reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Moja znajoma ma swoją działalność i ostatnio jak patrzyłam to miała poncza za okolo 100-120 zeta 😜

Oj ale jak ja kupowałam Patulove dla Dobrusi to ono kosztowało 3 lata temu 150 czy 160 zeta 😅😅 także cena prawie taka sama, a muszę powiedzieć, że jakość super. Choć uważam, że teraz są za drogie, na pewno już płaci się za markę, no i dziewczyna zastrzegła wzór.
No właśnie byłam początkowo zainteresowana kurtką, ale dla dziecka za kurtkę 500zł - No way. Zaraz z niej wyrośnie, a będę się bujać z nią nie wiadomo ile aby ją sprzedać.

reklama
Moja znajoma ma swoją działalność i ostatnio jak patrzyłam to miała poncza za okolo 100-120 zeta 😜

Oj ale jak ja kupowałam Patulove dla Dobrusi to ono kosztowało 3 lata temu 150 czy 160 zeta 😅😅 także cena prawie taka sama, a muszę powiedzieć, że jakość super. Choć uważam, że teraz są za drogie, na pewno już płaci się za markę, no i dziewczyna zastrzegła wzór.
to chyba pogłupieli z tą ceną 🙄 no nie dla mnie to za dużo jak za jedno ponczo, no ale cóż jest popyt jest podaż😂
w ponko podoba mi się że bez kaptura mój nie znosi no i te napy dla mnie bomba więc dla nas git!👍
oczywiście bez reklamy 😂

to chyba pogłupieli z tą ceną 🙄 no nie dla mnie to za dużo jak za jedno ponczo, no ale cóż jest popyt jest podaż😂
w ponko podoba mi się że bez kaptura mój nie znosi no i te napy dla mnie bomba więc dla nas git!👍
oczywiście bez reklamy 😂
No ja mam tuliponczo z kapturem, teraz brałabym z odpinanym, a co do nap, to w tuliponczo są magnesy, i co to za zajebiste rozwiązanie!! Oczywiście są też te rozwiązania przez innych szyjących wprowadzone.

Kurde, dziewczyny, poratujecie? Jutro lecę po kredyt, mam sporo kasy od mojego ojczyma i w lutym zaczynamy remont, największy do tej pory, bo kuchnia, łazienka i przedpokój. Mam już wizję kuchni dość konkretną, już znajomy zzaliczkowany i zamawia materiały zanim zdrożeją, ale teraz szukam inspiracji łazienkowych. Helpunku! Może się pochwalicie swoimi, to na coś wpadnę, mam mega wąską za to długą (174x450cm) z oknem na końcu. Układ mam ogarnięty, chodzi mi o kolorystykę 😅😅 podłoga w kolorze ciepłego drewna

No ja mam tuliponczo z kapturem, teraz brałabym z odpinanym, a co do nap, to w tuliponczo są magnesy, i co to za zajebiste rozwiązanie!! Oczywiście są też te rozwiązania przez innych szyjących wprowadzone.

Kurde, dziewczyny, poratujecie? Jutro lecę po kredyt, mam sporo kasy od mojego ojczyma i w lutym zaczynamy remont, największy do tej pory, bo kuchnia, łazienka i przedpokój. Mam już wizję kuchni dość konkretną, już znajomy zzaliczkowany i zamawia materiały zanim zdrożeją, ale teraz szukam inspiracji łazienkowych. Helpunku! Może się pochwalicie swoimi, to na coś wpadnę, mam mega wąską za to długą (174x450cm) z oknem na końcu. Układ mam ogarnięty, chodzi mi o kolorystykę 😅😅 podłoga w kolorze ciepłego drewna
remonty😂😂😂 ja nie mam wgl płytek w łazience więc nie doradzę
ale extra że masz okno też poproszę 😜
kupuj kupuj bo ma być drożej mój brat się teraz buduje to jest koszmareks ceny 🥶

remonty😂😂😂 ja nie mam wgl płytek w łazience więc nie doradzę
ale extra że masz okno też poproszę 😜
kupuj kupuj bo ma być drożej mój brat się teraz buduje to jest koszmareks ceny 🥶
Daj spokój. Kuchnia bez sprzętów 18 koła, na ten moment mam zliczone koszty na prawie 40 tysięcy a czeka nas wymiana instalacji wodno kanalizacyjnej, kucie posadzek w kuchni i łazience i ogrzewanie podłogowe. Dobrze, że sąsiad jest hydraulikiem i się wymieniamy usługami. Mój mąż mu elektrykę i sprawy informatyczne, a on nam hydraulikę 😅😅

