reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Czy wasze dzieci też dostały juz może jakąś wysypke?
Nasz maluszek od razu po urodzeniu miał rumień noworodka i wysypkę, które w czasie pobytu w szpitalu się rozwinęły, Panie smarowały go octeniseptem, po powrocie do domu się uspokoiło ale nie na długo, bo jesteśmy tydzień a wczoraj zauważyłam że znowu go wysypalo, ale tym razem na pleckach i klatce piersiowej, zastanawiam się co może być przyczyną, kąpiemy go w emolientach, wczoraj już zmienilam plyn do prania z dzidziusia na lovella, mojego mleka za bardzo nie podejrzewam bo mam go bardzo mało. Mysle jeszcze o mm ale to by chyba cały był wysypany łącznie z buzią? Co o tym myślicie? 😉

reklama
Nasz maluszek od razu po urodzeniu miał rumień noworodka i wysypkę, które w czasie pobytu w szpitalu się rozwinęły, Panie smarowały go octeniseptem, po powrocie do domu się uspokoiło ale nie na długo, bo jesteśmy tydzień a wczoraj zauważyłam że znowu go wysypalo, ale tym razem na pleckach i klatce piersiowej, zastanawiam się co może być przyczyną, kąpiemy go w emolientach, wczoraj już zmienilam plyn do prania z dzidziusia na lovella, mojego mleka za bardzo nie podejrzewam bo mam go bardzo mało. Mysle jeszcze o mm ale to by chyba cały był wysypany łącznie z buzią? Co o tym myślicie? 😉
A może to potówki? Moja jest wysypana od samego początku mniej lub bardziej. Teraz jestem u mamy, tu jest 25 stopni, a mama ją otula, więc dzieciak się poci i tych potówek ma więcej. Dopóki nie widzę, że się zaognia i robi całe mnóstwo, to tylko smaruję co wieczór i tyle, wczoraj była kąpana w krochmalu i nadmanganianie potasu ze względu na pieluszkowe zapalenie skóry, ale wysypka na ciele cały czas jest.

A może to potówki? Moja jest wysypana od samego początku mniej lub bardziej. Teraz jestem u mamy, tu jest 25 stopni, a mama ją otula, więc dzieciak się poci i tych potówek ma więcej. Dopóki nie widzę, że się zaognia i robi całe mnóstwo, to tylko smaruję co wieczór i tyle, wczoraj była kąpana w krochmalu i nadmanganianie potasu ze względu na pieluszkowe zapalenie skóry, ale wysypka na ciele cały czas jest.
Hmmm sama nie wiem,a potowki to nie zaczęły być się od buzi i szyji? Zawsze mi się tak kojarzyło jak dzieci kuzynki miały 😅 w sumie u nas to tez różnie z tą temperaturą

Hmmm sama nie wiem,a potowki to nie zaczęły być się od buzi i szyji? Zawsze mi się tak kojarzyło jak dzieci kuzynki miały 😅 w sumie u nas to tez różnie z tą temperaturą
mój miał potówki właśnie buzia, szyja i zniknęły po zmniejszeniu temp do 22 mimo że wczesniak poprostu na ręce zakładam mu niedrapki i czapeczkę na głowę a kark ma ciepły więc jet ok 😂🤪
zastanów się czy u twojego maleństwa to nie jest alergia na laktozę ja bym koniecznie skonsultowała z pediatra jak nie dermatologiem.

U nas potowki są na szyji bo tam właśnie się poci najbardziej. Może kwestia temperatury w domu. Bo jak u nas było za gorąco to wyskakiwały

Mój Mały ma na buźce takie krosteczki. Też zastanawiałam się czy to potówki czy może uczulenie, zaczęliśmy karmienie mm.
Pediatra w przyszłym tygodniu to może coś podpowie

Mój Mały ma na buźce takie krosteczki. Też zastanawiałam się czy to potówki czy może uczulenie, zaczęliśmy karmienie mm.
Pediatra w przyszłym tygodniu to może coś podpowie
A karmisz tylko mm? A powiedz jak kupki u was wyglądają, ?bo nasz robi codziennie ale takie dosyć twarde bobki i się zastanawiam czy zmienić mu mleko.

reklama
Do góry