reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Widzę migające światełko w tunelu ☺️ Staś przybrał na wadze teraz już ma 2190 g zaliczył już pediatrę i zdążył ją obsikać😂, jako hipotrofik musi jeść 8-10 razy dziennie małe porcje ze w gł na mały brzuszek, brać DHA, zelazo (ohyda), zestaw wit b, wit d. Załapaliśmy już pierwsze kolki - i już mam tyle butelek że smoczkami dla wczesniakow różnych firm że kosmos 🙄 (philips, medela, lovi, nuk a teraz ma na przyjść dr browns) niestety pokarmu u mnie jak na lekarstwo podobno się rozkręci do daty porodu czyli 12.03 zobaczymy. Plus jest taki że mały sutek łapie ale nudzi się zaraz bo nie leci a on nie ma takiej siły do ssania 😗. Wczoraj mieliśmy pierwsza kąpiel o zgrozo Mąż musiał to robić bo ja się bałam podobno też mężczyźni są delikatniejsi😅. Właśnie sobie kangurujemy i śpi jak aniołek 😇. Położna mówiła że to dla takiego dziecka jak spa dla kobiety 😃.
U mnie zdjęli mi szwy chyba lepiej bo już ciągnęły... Zrobił się wielki siniol 😕. Pokarmu na siłach ogromna kazali czekać co najmniej 2 tyg a ja już ledwo chodzę 😞😞😞😞
Nie mam też kompletnie czasu żeby ćwiczyć bliznę po cc☹️ dobrze ze lekarz pochwalił ranę że się dobrze goi - to chyba kwestia covida chodzę cały czas w koszulach więc przewiewnie😁
Połog bardzo skapy spodziewałam się nie wiem czego mega nawału miesiaczki a tu skąpo 😏a niby wszystko się obkurcza ok. A no i ciśnienie wraca do normy. Cukier też oddziwo w normie.
A psychicznie chyba coraz lepiej 🤪 były chwilę płaczu i załamania ale przecież to mój maluszek trzeba dać radę 🤗🤗🤗❤️❤️❤️😍😍
No to się u Was dzieje💛
Ale czuć już w Twoim wpisie, że jest naprawdę lepiej, cieszę się bardzo🤗

reklama
Termin z Miesiaczki na 13.09 a z usg wychodzi na 9/10.09😉
Co ciekawe w marcu miałam podobnie termin z Miesiaczki na 13.03 a z usg wychodziło na 10.03 😉
A wy kiedy się rozpakowujecie? 🥰 Imiona wybrane? 😉
Będzie dobrze ! Musi ❤️ Cieszę się ,ze się udało ! Ja tez już bardzo chciałam dzidzia , pierwsze dziecko 34 lata wiec już taka pora :)
Ja tu jakoś później na jesien dołączyłam ...
Co do terminu to miedzy 7.03-13.03 ale wydaje mi się ,ze może być na dniach z opinii lekarza i sama czuje ... duże parcie w podbrzuszu , ból jak przy miesiączce , częste skurcze przepowiadające... i bardzo dużo gęstego mlecznego śluzu . Będzie córa :)

Walizka spakowana więc spokojniej 😉

Dziewczyny, dopajanie dziecka wodą to są nega stare zalecenia. Można takiemu maluszkowi zrobić mega krzywdę, bo wypłukują się minerały, one nie ogarniają wody tak jak my. A tu aktualne zalecenia. Wiadomo, każda z Was zrobi jak uważa!

Nie wiedziałam o tym. Tesciowa to chodzi za mną i tylko właśnie trąbi mi cały czas " pamiętaj aby też dopajać wodą" i myślałam że faktycznie trzeba dopajać a tu proszę..
Chociaż moja mama żadnego z nas nie dopajała tylko faktycznie dostawaliśmy mleko.

Nie wiedziałam o tym. Tesciowa to chodzi za mną i tylko właśnie trąbi mi cały czas " pamiętaj aby też dopajać wodą" i myślałam że faktycznie trzeba dopajać a tu proszę..
Chociaż moja mama żadnego z nas nie dopajała tylko faktycznie dostawaliśmy mleko.
Ja też wogóle pierwsze słyszę, żeby takie małe dziecko dopajać wodą. Przecież woda nie ma dla takiego dziecka żadnych składników odżywczych, a tylko będzie zapychać jego żołądek oraz głód/pragnienie. Rozumiem, że można wdrażać wodę od 6 miesiąca, by przy rozszerzaniu diety nauczył się też pić wody, nie tylko obiadki i mleko. Ale póki dziecko pije same mleko to nie ma po co dawać mu wodę.

Cześć dziewczyny, byłam z wami daaawno temu przez kilka tygodni pod nickiem Maeta13.0e.21 😉 w sierpniu pożegnałyśmy się bo doszło u mnie do poronienia zatrzymanego po pierwszej udanej inseminacji.
Ciesze się bardzo że spore grono z początku forum dotrwało do tego pięknego czasu oczekiwania na poród 🥰
Czasami was podczytywalam 😉
Chce wam powiedzieć, że po poronieniu miałam kolejne 2 inseminacje we wrześniu i październiku ale niestety nie udane. Po ostatniej inseminacji miesiączka przyszła w listopadzie i stwierdziliśmy że to nie jest nasz czas... Postanowiliśmy zaryzykować z in vitro ale dopiero na wiosnę...
Zycie miało inne plany wobec nas... ostatnia miesiączka była 7.12.2020 i 7.01.2021 okazało się że jakiś cudem się udało i to nawet nie wiem kiedy🥰
Obecnie jestem w 12 tyg ciąży mamy się dobrze i liczę że tym razem dotrwamy do szczęśliwego rozwiązania we wrzesniu 🥰
Bardzo się cieszę że macie się dobrze a z powodu wszelkich strat jest mi bardzo przykro 🥰
Może mnie nie pamiętacie ale ja was pamiętam i mam z wami wiele miłych wspomnień! 😉
Pozdrawiam i życzę szczęśliwego i szybkiego rozwiązania 🥰🥰
Gratulacje 🙂czyli nigdy nie można tracić nadzieji🙂

Dla mnie zbędny przedmiot.
Nie używałam i nie czułam niedosytu, że nie posiadam. Teraz też się obejdę.
Ale laktator już mam, po przejściach po urodzeniu Córki wolę mieć już go w domu😉
Butelki też kupione, czy będę karmić piersią czy nie.
Pediatra i położna radziły poić też Maluszka wodą, tak też robiłam, więc butelka i tak się przyda.
Ale samą wodą? I to juz od początku?

A ja dziewczyny dziś zajmuję się siostrzenicą tydzień ma😍 córcia moja w ogóle zazdrosna nie jest i chce pomagać we wszystkim a ma 23 miesiące oby tak Jej zostało jak się nasz bączek pojawi 😁 syn jedynie obraził się że musiał do przedszkola iść a chciał też pomagać 😁 jak się tak patrzę na nią to już bym chciała swojego maluszka 24h na dobę 😊

reklama
Jak się dzisiaj Dziewczyny czujecie?
Jak nastroje?

Vanes no i jak u Ciebie po kolejnych nocach i dniach?
Nastrój dobry chociaż te czekanie powoli mnie dobija😜aktualnie mam 38 tydzień i już ruchy delikatne i już nie tak częste jak wcześniej coraz mniej miejsca ma to może niedługo będzie chciała wyjść 🙂 w piątek kolejna wizyta może wytrzymamy 😜

Do góry