reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mała zaczęła zasysać pierś więc może się uda odchodzić od mm. Ale siedzę i odciągam z piersi mleko bo porażka. W prawej piersi gorąc. I dają mi tu ibuprofen właśnie. Masakra.
Jest ogólnie nadzieja ze jutro idziemy do domu bo się żółtaczka zbija
Super że może wychodzicie. Zobaczysz w domu to już całkiem inaczej jest

reklama
Ja właśnie wróciłam od lekarza i z ktg. Dostałam skierowanie do szpitala na patologię, bo mam wysokie ciśnienie i lekarz powiedział, że wysokie ciśnienie szczególnie to rozkurczowe przy dużym płodzie jest niebezpieczne. Już zaczynam się denerwować. Podam dzieciom o iad i jadę się meldować do szpitala 🙁

O to sorry, że wyszłam przed szereg. Za karę pewnie do 25 nic się nie wydarzy 🤦‍♀️
Ja 10go pędzę do ginekolożki i tylko nie wiem, na kiedy mi da skierowanie do szpitala.

Ja właśnie wróciłam od lekarza i z ktg. Dostałamna pewno skierowanie do szpitala na patologię, bo mam wysokie ciśnienie i lekarz powiedział, że wysokie ciśnienie szczególnie to rozkurczowe przy dużym płodzie jest niebezpieczne. Już zaczynam się denerwować. Podam dzieciom o iad i jadę się meldować do szpitala 🙁
O kurczę, a jakie masz? Będzie na pewno ok, w szpitalu pewnie podadzą Ci leki żeby ciśnienie wyregulować i wywołają poród. Nie wiem, czy Cię to pocieszy, mnie przyjmowali z moją 3,5 latką z ciśnieniem 200x120 i wysoką kreatyniną, bo miałam już aktywny stan przedrzucawkowy, moja gin wtedy żadnych badań mi nie zlecała 🤯🤯 było wszystko ok. Trzymam kciuki!!

Ja 10go pędzę do ginekolożki i tylko nie wiem, na kiedy mi da skierowanie do szpitala.

O kurczę, a jakie masz? Będzie na pewno ok, w szpitalu pewnie podadzą Ci leki żeby ciśnienie wyregulować i wywołają poród. Nie wiem, czy Cię to pocieszy, mnie przyjmowali z moją 3,5 latką z ciśnieniem 200x120 i wysoką kreatyniną, bo miałam już aktywny stan przedrzucawkowy, moja gin wtedy żadnych badań mi nie zlecała 🤯🤯 było wszystko ok. Trzymam kciuki!!
Miałam 174/98 i tętno 110, dodatkowo dziecko jest duże jak na ten wiek ciąży. Jestem w 38+4 dziecko waży 3650g, wiadomo +/- 500 g, ale lekarz uważa, że w moim przypadku jest na +. No nic jak trzeba to trzeba. Powiedział, że mnie poobserwuja i w środę pomyślą o rozwiązaniu ciąży.

Heh dobre , dobre 😎😂 no u mnie tez lajtowa ta ciąża wiec jak się zacznie to pewnie będzie wiadomo ,ze to to !
No ja mam tak samo, ciąża lajtowa, jedynie czuje ciąże tak samo przy ubieraniu skarpetek i wiązaniu butów 😅 Ale mam nadzieję, że jak ciąża lajtowa to poród też niech taki będzie, a nie na odwrót 😆

Miałam 174/98 i tętno 110, dodatkowo dziecko jest duże jak na ten wiek ciąży. Jestem w 38+4 dziecko waży 3650g, wiadomo +/- 500 g, ale lekarz uważa, że w moim przypadku jest na +. No nic jak trzeba to trzeba. Powiedział, że mnie poobserwuja i w środę pomyślą o rozwiązaniu ciąży.
Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze 😘 Ja też codziennie kilka razy mierze ciśnienie, bo mam na granicy normy, ale rzadko kiedy przekracza 140/90. Ale mówił, że czym bliżej porodu tym ciśnienie może być wyższe więc kazał mierzyć.

Oj, rzeczywiście duże to ciśnienie! Ja mam akurat skaczące to wyższe, ale nie było w pomiarach wyższe niż 138, a dolne to standard 60-75. Bardzo mocno trzymam kciuki!

reklama
Do góry