reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Czy wasze dzieci też dostały juz może jakąś wysypke?
Nasz maluszek od razu po urodzeniu miał rumień noworodka i wysypkę, które w czasie pobytu w szpitalu się rozwinęły, Panie smarowały go octeniseptem, po powrocie do domu się uspokoiło ale nie na długo, bo jesteśmy tydzień a wczoraj zauważyłam że znowu go wysypalo, ale tym razem na pleckach i klatce piersiowej, zastanawiam się co może być przyczyną, kąpiemy go w emolientach, wczoraj już zmienilam plyn do prania z dzidziusia na lovella, mojego mleka za bardzo nie podejrzewam bo mam go bardzo mało. Mysle jeszcze o mm ale to by chyba cały był wysypany łącznie z buzią? Co o tym myślicie? 😉
U nas potówki były na twarzy, ale też na brzuszku i plecakach. Takie czerwone plamki z małym białym czubkiem. W szpitalu powiedzieli, że to potówki.

reklama
Pani na teleporadzie powiedziała ze te kolki i zaparcia to normalne u noworodków i mleka mam nie zmieniać . Ale mała zachowuje się jeszcze gorzej apetyt ma spory ale w ogóle nie śpi, płacze pręży się. Zmieniam mleko na bebilon pepti czyli mleko dla dzieci z alergia na mleko krowie. Ktoś z was stosuje

Pani na teleporadzie powiedziała ze te kolki i zaparcia to normalne u noworodków i mleka mam nie zmieniać . Ale mała zachowuje się jeszcze gorzej apetyt ma spory ale w ogóle nie śpi, płacze pręży się. Zmieniam mleko na bebilon pepti czyli mleko dla dzieci z alergia na mleko krowie. Ktoś z was stosuje
Podobno kozie mleka jak są alergie się stosuje. Z tych mm też są kozie mleka. Jeszcze nie próbowałam moja, póki co na beba h1 Nestlé

A przypomnisz ile ma Twoja dzidzia? U nas po kąpieli zje i zaśnie na pół godziny i oczy jak 5 złotych ehh i bądź tu mądry
10 dni, wiesz co to moj tak ma jak go tylko piersią nakarmie, też spi góra 0.5 h. W związku z tym, że mam mało pokarmu to mi położna kazała najpierw dać pierś a potem mm.

reklama
Czy jeśli kupiłam mleko bebilon comfort na zaparcia i kolki i mała w sumie dalej je ma to myślicie żeby zmienić mleko? Czy to nie zaszkodzi? Mam wrażenie że ma jakaś alergie pokarmową myślałam o kozim mleku, a może jakieś mi polecicie po których wasze dzieci dobrze się czują?

Do góry