reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A tak się zastanawiam-myślicie, że jak czujemy, że nasze maluszki mają czkawkę, to można brać to za wyznacznik, że jest im dobrze, są dotlenione jak należy i w ogóle jest git malina? Dzisiaj mój synek ma senny dzień, ale za to dwa razy już go czkało.
Mi lekarz powiedział, że jeśli mała ma czkawki to bardzo dobry znak 😃 Także git malina 💪

A jak czujecie te czkawki? Moja chyba nigdy nie miała... My nie robimy pokoju dla dziecka, będzie spała z nami w sypialni i tu mam dodatkową komodę na jej rzeczy a resztę gdzieś się po domu upchnie. Jak podrośnie to dopiero jej umeblujemy jakiś pokój i już. Nasz szpital otworzył się wczoraj na porody rodzinne :) bardzo jestem szczęśliwa z tego powodu, mój partner na początku nie bardzo chciał brać w tym udział, dopiero jak mu koledzy powiedzieli że było to ich największe przeżycie to się przekonał :) we wtorek mam usg i już się nie mogę doczekać bo może wreszcie mała odsłoni buzię i będę miała ładne zdjęcie 3d a to już 33 tydzień będzie i do tej pory zawsze, za każdym razem rękami się zasłaniała :/

Jak była mniejsza to było to takie drżenie. Teraz ma już czkawkę normalną. Przez parę, paręnaście minut, parę razy w ciągu dnia, czasem rzadziej - rytmiczne 'ruchy'. Brzuch podskakuje rytmicznie.

Mam takie pytanie jak U was z depilacja i przygotowaniem do porodu. Polecacie jakieś metody? Mi już strasznie ciężko maszynka 🙄
No właśnie mam też taki sam problem. Nogi golę ledwo co... ostatnio ich golenie zajęło mi chyba z 15 min 🙈 Muszę robić to jedną ręką. Przez ten brzuch nie dosięgam. A wyższą strefę ogarniam z lusterkiem 🤣 Nie jest to nawet skomplikowane, tylko zastanawiam się... czy golić się tam do cc? Zalecenia są takie, żeby nie golić się 7 dni przed cc. No, ale jakoś tak głupio pójść nieogolona. Sama już nie wiem..

A jak czujecie te czkawki? Moja chyba nigdy nie miała... My nie robimy pokoju dla dziecka, będzie spała z nami w sypialni i tu mam dodatkową komodę na jej rzeczy a resztę gdzieś się po domu upchnie. Jak podrośnie to dopiero jej umeblujemy jakiś pokój i już. Nasz szpital otworzył się wczoraj na porody rodzinne :) bardzo jestem szczęśliwa z tego powodu, mój partner na początku nie bardzo chciał brać w tym udział, dopiero jak mu koledzy powiedzieli że było to ich największe przeżycie to się przekonał :) we wtorek mam usg i już się nie mogę doczekać bo może wreszcie mała odsłoni buzię i będę miała ładne zdjęcie 3d a to już 33 tydzień będzie i do tej pory zawsze, za każdym razem rękami się zasłaniała :/
Ja czuję czkawkę jak takie rytmiczne drżenie, jakby maluch cały się wstrząsał raz po raz, nawet co sekundę 😊

reklama
No właśnie mam też taki sam problem. Nogi golę ledwo co... ostatnio ich golenie zajęło mi chyba z 15 min 🙈 Muszę robić to jedną ręką. Przez ten brzuch nie dosięgam. A wyższą strefę ogarniam z lusterkiem 🤣 Nie jest to nawet skomplikowane, tylko zastanawiam się... czy golić się tam do cc? Zalecenia są takie, żeby nie golić się 7 dni przed cc. No, ale jakoś tak głupio pójść nieogolona. Sama już nie wiem..
Jak w szpitalu będą potrzebować żebyś była wydepilowana to zrobią to w 5 sekund😉 nie ma co się martwić tym, że nie daje się rady😉

Do góry