reklama
Dziewczyny dzisiaj byłam u gina po zakończeniu połogu, oczywiście robi mi się bliznowiec porażka poleciła plastry i żel na zmianę. A tak reszta super uff no oprócz wagi (nadmiar z 30 kg). Oprócz tego tak narzekałam na ten nfz że postanowiła chyba to odczarować
słuchajcie dla tych co chcą schudnąć żeby nie latać do dietetyka jest strona nfz Link do: Plany żywieniowe – Portal Diety NFZ i tam wystarczy się zarejestrować podać parametry wyliczą kcal/bmi itd i można sobie wybrać jadłospis na 28 dni do wyboru: cukrzycowa, wege, hashimoto, otyłość itd i o różnej kaloryczności jak coś nie odpowiada można wymienić, jednym słowem wybór jest
Ja przeglądam cukrzycowa i powiem Wam przyziemna jest
słuchajcie dla tych co chcą schudnąć żeby nie latać do dietetyka jest strona nfz Link do: Plany żywieniowe – Portal Diety NFZ i tam wystarczy się zarejestrować podać parametry wyliczą kcal/bmi itd i można sobie wybrać jadłospis na 28 dni do wyboru: cukrzycowa, wege, hashimoto, otyłość itd i o różnej kaloryczności jak coś nie odpowiada można wymienić, jednym słowem wybór jest
Ja przeglądam cukrzycowa i powiem Wam przyziemna jest
Mary2094
Fanka BB :)
U nas nocki spoko bo od 22 lub 23 mloda spi i pobudki non stop 2,4 i 6 ale za to się zastanawiam bo co się młodej odbije to zaraz ma czkawke I czy to ok czy nieJak tam wasze maluchydobrze sypiająja to muszę ze swoją chodzic siedzieć ale trzymając małą na rękach taka marudząca jestgorzej jak jej tak zostanie
Niedługo mama
Mój potrafi przespać 3-4 h no chyba ze coś jest na rzeczy tzn kupa itp, po karmieniu i odbiciu staram się odkładać do łóżeczka.Jak tam wasze maluchydobrze sypiająja to muszę ze swoją chodzic siedzieć ale trzymając małą na rękach taka marudząca jestgorzej jak jej tak zostanie
Mama_Mii2021
Hej, mała czuje się lepiej. Mieliśmy dzisiaj wyjść ze szpitala, ale lekarze nas zatrzymali. Mia przez to że nie chciała jeść to spadła z 2900 gram na 2840
Oby jak najszybciej przytyła
Oby jak najszybciej przytyła
Ostatnia edycja:
Mama_Mii2021
U nas mała potrafiła 4-6 h spać ciągiem. Zobaczymy jak to będzie po szpitalu, bo narazie co pół h się budziJak tam wasze maluchydobrze sypiająja to muszę ze swoją chodzic siedzieć ale trzymając małą na rękach taka marudząca jestgorzej jak jej tak zostanie
Moja mała tez ma cały czas czkawkę, jak ją przebieram to nawet dostaje. Gorzej, że ona nie cały czas jest aktywna. I na rękach nic nie da się zrobicU nas nocki spoko bo od 22 lub 23 mloda spi i pobudki non stop 2,4 i 6 ale za to się zastanawiam bo co się młodej odbije to zaraz ma czkawke I czy to ok czy nie
Jak Ty to robisz że tyle przesypiaMój potrafi przespać 3-4 h no chyba ze coś jest na rzeczy tzn kupa itp, po karmieniu i odbiciu staram się odkładać do łóżeczka.
Niedługo mama
To musi być cały rytual najpierw obydwie piersi potem mm, najlepiej jak przed tym jeszcze kąpiel stosuję tez smoczek.Jak Ty to robisz że tyle przesypia
Ostatnia edycja:
reklama
u mnie jeżeli chodzi o małego trochę się unormowało i w sumie zaczyna sam wołać po jedzenie, przesypia po 2,5h ale zdarzyło mu się dzisiaj w nocy też 4h. niestety musimy pilnować żeby nie więcej bo wtedy można doprowadzić do hiperglikemii (niestety mój zagrożony wcześniak, hipotrofii i u mnie cukrzyca )U nas nocki spoko bo od 22 lub 23 mloda spi i pobudki non stop 2,4 i 6 ale za to się zastanawiam bo co się młodej odbije to zaraz ma czkawke I czy to ok czy nie
u mnie już poradziliśmy z czkawkami chociaż jeszcze czasem się zdarzają. Pediatra powiedziała że są albo z przejedzenia albo z zimna jest to fizjologia i przejdzie z wiekiem, nie boli i bla bla
ja jednak nie mogłam słuchać tego szczekania no wiecie serce krwawi
moje sposoby:
można przeczekać 5-10 min w przypadku przejedzenia ze smoczkiem w buzi, oczywiście wtedy noszę na rękach nie zostawiam dziecka samego
w przypadku przebierania następnym razem okryć pieluszką miejsca gołe np przy zakładaniu pieluszki górę i na odwrót albo natychmiast po wystąpieniu ogrzać w ramionach i kocyku
jak nie przechodzi to podać 10-20 ml z odrobiną ksylitolu (nie podnosi cukru we krwi i bezpieczny dla dzieci)
u nas działa