reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

ja to przyzwyczajona jestem ale M jak widzi taki sajgon to tylko pyta a my nie powinniśmy mu tego dać przecież on się nie naje 🤣
co do rąk mój lewą ręką łyżkę trzyma i za cholerę jej nie zabierzesz pomimo, że mało w buzi ląduje ale wcześniej też nią ładnie jadł a teraz prawą wszystko wciera i całą wkłada do buzi albo rozrzuca albo bierze miseczkę i całą na twarz z owsianką 🤦‍♀️(weź potem oczy czyść, jeszcze żeby chciał się umyć)
wczoraj wszystko leciało z obiadu na podłogę tylko się wychylał i patrzył czy się rozbryzło mały łoś😍
mam jednak nadzieję, że mu to minie tłumaczę ale się tylko patrzy, dziwi albo śmieje!
Ale to ten fajny etap u naszych maluchów jest, strasznie rozbójczą a jednocześnie takie kumate są 😍😍
A jak u Was dziewczyny wygląda jazda autem z dziećmi?tzn.jak się zachowują? Bo z Jaskiem nigdy nie było problemu, albo zasypiał albo siedział grzecznie i się bawił.. Ale odkąd zaczął raczkować i ostatnio siedzieć to jest jakaś masakra.. Kręci się,wierci, marudzi.. Myślicie że może już mu nie być wygodnie w tej łupinie czy po prostu poznał inne bardziej atrakcyjne pozycje i mu się w dupce poprzewracało..? Bo nie wiem czy już pora na zmianę fotelika??
U nas bez problemu. Ja jestem zdania, że jeśli jest dobra łupina, to jeździć jak najdłużej bo to najbezpieczniejszy fotelik. Marcysia ma Avionaut Pixel i jest w nim mnóstwo miejsca, więc jeszcze pojeździ minimum pół roku. Do tej pory mamy nie wyjęty jeden klin spod tyłka. Z tym, że moja jeździ bez zadnych kurtek, ewentualnie w cienkiej bluzie.

reklama
A jak u Was dziewczyny wygląda jazda autem z dziećmi?tzn.jak się zachowują? Bo z Jaskiem nigdy nie było problemu, albo zasypiał albo siedział grzecznie i się bawił.. Ale odkąd zaczął raczkować i ostatnio siedzieć to jest jakaś masakra.. Kręci się,wierci, marudzi.. Myślicie że może już mu nie być wygodnie w tej łupinie czy po prostu poznał inne bardziej atrakcyjne pozycje i mu się w dupce poprzewracało..? Bo nie wiem czy już pora na zmianę fotelika??
Polecam zmienić na fotelik. Wiem jak Nastka wszystko ogląda w foteliku bo widzi dookoła co się dzieje, plus mamy lusterko z tyłu to widzimy się wzajemnie i wtedy są śmieszki.
Ale to ten fajny etap u naszych maluchów jest, strasznie rozbójczą a jednocześnie takie kumate są 😍😍

U nas bez problemu. Ja jestem zdania, że jeśli jest dobra łupina, to jeździć jak najdłużej bo to najbezpieczniejszy fotelik. Marcysia ma Avionaut Pixel i jest w nim mnóstwo miejsca, więc jeszcze pojeździ minimum pół roku. Do tej pory mamy nie wyjęty jeden klin spod tyłka. Z tym, że moja jeździ bez zadnych kurtek, ewentualnie w cienkiej bluzie.
O właśnie pytanie mam, czy ubierasz do auta wełniany sweterek jak ściągasz kurtkę, czy coś innego? Bo ściągamy kurtkę młodej ale kurcze boje się ze jednak nie jest jej za ciepło do momentu gdy w aucie się nagrzeje.

Np w lidlu czy biedronce są dostępne jogurty kokosowe....bo to nie takie dedykowane maluchom tylko dla każdego:)

No właśnie miałam zaraz szukać firmy tych kokosowych jogurtów bo nie byłam pewna czy to na pewno planton:)

O tak, również piekłam ten chleb i potwierdzam pyszny🤩
Muszę go upiec w przyszłym tyg i dać dzieciątku niech wszama:)

Co do rączki którą Iga się bardziej lubi posługiwać to prawa wychodzi na prowadzenie chociaż są dni , że jakoś lewa jest częściej w użyciu więc chyba jeszcze sama nie wiem którą woli🤣
Moj dziś podjadał bułkę cebulową z oregano, którą upiekłam rano i to był jego pierwszy kontakt z pieczywem 😆 Smakowało mu🙂

Jasiek też jeździ zawsze bez kurtki tylko w bluzie bo zjeżdżamy windą do garażu i nie jest jakoś zimno, ewentualnie jakiś kocyk zanim się nagrzeje. Myślę że nie jest mu za ciasno tylko pozycja mu nie odpowiada..

Moja jak zaczęła raczkować, to pierwsze podróże autem były tragiczne... wiedziała, że potrafi się poruszać a tu musiała siedzieć w miejscu . Teraz już bez problemu 👍

Polecam zmienić na fotelik. Wiem jak Nastka wszystko ogląda w foteliku bo widzi dookoła co się dzieje, plus mamy lusterko z tyłu to widzimy się wzajemnie i wtedy są śmieszki.

O właśnie pytanie mam, czy ubierasz do auta wełniany sweterek jak ściągasz kurtkę, czy coś innego? Bo ściągamy kurtkę młodej ale kurcze boje się ze jednak nie jest jej za ciepło do momentu gdy w aucie się nagrzeje.
Można ubrać kurteczkę juz po zapięciu- wtedy zakłada się ją od przodu, ja małej zakładam w ten sposób bluzè i nóżki przykrywam kocykiem. Albo są poncza fajne, tez mam ale na teraz jest za duże, będzie dobre za rok. (Mam z Patulove)

Ja zmieniłam fotelik jak zaczął siadać i zdecydowanie był to dobry pomysł 👍
wcześniej w nosidełku było mi za ciasno w barkach a teraz ma luz może ruszać rękami i narty nie przeszkadza mi pozycja pół leżąca. Sadzam go tylko jak go wyciągam 😜

Jan jeżdżę w aucie bez kurtki zawsze zdejmuje i mały też jeździ w bluzie 😜
tylko że ja mam parking podziemny więc nie narzekam na z zimno🙃
ale u rodziców jak jesteśmy tak samo ja wyznaje zasadę nie przegrzewać a i klimy nie używam chyba że latem🤪

reklama
Do góry