reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

My dzisiaj w szpitalu byliśmy na oddziale Dermatologii, dzięki pani doktor onkolog która 2 dni temu widziała A Staśka plamy na plecach i twarzy. powiedziała że postara się pomóc😂
w każdym bądź razie jesteśmy po wizycie mały miał badaną skóry mikroskopem i się okazuje że to jest troszkę odmienna postać łzs z ciemieniuchą😱 plecy, policzki, brwi i też ramiona.
zalecenia odstawiamy wszystkie kosmetyki, Plus jest taki że to nic pokarmowego, a ja myślałam że to trochę żółtawe policzki to od dyni 😜
wrzucam kartkę z zaleceniami żadne sterydy nie potrzebne.
Normalnie chyba zmienię zdanie o NFZ🤪

Ps I najważniejsze kazała mi wyluzować takie zmiany są co do drugiego dziecka i najczęściej utrzymują się do pierwszego roku życia

Ja wczoraj zmieniłam zdanie o ginekologu na NFZ. Nikt u mnie nie widział PCOS, miałam przecież problemy z zajściem w ciążę, i od lat zmagam się z bolesnymi miesiączkami, lekarz wczoraj trzymał mnie godzinę i wszystko mi tłumaczył. Rozważamy z mężem teraz starania o następną ciążę bo może być hardcore. Jeżeli nie uda nam się do 2 lat, rezygnujemy. Mamy chociaż jedno dziecko więc to jest sukces.

reklama
Ja wczoraj zmieniłam zdanie o ginekologu na NFZ. Nikt u mnie nie widział PCOS, miałam przecież problemy z zajściem w ciążę, i od lat zmagam się z bolesnymi miesiączkami, lekarz wczoraj trzymał mnie godzinę i wszystko mi tłumaczył. Rozważamy z mężem teraz starania o następną ciążę bo może być hardcore. Jeżeli nie uda nam się do 2 lat, rezygnujemy. Mamy chociaż jedno dziecko więc to jest sukces.
Jakie postepowanie zaproponowal Ci lekarz jakieś suplementy na Wyrównanie gospodarki hormonalnej , monitoring cyklu ? Raz już zaszłaś w ciąży więc owulacja jest, myślę że do rezygnacji to jest bardzo długa droga a Ty jesteś młoda więc jeszcze ładną gromadkę dzieciaczków możesz mieć 🥰

reklama
Jakie postepowanie zaproponowal Ci lekarz jakieś suplementy na Wyrównanie gospodarki hormonalnej , monitoring cyklu ? Raz już zaszłaś w ciąży więc owulacja jest, myślę że do rezygnacji to jest bardzo długa droga a Ty jesteś młoda więc jeszcze ładną gromadkę dzieciaczków możesz mieć 🥰
Na chwilę obecną czekamy na zejście z KP, bo im mniej będę karmić to też organizm zacznie się budzić do życia, bo obecnie u mnie kaplica. Tak, będziemy monitorować cykle jak to tam będzie wyglądać. Ogółem od 8 miesiąca Nastka będzie dostawała już 4 posiłki dziennie, to i mniej będę karmić, najlepiej by dla nas było zacząć od nowego roku. Ale lekarz zalecił się pospieszyć z planowaniem rodziny bo z roku na rok niestety szanse na poczęcie już u mnie będą malały. Wiem że mam szanse, lecz gdy znów wszystko się będzie przeciągać dłuugo to odpuszczę. Z Anastazją 1,5 roku zeszło bez świadomości że mam PCOS, teraz chociaż coś wiem.

Do góry