reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ooo, super ciekawostka 😀 Chyba się skusze i kupię 😁 tzn ja słyszałam, że olej lniany jest dobry, ale nie wiedziałam, że na takie właściwości 🙂 dzisiaj podejdę do apteki i kupię jak będzie, ale poczytam najpierw jako najlepszy dla dzieci.
Dokładnie ja też olej lniany to do surówek używam😅jak jakiś kupisz to pokaż proszę 😉
Aaa i jeszcze co powiedział, że powinniśmy kąpać codziennie, naprawdę zwariować można , dermatolodzy mówią jedno alergolodzy drugie 🙄
Ale o tych emolientach to pierwszy lekarz który powiedział, że nie koniecznie są dobre w naszym przypadku.

Jasiek śpiący w pozycji startowej😀tylko otwiera oczy i jest gotowy do ucieczki... 😃
Zobacz załącznik 1339142
Ale slodziak 🥰😀 To Wy dopiero pół godz temu wstaliście a my właśnie jesteśmy na pierwszej drzemce, bo Nela buszowała od 6:30 😅
IMG_20211122_073102.jpg

A teraz śpi przy cycku 😅 i ja też idę drzemnac
Zobacz załącznik IMG_20211122_090131.jpg

Czy któraś z Was stosowała może do kąpieli olej lniany bo mnie zainspirował jeden pediatra 🤔
Radził mi przestać kąpać w emolientach na rzecz oleju lnianego, zaczęłam szukać informacji i znalazłam takie coś

• olej lniany, który można dodawać do kąpieli, stosować jako balsam po kąpieli lub robić z niego opatrunki na wyjątkowo uporczywe zmiany skórne. Starszym niemowlętom, które już rozszerzają dietę, można go dodawać do posiłków, ponieważ “walczy” z AZS także od wewnątrz. Jako kosmetyk działa regenerująco, nawilżająco i przeciwzapalnie. Jest składnikiem większości aptecznych kosmetyków rekomendowanych do nawilżania suchej skóry,
Czajo, Pati może warto spróbować co o tym myślicie?
Sama kiedyś używałam dla siebie oleju lnianego i z czarnuszki na te moje zmiany łuszczycowe....i powiem tak....olej z czarnuszki super ale nie można u takich maluchów bo to wcierałam i piłam)...olej lniany nie zauważyłam jakiś spektakularnych efektów ale tez nie było zaostrzenia zmian...
Jak najbardziej można spróbować takiego oleju lnianego...:)
Że ja sama na to wcześniej też nie wpadłam:)
Jasiek śpiący w pozycji startowej😀tylko otwiera oczy i jest gotowy do ucieczki... 😃
Zobacz załącznik 1339142
O kochany:)Ach te dzieciaczki jakie one pozycję przyjmują śmieszne:)

Jasia nie pobijemy ale też są cyrki 🤦‍♀️
Zobacz załącznik 1339143
Oooo moja często tak jak Maja śpi...zawsze się zastanawiam czy jej szyja później nie boli🤣

A mnie interesuje co Ty masz tam po bokach łóżeczka?Bo widzę , że fajne mięciutkie i wysokie i dziecko sobie głowy nie wyobija:)
To jakiś rodzaj takiego otulacza czy poduszki?
Nie widziałam nigdzie takiego🤔
Ooo, super ciekawostka 😀 Chyba się skusze i kupię 😁 tzn ja słyszałam, że olej lniany jest dobry, ale nie wiedziałam, że na takie właściwości 🙂 dzisiaj podejdę do apteki i kupię jak będzie, ale poczytam najpierw jako najlepszy dla dzieci.
Olej lniany dostaniesz nawet w biedronce:)Ważne żeby był w ciemnej butelce:)
Dokładnie ja też olej lniany to do surówek używam😅jak jakiś kupisz to pokaż proszę 😉
Aaa i jeszcze co powiedział, że powinniśmy kąpać codziennie, naprawdę zwariować można , dermatolodzy mówią jedno alergolodzy drugie 🙄
Ale o tych emolientach to pierwszy lekarz który powiedział, że nie koniecznie są dobre w naszym przypadku.
A no oszaleć idzie....ale jakoś nie planuję codziennie kąpieli...zostajemy w tym rytmie co jest bo wydaję mi się że ta skóra lepsza jest:)
Kurde wszyscy emolienty wychwalają a tu proszę....🤔

Ja też słyszałam że ma super właściwości i wgl.. No i kupiłam z zamiarem dodawania np.do sałatek. Ale mi osobiście smak nie podchodzi i wyrzuciłam..🤦‍♀️

reklama
no i przespał od 17 do 7 😱 wjechało mleko ok 20 i 1 ale nadal na śpiocha (jeszcze o 1 go przebrałam bo pielucha przeleciała) 😂😂😂
no i tak jak myślałam mamy nowe umiejętności chodzi jak niedźwiadek i przy pufie jak za daleko ma klocek to nie stoi i jęczy tylko siada i idzie z drugiej strony główka pracuje 😜
ciekawe co jeszcze 🤔

Ostatnia edycja:
Do góry