reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja dzisiaj Nelce zrobiłam nową Kaszkę jaglana z ryżem i kukurydzą z Hippa ( dobry skład) i nie doczytałam, że ona jest bezmleczna, więc czytając sposób przygotowania pominęłam ten etap, żeby dodać mleko modyfikowane ( bo nie mam, nie używamy) tylko zrobiłam tym drugim sposobem, by zalać wodą. No to zrobiła tak 50 ml, w smaku kuźwa sama woda, totalnie ohydne. Pisało by dodać jakis mus owocowy, to dodałam jabłko z burakiem że słoiczka, miałam otwarty ze wczoraj, nic to nie dało, kaszka sama woda i z tym jabłkiem dodatkowo kwaśne, bleee. Nela zjadła dwie małe łyżeczki i się krzywiła, trzecia jak zjadła to zwymiotowała 🙄 także zmarnowany zakup. No chyba, że kupię jakieś mleko ( Kokosowe albo jakieś) tylko nie wiem czy będzie to dobre. Bo generalnie kaszki mleczne są dobre, zaleje się woda i jest w smaku bomba.

reklama
Ja dzisiaj Nelce zrobiłam nową Kaszkę jaglana z ryżem i kukurydzą z Hippa ( dobry skład) i nie doczytałam, że ona jest bezmleczna, więc czytając sposób przygotowania pominęłam ten etap, żeby dodać mleko modyfikowane ( bo nie mam, nie używamy) tylko zrobiłam tym drugim sposobem, by zalać wodą. No to zrobiła tak 50 ml, w smaku kuźwa sama woda, totalnie ohydne. Pisało by dodać jakis mus owocowy, to dodałam jabłko z burakiem że słoiczka, miałam otwarty ze wczoraj, nic to nie dało, kaszka sama woda i z tym jabłkiem dodatkowo kwaśne, bleee. Nela zjadła dwie małe łyżeczki i się krzywiła, trzecia jak zjadła to zwymiotowała 🙄 także zmarnowany zakup. No chyba, że kupię jakieś mleko ( Kokosowe albo jakieś) tylko nie wiem czy będzie to dobre. Bo generalnie kaszki mleczne są dobre, zaleje się woda i jest w smaku bomba.
Moja kaszki bezmleczne je bez problemu. Można dodać różczkę smaku. A zamiast mleka modyfikowanego jak gotuję kaszkę dla małej to 1/3 daję mleka pasteryzowanego a resztę wody, można odrobinę zwykłego mleka juz podać jako dodatek. Ale szczerze zazwyczaj gotuję na wodzie, z tym mlekiem ze dwa razy mi się zdarzyło, przy czym raz dziś 🤦🤦

Moja kaszki bezmleczne je bez problemu. Można dodać różczkę smaku. A zamiast mleka modyfikowanego jak gotuję kaszkę dla małej to 1/3 daję mleka pasteryzowanego a resztę wody, można odrobinę zwykłego mleka juz podać jako dodatek. Ale szczerze zazwyczaj gotuję na wodzie, z tym mlekiem ze dwa razy mi się zdarzyło, przy czym raz dziś 🤦🤦
Ja też gotuję na wodzie. Mam Czary-mary jaglaną i jaglano-owsianą. Dodaję owoc ze słoiczka, ale niewiele, łyżeczkę. Melania je. Jako tako, ale je. W smaku jak dla mnie ok. ( ja nisłodząca niczego jestem to może dlatego mi smakuje ).

Ja też wszystkie bezmleczne kaszki robię na wodzie. Tylko zawsze muszę dodać jakiś owoc, najlepiej banana bo wtedy wsuwa aż miło 🙂

Ja też gotuję na wodzie. Mam Czary-mary jaglaną i jaglano-owsianą. Dodaję owoc ze słoiczka, ale niewiele, łyżeczkę. Melania je. Jako tako, ale je. W smaku jak dla mnie ok. ( ja nisłodząca niczego jestem to może dlatego mi smakuje ).
To u mnie tak samo , też to polubiłam i mogłabym jeść ale w sumie to drogi interes😅😉 wogole to mój syn przy śniadaniu kłóci się o chleb🙈 dajecie już?

To u mnie tak samo , też to polubiłam i mogłabym jeść ale w sumie to drogi interes😅😉 wogole to mój syn przy śniadaniu kłóci się o chleb🙈 dajecie już?
Daję, swój albo z dobrego źródła (mamy piekarnię, która piecze pyszne pieczywo bez syfu), czasami bułę z tego samego miejsca. Młoda bardzo lubi.

Bosh, co za koszmarna noc...

Tylko nie kupuj ryżowego mleka bo taki maluch nie może pić.
Ja robię helpy ze zwykłym mlekiem i robię 100ml i sypie jedną łyżkę, lub 150ml i 2 łyżki i robię gęstą kaszkę, bo takiej wodnitej też nie chciała mi jeść, i daje albo rozke smaku albo tubkę owocową i młoda wcina. Na wodzie też nie bardzo chciała jeść. Jeszcze na owsianym jej smakowało.

reklama
Przedwczoraj dałam, wczoraj już nie. Od 20 do 23 nie wypuszczała cycka. Kolację jadłam o 23.30, potem w nocy przerwa z 1,5 h, wdrapywanie na matkę i bambambambam bez końca. Teraz właśnie stoi opierając się rękami na mnie i ciągnie cycka. Od 40 minut 🥴🥴

Do góry