reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
to i tak nie ma tragedii mój z jajka to tylko żółtko jeszcze specjalnie wydłubie a chleb to mój na maślance robię potrafi zjeść pół pajdy (zresztą ja zamiast chrupek mu daję)
może sprój swojskiego chleba mój z piekarni wgl nie chciał jeść 🤷‍♀️
piekę dwa razy w tyg o taki
za pieczenie chleba zabieram się już ładnych kilka lat:p chciałam zrobić na własnym zakwasie i chyba do tego zakwasu mi tak daleko. ale taki na maślance może być spoko, chociaż na weekend, bo w tygodniu to u nas 2 bochenki dziennie schodzą

I po nocy ma dość spokojny oddech i miała też taki nocy nie słychać jakiś świstów z tym, że ta noc dalej nie spokojna. Ciężko było jej zasnąć przez nos a potem spała i przez sen marudziła. Ostatecznie dostała mleko o 6 i śpi. Może ona głodna była bo w dzień mniej je z tego wszystkiego 🤔
U nas przy katarku też ten apetyt był zdecydowanie mniejszy. W nocy potrafiła się 3 x na mleko obudzić, teraz wraca nam wszystko do normy 😊

Hmm, ja mam małą łazienkę, ale aktualnie moja mama w grudniu przeprowadza się z domu do innego domu nowo wybudowanego i tam ma dwie łazienki, które teraz są robione, kafelki kładą itp. Mama mi wysylala swój projekt tych łazienek i kafelki są marmurkowe. No jak dla mnie sztos, pięknie to wygląda. Wkleję Ci tutaj zdj projektu.
Zobacz załącznik 1339121Zobacz załącznik 1339122Zobacz załącznik 1339123Zobacz załącznik 1339125

bardzo ładnie wygląda na projekcie. robiąc łazienki 2 lata temu też myślałam o płytkach ala marmur, były takie popularne, ale zdecydowałam się na inne. i jakiś czas temu u koleżanki widziałam łazienkę w tych płytkach i powiem szczerze, że efektu łał nie było, może gdyby łazienka była większa??? ale też pewnie zależy o gustu - bo ile ludzi tyle opinii
jedną mam taką klasyczną, płytki ścienne z linku a na podłogę dałam szachownicę biało-czarną też Paradyż
https://www.paradyz.com/plytki/martynika?filters=3,171,62,5161
drugą łazienkę w jasnym szarym kolorze z dekorem w jodełkę - tą łazienkę używają 4 osoby więc chciałam, żeby była wizualnie większa niż jest, płytki chyba tubądzin

za pieczenie chleba zabieram się już ładnych kilka lat:p chciałam zrobić na własnym zakwasie i chyba do tego zakwasu mi tak daleko. ale taki na maślance może być spoko, chociaż na weekend, bo w tygodniu to u nas 2 bochenki dziennie schodzą
Super zakwas sprzedaje babeczka na allegro, ze 3 razy kupowałam jak swój ubiłam. Ma wieloletni, więc jest silny, ładnie chlebek na nim wyrasta, można dokupić skoroszyt z przepisami na chleb w maszynie do chleba, choć ja się swojej pozbylam i robię w piekarniku. Ostatnio kupowałam o tu,.kupujesz raz i dokarmiasz minimum raz w tygodniu, więc wydatek jest jednorazowy Link do: ZAKWAS ŻYTNI DOMOWY AKTYWNY do pieczenia chleba | Wrocław | Kup teraz na Allegro Lokalnie

reklama
Dużo zdrówka! Jak malutka się czuje? U nas nadal nos zawalony, lecz tylko to. Lecz ząb jeden się przebił, teraz widzę że druga górna jedynka się będzie przebijać.
No tak średnio bo gorzej sypia więc jest zmęczona. Marudzi jęczy ale ma też dobre momenty że się bawi. Najgorsze jest że odciągamy nos a ona idzie spać i nadal ma tak zapchany że się wybudza

Do góry