No właśnie czemu tak jest ciężko mi włosy i paznokcie rosną jak szalone. Wcześniej przed ciąża długo stosowałam do depilacji ipl domowy ale jak ciąża to przestałam i teraz po 8 ms to tylko łydki spoko i pachy tak raz na ms ale bikini i uda makabra. Porozmawiam z moją Położna może jej dopłacę i zrobi to w szpitaluJa z nogami na szczęście nie mam problemu, bo gole tylko łydki, ud na szczęście nie muszę A brzucha nie mam też dużego więc sobie radzę na spokojnie z wieloma czynnościami Ale bikini to jest masakra... Jadę na ślepo, ale już nie mogę w ten sposób się golić, bo przy tym zginalam się na mięśniach brzuch i potem całe dwa dni miałam taki ból przy pepku, jakbym zrobiła 3 porządne treningi pod rząd na brzuch, ból niesamowity... Dlatego już w tej pozycji się golić nie mogę, będę przed lustrem ale to będzie trwało wieki
No ja bym się nie przejmowała 7 dniowym zarostem, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie po 7 dniach to te włoski są naprawdę bardzo krociotkie i jakbym się ogoliła po tygodniu to bym miała same podrażnienia i pokrwawiona bym była dlatego ja mogę się golić co 2 tyg na bikini.
reklama
Mary2094
Fanka BB :)
Ja swoje właśnie ipl ostatnio sprzedałam bo juz lezalo w szafie a teraz to już wgl po ciąży pewnie bym sobie nie zrobiła bo niestety do tego trzeba przysiąść jak np. Nogi chcesz sobie zrobić. Podziwiam te wytrwale dziewczyny co sobie robią.No właśnie czemu tak jest ciężko mi włosy i paznokcie rosną jak szalone. Wcześniej przed ciąża długo stosowałam do depilacji ipl domowy ale jak ciąża to przestałam i teraz po 8 ms to tylko łydki spoko i pachy tak raz na ms ale bikini i uda makabra. Porozmawiam z moją Położna może jej dopłacę i zrobi to w szpitalu
Niedługo mama
Nasz maluszek też będzie jakiś czas z nami jak długo to się okaże mamy mały pokoik z przeznaczeniem dla dziecka ale stwierdzilismy ze skoro na początku i tak będzie z nami to urzadzimy go później jak juz go wyprawimy z naszego pokoju a kącik zabaw tez planuje w salonieA co do pokoiku małej. Na razie będzie u nas w sypialni, mamy dosyć sporą, więc ma tam swój kącik na łóżeczko, komodę, na ścianę będziemy przyklejać takie nalepki, żeby miała ładnie mamy też salon, który jest naprawdę olbrzymi i spokojnie z tego pokoju mogły by być dwa większe pokoje, ale niestety nie ma go jak podzielić, bo jeden pokój musiałby być bez okien więc w salonie mała będzie miała swój kącik na zabawy, mate piankowa z zabawkami itp, wiadomo, po kilku miesiącach dopiero A w przyszłym roku i tak zamierzamy kupić mieszkanie, więc wtedy już weźmiemy taki z 3 pokojami, z myślą o drugim dziecku
Emimi
Jeszcze jakoś daję radę nawet przedwczoraj paznokcie u stóp sobie sama wymalowałam ale coraz ciężejMam takie pytanie jak U was z depilacja i przygotowaniem do porodu. Polecacie jakieś metody? Mi już strasznie ciężko maszynka
Polecam męża zagonić do roboty u mnie się sprawdzaMam takie pytanie jak U was z depilacja i przygotowaniem do porodu. Polecacie jakieś metody? Mi już strasznie ciężko maszynka
Niedługo mama
O kosmetyczka najbardziej u kosmetyczki uwielbiam mikrodermabrazje dla mnie to zabieg działający cuda i regulacje brwi woskiem bo nie nawidzę tego robić pesetąale to przed ciążą, teraz nie chodzę chociaż mi mowila ze są fajne zabiegi na twarz dla ciężarnych ale mój synuś sprawił, że mam taką piękna cerę jak nigdy za to w przyszłym tygodniu idę do fryzjera, żeby się dziecko nie wystraszyło matki z siwymi włosami hahahaJejku nooo! Obcięcie paznokcie na stopach graniczy z cudem Tydzień temu mieliśmy sesje ciążową, to tyle się namachałam przy tych paznokciach, że masarka, ale do pomalowania poprosiłam już mamę, bo ja bym tego w życiu nie zrobiła A to ja bym nie dała obciąć paznokci mojemu facetowi za nic w świecie, on do takich rzeczy ma dwie lewe ręce, jak widzę jak sobie obcina krzywo paznokcie u stóp to za głowę się łapie. A wiecie, ja jestem kosmetyczką i na co dzień w pracy wykonuje manicure, pedicure itp., ( teraz jestem na chorobowym) więc mam bzika na punkcie estetyczności paznokci, aby były równe, ładnie wypiłowane itp Dlatego swoje paznokcie daje tylko sobie albo koleżankom z pracy
Niedługo mama
To dopiero będzie trwało godzinami juz to sobie wyobrażamPolecam męża zagonić do roboty u mnie się sprawdza
Niedługo mama
A paznokcie robie sama u stóp tylko niezbędne minimum bo faktycznie ciężko a u rąk jak sobie tylko zrobię to na wizycie dostaje tabletki dopochwoweJejku nooo! Obcięcie paznokcie na stopach graniczy z cudem Tydzień temu mieliśmy sesje ciążową, to tyle się namachałam przy tych paznokciach, że masarka, ale do pomalowania poprosiłam już mamę, bo ja bym tego w życiu nie zrobiła A to ja bym nie dała obciąć paznokci mojemu facetowi za nic w świecie, on do takich rzeczy ma dwie lewe ręce, jak widzę jak sobie obcina krzywo paznokcie u stóp to za głowę się łapie. A wiecie, ja jestem kosmetyczką i na co dzień w pracy wykonuje manicure, pedicure itp., ( teraz jestem na chorobowym) więc mam bzika na punkcie estetyczności paznokci, aby były równe, ładnie wypiłowane itp Dlatego swoje paznokcie daje tylko sobie albo koleżankom z pracy
Mary2094
Ja właśnie walczę z paznokciami bo ściągnęłam hybrydę i są w makabrycznej kondycji, połamane i rozdwajają się i męczę się z odżywkami. Paznokci u stóp nie pomaluję bo nie dam już rady Mi też brakuje kosmetyczki i farbowania, już sombre mam na pół głowy, a mam fryzjera w domu ale nie pofarbuje mnie bo boi się że farba mi nie przyjmie tak jak powinna przez hormony. I myślę czy po ciąży będę mogła ufarbować. Tyle wytrzymam.A paznokcie robie sama u stóp tylko niezbędne minimum bo faktycznie ciężko a u rąk jak sobie tylko zrobię to na wizycie dostaje tabletki dopochwowe
reklama
Mama_Mii2021
3 ściany są delikatne różowe, jedna jest szara jaśniutka. Na jednej różowej są naklejki z balonami i lalkami. Meble będą białe, ale kanapa będzie taka różowa z falbankami.Jaki kolor ścian wybrałaś? Już nie mam pomysłu,starsza ma beż z różem mega delikatym.
A małej już nie wiem jaki kolor, znowu róż
Meble białe, teraz to wszystko białe modne, w sumie lubię, cały dom mam w białych meblach