reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja z nogami na szczęście nie mam problemu, bo gole tylko łydki, ud na szczęście nie muszę 😄 A brzucha nie mam też dużego więc sobie radzę na spokojnie z wieloma czynnościami 😁 Ale bikini to jest masakra... Jadę na ślepo, ale już nie mogę w ten sposób się golić, bo przy tym zginalam się na mięśniach brzuch i potem całe dwa dni miałam taki ból przy pepku, jakbym zrobiła 3 porządne treningi pod rząd na brzuch, ból niesamowity... Dlatego już w tej pozycji się golić nie mogę, będę przed lustrem ale to będzie trwało wieki 😅

No ja bym się nie przejmowała 7 dniowym zarostem, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie po 7 dniach to te włoski są naprawdę bardzo krociotkie i jakbym się ogoliła po tygodniu to bym miała same podrażnienia i pokrwawiona bym była 🤷‍♀️ dlatego ja mogę się golić co 2 tyg na bikini.
No właśnie czemu tak jest ciężko 🤔 mi włosy i paznokcie rosną jak szalone. Wcześniej przed ciąża długo stosowałam do depilacji ipl domowy ale jak ciąża to przestałam i teraz po 8 ms to tylko łydki spoko i pachy tak raz na ms ale bikini i uda makabra. Porozmawiam z moją Położna może jej dopłacę i zrobi to w szpitalu😜

reklama
No właśnie czemu tak jest ciężko 🤔 mi włosy i paznokcie rosną jak szalone. Wcześniej przed ciąża długo stosowałam do depilacji ipl domowy ale jak ciąża to przestałam i teraz po 8 ms to tylko łydki spoko i pachy tak raz na ms ale bikini i uda makabra. Porozmawiam z moją Położna może jej dopłacę i zrobi to w szpitalu😜
Ja swoje właśnie ipl ostatnio sprzedałam bo juz lezalo w szafie a teraz to już wgl po ciąży pewnie bym sobie nie zrobiła bo niestety do tego trzeba przysiąść jak np. Nogi chcesz sobie zrobić. Podziwiam te wytrwale dziewczyny co sobie robią. 😃

A co do pokoiku małej. Na razie będzie u nas w sypialni, mamy dosyć sporą, więc ma tam swój kącik na łóżeczko, komodę, na ścianę będziemy przyklejać takie nalepki, żeby miała ładnie 😊 mamy też salon, który jest naprawdę olbrzymi i spokojnie z tego pokoju mogły by być dwa większe pokoje, ale niestety nie ma go jak podzielić, bo jeden pokój musiałby być bez okien 😑 więc w salonie mała będzie miała swój kącik na zabawy, mate piankowa z zabawkami itp, wiadomo, po kilku miesiącach dopiero 🙂 A w przyszłym roku i tak zamierzamy kupić mieszkanie, więc wtedy już weźmiemy taki z 3 pokojami, z myślą o drugim dziecku 😁
Nasz maluszek też będzie jakiś czas z nami jak długo to się okaże 😉 mamy mały pokoik z przeznaczeniem dla dziecka ale stwierdzilismy ze skoro na początku i tak będzie z nami to urzadzimy go później jak juz go wyprawimy z naszego pokoju 😅 a kącik zabaw tez planuje w salonie 😉

Jejku nooo! Obcięcie paznokcie na stopach graniczy z cudem 🥴🙉 Tydzień temu mieliśmy sesje ciążową, to tyle się namachałam przy tych paznokciach, że masarka, ale do pomalowania poprosiłam już mamę, bo ja bym tego w życiu nie zrobiła 😅 A to ja bym nie dała obciąć paznokci mojemu facetowi za nic w świecie, on do takich rzeczy ma dwie lewe ręce, jak widzę jak sobie obcina krzywo paznokcie u stóp to za głowę się łapie. A wiecie, ja jestem kosmetyczką i na co dzień w pracy wykonuje manicure, pedicure itp., ( teraz jestem na chorobowym) więc mam bzika na punkcie estetyczności paznokci, aby były równe, ładnie wypiłowane itp 😁 Dlatego swoje paznokcie daje tylko sobie albo koleżankom z pracy 😂
O kosmetyczka 😊najbardziej u kosmetyczki uwielbiam mikrodermabrazje dla mnie to zabieg działający cuda 😉 i regulacje brwi woskiem bo nie nawidzę tego robić pesetą😅ale to przed ciążą, teraz nie chodzę chociaż mi mowila ze są fajne zabiegi na twarz dla ciężarnych ale mój synuś sprawił, że mam taką piękna cerę jak nigdy😃 za to w przyszłym tygodniu idę do fryzjera, żeby się dziecko nie wystraszyło matki z siwymi włosami hahaha😉

Jejku nooo! Obcięcie paznokcie na stopach graniczy z cudem 🥴🙉 Tydzień temu mieliśmy sesje ciążową, to tyle się namachałam przy tych paznokciach, że masarka, ale do pomalowania poprosiłam już mamę, bo ja bym tego w życiu nie zrobiła 😅 A to ja bym nie dała obciąć paznokci mojemu facetowi za nic w świecie, on do takich rzeczy ma dwie lewe ręce, jak widzę jak sobie obcina krzywo paznokcie u stóp to za głowę się łapie. A wiecie, ja jestem kosmetyczką i na co dzień w pracy wykonuje manicure, pedicure itp., ( teraz jestem na chorobowym) więc mam bzika na punkcie estetyczności paznokci, aby były równe, ładnie wypiłowane itp 😁 Dlatego swoje paznokcie daje tylko sobie albo koleżankom z pracy 😂
A paznokcie robie sama u stóp tylko niezbędne minimum bo faktycznie ciężko😅 a u rąk jak sobie tylko zrobię to na wizycie dostaje tabletki dopochwowe 😂

A paznokcie robie sama u stóp tylko niezbędne minimum bo faktycznie ciężko😅 a u rąk jak sobie tylko zrobię to na wizycie dostaje tabletki dopochwowe 😂
Ja właśnie walczę z paznokciami bo ściągnęłam hybrydę i są w makabrycznej kondycji, połamane i rozdwajają się i męczę się z odżywkami. Paznokci u stóp nie pomaluję bo nie dam już rady 😂 Mi też brakuje kosmetyczki i farbowania, już sombre mam na pół głowy, a mam fryzjera w domu ale nie pofarbuje mnie bo boi się że farba mi nie przyjmie tak jak powinna przez hormony. I myślę czy po ciąży będę mogła ufarbować. Tyle wytrzymam.

reklama
Jaki kolor ścian wybrałaś? 😜Już nie mam pomysłu,starsza ma beż z różem mega delikatym.
A małej już nie wiem jaki kolor, znowu róż🤷‍♀️😬
Meble białe, teraz to wszystko białe modne, w sumie lubię, cały dom mam w białych meblach🤣
3 ściany są delikatne różowe, jedna jest szara jaśniutka. Na jednej różowej są naklejki z balonami i lalkami. Meble będą białe, ale kanapa będzie taka różowa z falbankami.

Do góry