reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

My dzisiaj w szpitalu byliśmy na oddziale Dermatologii, dzięki pani doktor onkolog która 2 dni temu widziała A Staśka plamy na plecach i twarzy. powiedziała że postara się pomóc😂
w każdym bądź razie jesteśmy po wizycie mały miał badaną skóry mikroskopem i się okazuje że to jest troszkę odmienna postać łzs z ciemieniuchą😱 plecy, policzki, brwi i też ramiona.
zalecenia odstawiamy wszystkie kosmetyki, Plus jest taki że to nic pokarmowego, a ja myślałam że to trochę żółtawe policzki to od dyni 😜
wrzucam kartkę z zaleceniami żadne sterydy nie potrzebne.
Normalnie chyba zmienię zdanie o NFZ🤪

Ps I najważniejsze kazała mi wyluzować takie zmiany są co do drugiego dziecka i najczęściej utrzymują się do pierwszego roku życia

Ja wczoraj zmieniłam zdanie o ginekologu na NFZ. Nikt u mnie nie widział PCOS, miałam przecież problemy z zajściem w ciążę, i od lat zmagam się z bolesnymi miesiączkami, lekarz wczoraj trzymał mnie godzinę i wszystko mi tłumaczył. Rozważamy z mężem teraz starania o następną ciążę bo może być hardcore. Jeżeli nie uda nam się do 2 lat, rezygnujemy. Mamy chociaż jedno dziecko więc to jest sukces.

reklama
Ja wczoraj zmieniłam zdanie o ginekologu na NFZ. Nikt u mnie nie widział PCOS, miałam przecież problemy z zajściem w ciążę, i od lat zmagam się z bolesnymi miesiączkami, lekarz wczoraj trzymał mnie godzinę i wszystko mi tłumaczył. Rozważamy z mężem teraz starania o następną ciążę bo może być hardcore. Jeżeli nie uda nam się do 2 lat, rezygnujemy. Mamy chociaż jedno dziecko więc to jest sukces.
Jakie postepowanie zaproponowal Ci lekarz jakieś suplementy na Wyrównanie gospodarki hormonalnej , monitoring cyklu ? Raz już zaszłaś w ciąży więc owulacja jest, myślę że do rezygnacji to jest bardzo długa droga a Ty jesteś młoda więc jeszcze ładną gromadkę dzieciaczków możesz mieć 🥰

reklama
Jakie postepowanie zaproponowal Ci lekarz jakieś suplementy na Wyrównanie gospodarki hormonalnej , monitoring cyklu ? Raz już zaszłaś w ciąży więc owulacja jest, myślę że do rezygnacji to jest bardzo długa droga a Ty jesteś młoda więc jeszcze ładną gromadkę dzieciaczków możesz mieć 🥰
Na chwilę obecną czekamy na zejście z KP, bo im mniej będę karmić to też organizm zacznie się budzić do życia, bo obecnie u mnie kaplica. Tak, będziemy monitorować cykle jak to tam będzie wyglądać. Ogółem od 8 miesiąca Nastka będzie dostawała już 4 posiłki dziennie, to i mniej będę karmić, najlepiej by dla nas było zacząć od nowego roku. Ale lekarz zalecił się pospieszyć z planowaniem rodziny bo z roku na rok niestety szanse na poczęcie już u mnie będą malały. Wiem że mam szanse, lecz gdy znów wszystko się będzie przeciągać dłuugo to odpuszczę. Z Anastazją 1,5 roku zeszło bez świadomości że mam PCOS, teraz chociaż coś wiem.

Do góry