Daj spokój. Kuchnia bez sprzętów 18 koła, na ten moment mam zliczone koszty na prawie 40 tysięcy a czeka nas wymiana instalacji wodno kanalizacyjnej, kucie posadzek w kuchni i łazience i ogrzewanie podłogowe. Dobrze, że sąsiad jest hydraulikiem i się wymieniamy usługami. Mój mąż mu elektrykę i sprawy informatyczne, a on nam hydraulikę 😅😅
Nic mi nie mów o tych sprawach, w następnym roku mamy mieć remont, bo jak wiadomo mój szwagier z wyprowadzką się tak spieszy że hej (z jednej strony cieszy mnie że go zaczął bank ścigać bo on przecież na wszystko ma czas, może zacznie się z wszystkim wyrabiać..) jak ceny pójdą w górę to już się boje ile kredytu będzie trzeba wziąć.

A jeżeli chodzi o inspiracje polecam printerest. Kilka łazienek wpadło mi w oko, bo chce bez dużej ilości płytek, tylko wokół zlewu, WC i wanny. Tak farbę

No właśnie byłam początkowo zainteresowana kurtką, ale dla dziecka za kurtkę 500zł - No way. Zaraz z niej wyrośnie, a będę się bujać z nią nie wiadomo ile aby ją sprzedać.
Polecam zakupy na vinted i olx w takim razie, można złapać prawdziwe cuda za kilka groszy 😁 ostatnio kupiłam prawie nieużywaną kurtkę zimową z reserved za 20zł i kombinezon z cool club za 26zł 😁 no i z 20 innych rzeczy też 😂 czapki, rękawiczki, buty, koszulki, bluzy, koszulę, bluzki, sweterki z futrem. Zestaw jak policzyłam tak na oko, to spokojnie pochłonąłby 800-1000zł, a zmieściłam się w 200-300zł. Wiadomo, czasem trafi się szmelc mimo najszczerszych checi (ukryta wada, nietrafiony rozmiar) ale i tak warto zerknąć po ofertach.

Zobacz na raw decor, mam dekory z ich płytek, sa naprawde super jakości. Do tego białe płytki jako tło, podloga a'la drewniana i w jednej lazience wanna tez obufowana ttmi drewnianymi płytkami.

W wazience z wanna mam spring leaves (zajebiste), w lazience z prysznicem mam arabeske adriatyk połysk, jest cudna. Te dekory robią robotę, wiem ze sa drogie ale nie robisz z nich calej łazienki. Reszta jest w bieli, wiec mozna znalezc plytki tańsze.

A propo zakupów zimowych na olx, znalazłam przepiękne buciki, niechże któraś z Was je kupi, bo to dziewczęce, więc dla mojego Tomka średnio będą, a są tak piękne, że mi żal 😂

reklama
Czy któraś z Was stosowała może do kąpieli olej lniany bo mnie zainspirował jeden pediatra 🤔
Radził mi przestać kąpać w emolientach na rzecz oleju lnianego, zaczęłam szukać informacji i znalazłam takie coś

• olej lniany, który można dodawać do kąpieli, stosować jako balsam po kąpieli lub robić z niego opatrunki na wyjątkowo uporczywe zmiany skórne. Starszym niemowlętom, które już rozszerzają dietę, można go dodawać do posiłków, ponieważ “walczy” z AZS także od wewnątrz. Jako kosmetyk działa regenerująco, nawilżająco i przeciwzapalnie. Jest składnikiem większości aptecznych kosmetyków rekomendowanych do nawilżania suchej skóry,
Czajo, Pati może warto spróbować co o tym myślicie? 😉

Do góry