Taa, bo to 500+ to po prostu suma zajebista, wcale nie z naszych podatków, i w ogóle dla pińcet plusa warto dzieci rodzić
Współczuję, mnie na szczęście nikt już o chrzciny nie pyta. My jesteśmy niewierzący. Jagoda była ochrzczona, ale to jeszcze za czasów, że zrobiłam to dla świętego spokoju. Nawet w 1 klasie poszła na religię, po czym ją wypisałam jak dzieciak po religii mi z płaczem wracał. Pamiętam, że jej wychowawczyni mnie oburzona na rozmowę wezwała, że jak ja śmiałam dziecko wypisać z religii bez konsultacji z nią! Strasznie ją wyśmiałam w duchu, ale powiedziałam, że taką decyzję podjęło dziecko, że pytałam kilka razy, a z racji tego, że my jesteśmy rodzicami, to nie uważam za stosowne z kimkolwiek konsultować tego, czy będzie, czy nie będzie chodzić na religię.
Dobrusia już nie była ochrzczona, Marcelina też nie będzie.
Nie to, żebym komuś wymawiała wiarę, to indywidualna kwestia każdego człowieka, i ja rozumiem, że wielu jest ona potrzebna.
Moja tez wczoraj rano zrobiła kupę o koniec do tej pory cisza, tylko siku nie wiem jak jej pomoc.
No i siku najważniejsze. Ja przejmowałam się jednym i drugim, bo mleka było mało i siku prawie wcale. Teraz juz ok.
Na zaparcia jakie probiotyki dla noworodka mogę podać bez lekarza?
Nie podawaj niepotrzebnie, to jeden dzień. Robi siusiu, to najważniejsze. Moja siusiu nie robiła więc bałam się odwodnienia. Poczekaj jeszcze ze dwa dni i wtedy się skonsultuj z pediatrą, nawet przez telefon.
A na usg bioderek już byłyście?
@Vanes Pediatrę mamy dopiero końcem miesiąca. Ta nasza przychodnia to jakiś przypał
Mam do Was pytanie o kropelki na brzuszek, kolki, pierdki... Coś czuję, że będziemy musieli już zacząć działać
a Pediatra za daleko
USG bioderek po 6 tygodniu. Czekam na PESEL i będę umawiać.
Ehh, młoda dziś wykąpana, mąż kupił nową wanienkę, bo Dobrusia tę co mieliśmy połamała, jutro mam położną środowiskową, mam nadzieję, że mała zaczęła na wadze przybierać.