reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny dzisiaj byłam u gina po zakończeniu połogu, oczywiście robi mi się bliznowiec 😖 porażka poleciła plastry i żel na zmianę. A tak reszta super uff☺️ no oprócz wagi (nadmiar z 30 kg😓). Oprócz tego tak narzekałam na ten nfz że postanowiła chyba to odczarować 😂
słuchajcie dla tych co chcą schudnąć żeby nie latać do dietetyka jest strona nfz Link do: Plany żywieniowe – Portal Diety NFZ i tam wystarczy się zarejestrować podać parametry wyliczą kcal/bmi itd i można sobie wybrać jadłospis na 28 dni do wyboru: cukrzycowa, wege, hashimoto, otyłość itd i o różnej kaloryczności jak coś nie odpowiada można wymienić, jednym słowem wybór jest 😉
Ja przeglądam cukrzycowa i powiem Wam przyziemna jest 😄

Jak tam wasze maluchy🙂dobrze sypiają🙂ja to muszę ze swoją chodzic siedzieć ale trzymając małą na rękach 😜taka marudząca jest🙂gorzej jak jej tak zostanie 😜
U nas nocki spoko bo od 22 lub 23 mloda spi i pobudki non stop 2,4 i 6 😃 ale za to się zastanawiam bo co się młodej odbije to zaraz ma czkawke I czy to ok czy nie

U nas nocki spoko bo od 22 lub 23 mloda spi i pobudki non stop 2,4 i 6 😃 ale za to się zastanawiam bo co się młodej odbije to zaraz ma czkawke I czy to ok czy nie
Moja mała tez ma cały czas czkawkę, jak ją przebieram to nawet dostaje. Gorzej, że ona nie cały czas jest aktywna. I na rękach nic nie da się zrobic

reklama
u mnie jeżeli chodzi o małego trochę się unormowało i w sumie zaczyna sam wołać po jedzenie, przesypia po 2,5h ale zdarzyło mu się dzisiaj w nocy też 4h. niestety musimy pilnować żeby nie więcej bo wtedy można doprowadzić do hiperglikemii (niestety mój zagrożony wcześniak, hipotrofii i u mnie cukrzyca ☹️)
u mnie już poradziliśmy z czkawkami chociaż jeszcze czasem się zdarzają. Pediatra powiedziała że są albo z przejedzenia albo z zimna jest to fizjologia i przejdzie z wiekiem, nie boli i bla bla
ja jednak nie mogłam słuchać tego szczekania no wiecie serce krwawi 😍
moje sposoby:
można przeczekać 5-10 min w przypadku przejedzenia ze smoczkiem w buzi, oczywiście wtedy noszę na rękach nie zostawiam dziecka samego 😜
w przypadku przebierania następnym razem okryć pieluszką miejsca gołe np przy zakładaniu pieluszki górę i na odwrót albo natychmiast po wystąpieniu ogrzać w ramionach i kocyku
jak nie przechodzi to podać 10-20 ml z odrobiną ksylitolu (nie podnosi cukru we krwi i bezpieczny dla dzieci)
u nas działa 🥰

Do góry