reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Moja znajoma ma swoją działalność i ostatnio jak patrzyłam to miała poncza za okolo 100-120 zeta 😜

Oj ale jak ja kupowałam Patulove dla Dobrusi to ono kosztowało 3 lata temu 150 czy 160 zeta 😅😅 także cena prawie taka sama, a muszę powiedzieć, że jakość super. Choć uważam, że teraz są za drogie, na pewno już płaci się za markę, no i dziewczyna zastrzegła wzór.
No właśnie byłam początkowo zainteresowana kurtką, ale dla dziecka za kurtkę 500zł - No way. Zaraz z niej wyrośnie, a będę się bujać z nią nie wiadomo ile aby ją sprzedać.

reklama
Moja znajoma ma swoją działalność i ostatnio jak patrzyłam to miała poncza za okolo 100-120 zeta 😜

Oj ale jak ja kupowałam Patulove dla Dobrusi to ono kosztowało 3 lata temu 150 czy 160 zeta 😅😅 także cena prawie taka sama, a muszę powiedzieć, że jakość super. Choć uważam, że teraz są za drogie, na pewno już płaci się za markę, no i dziewczyna zastrzegła wzór.
to chyba pogłupieli z tą ceną 🙄 no nie dla mnie to za dużo jak za jedno ponczo, no ale cóż jest popyt jest podaż😂
w ponko podoba mi się że bez kaptura mój nie znosi no i te napy dla mnie bomba więc dla nas git!👍
oczywiście bez reklamy 😂

to chyba pogłupieli z tą ceną 🙄 no nie dla mnie to za dużo jak za jedno ponczo, no ale cóż jest popyt jest podaż😂
w ponko podoba mi się że bez kaptura mój nie znosi no i te napy dla mnie bomba więc dla nas git!👍
oczywiście bez reklamy 😂
No ja mam tuliponczo z kapturem, teraz brałabym z odpinanym, a co do nap, to w tuliponczo są magnesy, i co to za zajebiste rozwiązanie!! Oczywiście są też te rozwiązania przez innych szyjących wprowadzone.

Kurde, dziewczyny, poratujecie? Jutro lecę po kredyt, mam sporo kasy od mojego ojczyma i w lutym zaczynamy remont, największy do tej pory, bo kuchnia, łazienka i przedpokój. Mam już wizję kuchni dość konkretną, już znajomy zzaliczkowany i zamawia materiały zanim zdrożeją, ale teraz szukam inspiracji łazienkowych. Helpunku! Może się pochwalicie swoimi, to na coś wpadnę, mam mega wąską za to długą (174x450cm) z oknem na końcu. Układ mam ogarnięty, chodzi mi o kolorystykę 😅😅 podłoga w kolorze ciepłego drewna

No ja mam tuliponczo z kapturem, teraz brałabym z odpinanym, a co do nap, to w tuliponczo są magnesy, i co to za zajebiste rozwiązanie!! Oczywiście są też te rozwiązania przez innych szyjących wprowadzone.

Kurde, dziewczyny, poratujecie? Jutro lecę po kredyt, mam sporo kasy od mojego ojczyma i w lutym zaczynamy remont, największy do tej pory, bo kuchnia, łazienka i przedpokój. Mam już wizję kuchni dość konkretną, już znajomy zzaliczkowany i zamawia materiały zanim zdrożeją, ale teraz szukam inspiracji łazienkowych. Helpunku! Może się pochwalicie swoimi, to na coś wpadnę, mam mega wąską za to długą (174x450cm) z oknem na końcu. Układ mam ogarnięty, chodzi mi o kolorystykę 😅😅 podłoga w kolorze ciepłego drewna
remonty😂😂😂 ja nie mam wgl płytek w łazience więc nie doradzę
ale extra że masz okno też poproszę 😜
kupuj kupuj bo ma być drożej mój brat się teraz buduje to jest koszmareks ceny 🥶

remonty😂😂😂 ja nie mam wgl płytek w łazience więc nie doradzę
ale extra że masz okno też poproszę 😜
kupuj kupuj bo ma być drożej mój brat się teraz buduje to jest koszmareks ceny 🥶
Daj spokój. Kuchnia bez sprzętów 18 koła, na ten moment mam zliczone koszty na prawie 40 tysięcy a czeka nas wymiana instalacji wodno kanalizacyjnej, kucie posadzek w kuchni i łazience i ogrzewanie podłogowe. Dobrze, że sąsiad jest hydraulikiem i się wymieniamy usługami. Mój mąż mu elektrykę i sprawy informatyczne, a on nam hydraulikę 😅😅

