reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie też czasami chyba matce tyłek pokazuje 🙂superanckie uczucie☺️ u mnie z dnia na dzień coraz ciężej się robi. Czuje czasami kłucia i ból krocza ( chociaż więcej leżę i trochę mniej boli) ale nie narzekam 🙂ciesze się bardziej ze to już końcówka
Ja sobie powtarzam, żeby jeszcze 1,5 tygodnia przesiedziała w brzuchu 👍 zdążę zrobić gbs i chociaż zaliczyć wizytę u gina 😃

reklama
Jak tam się czujecie moje kochane dziewczyny ?
Dziś dokucza mi kiepskie samopoczucie, jestem niewyspana, boli mnie głowa od leżenia, a długa drzemka po zjedzeniu obiadu spowodowała tylko tyle, że do tej pory jest mi źle na żołądku 🤢 maluchowi chyba też się to udziela, bo jest ospały 😔 a co u Ciebie?

Moja też się wypycha, niektóre ruchy to bola🙉ja, mam Syndrom wicia gniazda chyba🤷‍♀️😱🤣też tak sprzątacie?
Ja gonie moja córkę nastolatke do ogarniania domu,
Piwnice nawet w domu ogarniam, tylko nie mogę dźwigać więc jestem mega ograniczona ale szykuje aż mąż powywala na śmieci co niepotrzebne.
Przeszkadza mi bałagan.
Porzadkuje bo jak dojdą rzeczy malej.
Meble już wypatrzone czekają na koniec luty na zamówienie, bo oczywiście boję się już, a, jeszcze przemalowanie pokoju też w lutym, w życiu nie myślałam że jeszcze będzie dziecko i z, gościnnego robię pokój małej.
A Wasze już mają naszykowane pokoiki?
Chociaż póki niemowlaczki to w sumie i tak będą z, nami, tz. Ja wstawie łóżeczko do naszej sypialni,a w malej pokoju tylko komoda, szafa i inny sprzęt dla baby💗🍼

Dziś dokucza mi kiepskie samopoczucie, jestem niewyspana, boli mnie głowa od leżenia, a długa drzemka po zjedzeniu obiadu spowodowała tylko tyle, że do tej pory jest mi źle na żołądku 🤢 maluchowi chyba też się to udziela, bo jest ospały 😔 a co u Ciebie?
U mnie o dziwo w miarę dobrze. Nie mam żadnych skurczy, głowa mnie nie boli, ale nie śpię od 4:45
Od 8 leżę i pracuje na laptopie (studia). Zaraz kończy mi się wykład i biorę się za pracę moją, musze fakturki ogarnąć i nowe projekty. Jakoś dzień mi szybko leci. Czekam aż mój mąż wróci z pracy a to jeszcze 5 h. Później ma wpaść moja położna i zrobić mi KTG, głodna jestem a już mi się wszystko skończyło w sypialni hahaha

Moja też się wypycha, niektóre ruchy to bola🙉ja, mam Syndrom wicia gniazda chyba🤷‍♀️😱🤣też tak sprzątacie?
Piwnice nawet w domu ogarniam, tylko nie mogę dźwigać więc jestem mega ograniczona ale szykuje aż mąż powywala na śmieci co niepotrzebne.
Przeszkadza mi bałagan.
Meble już wypatrzone czekają na koniec luty na zamówienie, bo oczywiście boję się już, a, jeszcze przemalowanie pokoju też w lutym, w życiu nie myślałam że jeszcze będzie dziecko i z, gościnnego robię pokój małej.
Chociaż póki niemowlaczki to w sumie i tak będą z, nami, tz. Ja wstawie łóżeczko do naszej sypialni,a w malej pokoju tylko komoda, szafa i inny sprzęt dla baby💗🍼
U mnie pokoik już prawie gotowy. Ściany pomalowane, naklejki też są. Dodatki do pokoju już mam upatrzone, jak skończy się wykład to je zamówię. A reszta zrobi się w poniedziałek jak Pan stolarz przywiezie nam mebelki

U mnie pokoik już prawie gotowy. Ściany pomalowane, naklejki też są. Dodatki do pokoju już mam upatrzone, jak skończy się wykład to je zamówię. A reszta zrobi się w poniedziałek jak Pan stolarz przywiezie nam mebelki
Jaki kolor ścian wybrałaś? 😜Już nie mam pomysłu,starsza ma beż z różem mega delikatym.
A małej już nie wiem jaki kolor, znowu róż🤷‍♀️😬
Meble białe, teraz to wszystko białe modne, w sumie lubię, cały dom mam w białych meblach🤣

Przeszkadza mi bałagan.
Nie robimy pokoju dla małej, bo liczę, że 3 lata to będzie z nami, a potem opcje są dwie - nasza nastolatka pójdzie na studia i zwolni pokój, to będzie dla małej, albo u nas w sypialni zrobimy duży pokój dla dwóch młodszych a my się przeniesiemy do malutkiego pokoju. We wrześniu robiliśmy remont, żeby Dobrusię od nas wyprowadzić, jeden pokój dzieliliśmy na 2, ale był długi, z dwoma oknami i dwoma kaloryferami, nasza sypialnia jest kwadratowa więc ciężko byłoby podzielić 🤷‍♀️ choć i tak o tym myślę.

A tak się zastanawiam-myślicie, że jak czujemy, że nasze maluszki mają czkawkę, to można brać to za wyznacznik, że jest im dobrze, są dotlenione jak należy i w ogóle jest git malina? Dzisiaj mój synek ma senny dzień, ale za to dwa razy już go czkało.

reklama
A tak się zastanawiam-myślicie, że jak czujemy, że nasze maluszki mają czkawkę, to można brać to za wyznacznik, że jest im dobrze, są dotlenione jak należy i w ogóle jest git malina? Dzisiaj mój synek ma senny dzień, ale za to dwa razy już go czkało.
Pewnie łapczywe sq. Przed chwilą zjadłam kilka chrupek i czkawka taka zaraz że ho ho 😂

Do góry