reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A na usg bioderek już byłyście?
@Vanes Pediatrę mamy dopiero końcem miesiąca. Ta nasza przychodnia to jakiś przypał🙄
Mam do Was pytanie o kropelki na brzuszek, kolki, pierdki... Coś czuję, że będziemy musieli już zacząć działać😔 a Pediatra za daleko

My dostaliśmy zielone światło do stosowania kropelek - biogaia. Daje jej to ale czy działa- nie mam pojęcia.

reklama
Hej, u mnie akcja się zaczęła.
O 2.30 odeszły wody i zaczęły się skurcze. Po godzinie poszłam do szpitala, zrobili badania wszystko ok, rozwarcie 2cm więc czekamy. Wróciłam do domu na parę godzin żeby pospac jeszcze, chociaż skurcze już bolesne 🤢
Nie ważne jak ale dziś na pewno urodze 💪

Usg bioderek wpisali nam 6-8 tydzień więc jeszcze mamy na koniec ms.
Na kolki używam tylko butelek antykolkowych dr. Brows ale jak karmie butla 😜
Do tego termofor i masaż narazie wystarcza.
Kupiłam ten z pestkami.
Tylko jeszcze nie zaznajomiłam się jak go użyć, taki ciepły na okolice brzuszka? Na pleckach jak leży?
Vanes a masaż jak robisz? Wiem, truję, ale jak działa to wolę sprawdzone metody.
Butelki super, używałam przy Małej

W pierwszym miesiącu możesz podawać Esputicon. Przy moim starszaku już w szpitalu mu to podawali a potem ja w domu. Teraz buteleczka Esputiconu już czeka w szufladzie. Po pierwszym miesiącu Espumisan.
@agrafka bardzo Ci dziękuję.
W nocy już miał problem z pierdkami😒 zaraz Love pojedzie do apteki

O 2.30 odeszły wody i zaczęły się skurcze. Po godzinie poszłam do szpitala, zrobili badania wszystko ok, rozwarcie 2cm więc czekamy. Wróciłam do domu na parę godzin żeby pospac jeszcze, chociaż skurcze już bolesne 🤢

Odesłali Cie pomimo że odeszły wody? Eee No bez jaj. Juz tam powinnaś zostać moim zdaniem.

Ja, jutro mam cc😱😱😱dobrze ze mąż będzie przy operacji, jest lekarzem.
Ale i tak mega stres, inaczej jest jak naturalny jednak, złapie i koniec trzeba rodzić a przy cc idę planowo, także już widzę ta noc przed cc ten stresik🙈🙈🙈🙈miałam kiedyś histeroskopie przy pełnej narkozie teraz mam być tylko w kręgosłup, oby się udało.

Ostatnia edycja:
Odesłali Cie pomimo że odeszły wody? Eee No bez jaj. Juz tam powinnaś zostać moim zdaniem

Sama mogłam zdecydować, czy chce zostać czy iść do domu jeszcze na trochę. Mam 3 minuty drogi piechota, wiec wole wykorzystać ten czas na własne wyrko, śniadanko, spacer z psem... Maksymalnie do 12.00 mogę być 'na wolności' 🤗

Ale boli jak nie wiem, raczej nie pospie 😬

Sama mogłam zdecydować, czy chce zostać czy iść do domu jeszcze na trochę. Mam 3 minuty drogi piechota, wiec wole wykorzystać ten czas na własne wyrko, śniadanko, spacer z psem... Maksymalnie do 12.00 mogę być 'na wolności' 🤗

Ale boli jak nie wiem, raczej nie pospie 😬

Spacer z psem przy bolesnych skurczach? Hardkor jesteś 😄 Powodzenia! Oby poszło szybko :)

Czyli 3 chłopaków 😘😍słodko jak oni dadzą radę z tyloma dziewczynami 🤪
Mój płodziak też na 100% jest chłopcem 😄 Stwierdziło to niezależnie od siebie 4lekarzy😄 zresztą za każdym razem na usg ustawia się tak, że nie ma najmniejszych wątpliwości, co do jego płci😁
O widzisz, no to Tobie kazali zgłosić się 5 dni przed terminem do szpitala na kontrolne ktg, a ja mam termin na 18.03, w tym dniu mam wizytę u ginekologa ( miałam dopiero co we czwartek wizytę 11.03), a do szpitala mam się zgłosić dopiero 25.03 tydzień po terminie 😅
Poszłam na prywatną konsultację do kierownika oddziału położniczego szpitala, w którym chcę rodzić i tak mi wyznaczył 😀 przy okazji zostanę oprowadzona po oddziale, żebym zobaczyła, gdzie będę rodzić i co mają do dyspozycji😆

reklama
No to powodzenia!!
Odesłali Cie pomimo że odeszły wody? Eee No bez jaj. Juz tam powinnaś zostać moim zdaniem.
Moim też.

Dziecko mi zaczęło ulewać, alleluja!!

Do góry