Daj spokój. Kuchnia bez sprzętów 18 koła, na ten moment mam zliczone koszty na prawie 40 tysięcy a czeka nas wymiana instalacji wodno kanalizacyjnej, kucie posadzek w kuchni i łazience i ogrzewanie podłogowe. Dobrze, że sąsiad jest hydraulikiem i się wymieniamy usługami. Mój mąż mu elektrykę i sprawy informatyczne, a on nam hydraulikę 😅😅
Nic mi nie mów o tych sprawach, w następnym roku mamy mieć remont, bo jak wiadomo mój szwagier z wyprowadzką się tak spieszy że hej (z jednej strony cieszy mnie że go zaczął bank ścigać bo on przecież na wszystko ma czas, może zacznie się z wszystkim wyrabiać..) jak ceny pójdą w górę to już się boje ile kredytu będzie trzeba wziąć.

A jeżeli chodzi o inspiracje polecam printerest. Kilka łazienek wpadło mi w oko, bo chce bez dużej ilości płytek, tylko wokół zlewu, WC i wanny. Tak farbę

No właśnie byłam początkowo zainteresowana kurtką, ale dla dziecka za kurtkę 500zł - No way. Zaraz z niej wyrośnie, a będę się bujać z nią nie wiadomo ile aby ją sprzedać.
Polecam zakupy na vinted i olx w takim razie, można złapać prawdziwe cuda za kilka groszy 😁 ostatnio kupiłam prawie nieużywaną kurtkę zimową z reserved za 20zł i kombinezon z cool club za 26zł 😁 no i z 20 innych rzeczy też 😂 czapki, rękawiczki, buty, koszulki, bluzy, koszulę, bluzki, sweterki z futrem. Zestaw jak policzyłam tak na oko, to spokojnie pochłonąłby 800-1000zł, a zmieściłam się w 200-300zł. Wiadomo, czasem trafi się szmelc mimo najszczerszych checi (ukryta wada, nietrafiony rozmiar) ale i tak warto zerknąć po ofertach.

Zobacz na raw decor, mam dekory z ich płytek, sa naprawde super jakości. Do tego białe płytki jako tło, podloga a'la drewniana i w jednej lazience wanna tez obufowana ttmi drewnianymi płytkami.

W wazience z wanna mam spring leaves (zajebiste), w lazience z prysznicem mam arabeske adriatyk połysk, jest cudna. Te dekory robią robotę, wiem ze sa drogie ale nie robisz z nich calej łazienki. Reszta jest w bieli, wiec mozna znalezc plytki tańsze.

A propo zakupów zimowych na olx, znalazłam przepiękne buciki, niechże któraś z Was je kupi, bo to dziewczęce, więc dla mojego Tomka średnio będą, a są tak piękne, że mi żal 😂

reklama
Czy któraś z Was stosowała może do kąpieli olej lniany bo mnie zainspirował jeden pediatra 🤔
Radził mi przestać kąpać w emolientach na rzecz oleju lnianego, zaczęłam szukać informacji i znalazłam takie coś

• olej lniany, który można dodawać do kąpieli, stosować jako balsam po kąpieli lub robić z niego opatrunki na wyjątkowo uporczywe zmiany skórne. Starszym niemowlętom, które już rozszerzają dietę, można go dodawać do posiłków, ponieważ “walczy” z AZS także od wewnątrz. Jako kosmetyk działa regenerująco, nawilżająco i przeciwzapalnie. Jest składnikiem większości aptecznych kosmetyków rekomendowanych do nawilżania suchej skóry,
Czajo, Pati może warto spróbować co o tym myślicie? 😉

Do góry