reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Kochana a ile waży mała u Ciebie?
Ja dziś byłam w szpitalu mam termin ustalony cc na 17.03.
Mala waży dziś 35plus4 - 2950gr.wszystko ok i wody i przepływy.
Moja 2 tygodnie temu, w 34+4 ważyła 2532 gramy. Dzisiaj mam 36+4 🙂
To dobrze jak wszystko w porządku 😊
Czyli generalnie jak będę rodziła w terminie to będziemy miały bobaski w tym samym czasie 🥰

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie o to czy Wasze dzieciutki boleśnie się rozpychają? Moja Hania tak się zawsze pręży, że często jest mi ciężko chodzić. Mam łożysko na tylnej ścianie i w sumie od początku ruchy bywały bolesne ale teraz do tego dochodzi ucisk na pęcherz i już kompletnie czuje sie jakbym miała zostać rozsadzona 🥴
To jeszcze pewno poznasz uczucie ucisku na odbyt, też jest "super" 😜

Dziewczyny, a ja mam pytanie o to czy Wasze dzieciutki boleśnie się rozpychają? Moja Hania tak się zawsze pręży, że często jest mi ciężko chodzić. Mam łożysko na tylnej ścianie i w sumie od początku ruchy bywały bolesne ale teraz do tego dochodzi ucisk na pęcherz i już kompletnie czuje sie jakbym miała zostać rozsadzona 🥴
Moja tak, boleśnie się rozpycha ja szczupła i mało przybrałam na wadze i mocno czuję rozpychanie🤩

Moja tylko czasami bolesnie się rozpycha na szczęście 😁 Ale uciska na pęcherz mocno 😋

Dokładnie ja 15lat temu z córką starsza nie miałam wcale testu obciążenia glukoza😱😱😱😱
Powiem Ci, że jestem w szoku. Moja córka przecież z tego samego roku i ja miałam obciążenie glukozą około 25 tygodnia ciąży!

Bardzo. Czasami brzuch mi się kwadratowy robi, wbicia mam w pęcherz i w odbyt, pod żebra, właściwie dziwię się, że nie mam ich w gardle 🤯🤯🤯
No i dzisiaj mam chyba najmocniejsze skurcze do tej pory. Takie, że w dół mi ciągnie bardzo i kłuje mocno. Brzuch mam wysoko jeszcze.

@pati
Powiem Ci, że jestem w szoku. Moja córka przecież z tego samego roku i ja miałam obciążenie glukozą około 25 tygodnia ciąży!

Bardzo. Czasami brzuch mi się kwadratowy robi, wbicia mam w pęcherz i w odbyt, pod żebra, właściwie dziwię się, że nie mam ich w gardle 🤯🤯🤯
No i dzisiaj mam chyba najmocniejsze skurcze do tej pory. Takie, że w dół mi ciągnie bardzo i kłuje mocno. Brzuch mam wysoko jeszcze.
Ja tego nie pamiętam, żebym miała ten test obciążenia Glukoza, raczej bym pamiętała. Tak moja córa z 2006r.
Tylko ja rodziłam 15lat temu tez w Niemczech i ciąża cala też tu.

Owszem słodycze można jeść ale pamiętam swoje dzieciństwo, to co zjadłam to wybiegałam. I tonami wsuwałam słodkie i popijałam colą. Nie jest to powód do dumy oczywiście ale tu kwestia tego ze za naszych czasów biegaliśmy po dworze. Teraz dzieciaki nie mają takiej dawki ruchu bo jest strach o dzieci i siedzą przy kompach w domu zamknięte w 4 ścianach (oczywiście też nie wszystkie.)Każda z matek ma inne metody wychowawcze, ale mam kumpele która swojemu dziecku robi mega krzywdę jeszcze z tego się śmieje. Chłopak lat 7 - waga 47kg, zjeść potrafi więcej niż nie jeden dorosły, nie wyjdzie z nim na spacer bo prościej jej włączyć Xboxa i dać mu słodkie.
Ja też uważam że kiedyś wszystkie dzieci jadły słodycze ale potem ruszały na dwór i wszystko wybiegały🙂 dzieciństwo bez słodyczy nie może się odbyć ale trzeba pilnować żeby nie codziennie i żeby dzieci miały ruch. A co do cukrzycy w ciąży to kiedyś nikt o tym nie wiedział i jakos dzieci zdrowe się rodziły mniejsze większe. Nikt uwagi nie przywiązywał. Teraz każdy musi być fit . A ja uważam ze wszystko jest dla ludzi i ja mino cukrzycy pozwalam sobie na cis słodkiego raz na jakiś czas i mała rośnie dobrze a i mama zadowolona🙂

Ja mam łożysko na przedniej ścianie i moja właśnie mało się rusza tzn. mało ją czuję bo w piątek miałam ktg i ruchy były widoczne i było ich dużo.

reklama
@pati

Ja tego nie pamiętam, żebym miała ten test obciążenia Glukoza, raczej bym pamiętała. Tak moja córa z 2006r.
Tylko ja rodziłam 15lat temu tez w Niemczech i ciąża cala też tu.
No ja w Polsce i pamiętam ten test, bo kupa dziewczyn przede mną go miała i źle się czuły, nie mogły wypić, a ja poszłam i machnęłam tę glukozę duszkiem 😉😉

Do góry