reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A tak się zastanawiam-myślicie, że jak czujemy, że nasze maluszki mają czkawkę, to można brać to za wyznacznik, że jest im dobrze, są dotlenione jak należy i w ogóle jest git malina? Dzisiaj mój synek ma senny dzień, ale za to dwa razy już go czkało.
Mi lekarz powiedział, że jeśli mała ma czkawki to bardzo dobry znak 😃 Także git malina 💪

A jak czujecie te czkawki? Moja chyba nigdy nie miała... My nie robimy pokoju dla dziecka, będzie spała z nami w sypialni i tu mam dodatkową komodę na jej rzeczy a resztę gdzieś się po domu upchnie. Jak podrośnie to dopiero jej umeblujemy jakiś pokój i już. Nasz szpital otworzył się wczoraj na porody rodzinne :) bardzo jestem szczęśliwa z tego powodu, mój partner na początku nie bardzo chciał brać w tym udział, dopiero jak mu koledzy powiedzieli że było to ich największe przeżycie to się przekonał :) we wtorek mam usg i już się nie mogę doczekać bo może wreszcie mała odsłoni buzię i będę miała ładne zdjęcie 3d a to już 33 tydzień będzie i do tej pory zawsze, za każdym razem rękami się zasłaniała :/

Jak była mniejsza to było to takie drżenie. Teraz ma już czkawkę normalną. Przez parę, paręnaście minut, parę razy w ciągu dnia, czasem rzadziej - rytmiczne 'ruchy'. Brzuch podskakuje rytmicznie.

Mam takie pytanie jak U was z depilacja i przygotowaniem do porodu. Polecacie jakieś metody? Mi już strasznie ciężko maszynka 🙄
No właśnie mam też taki sam problem. Nogi golę ledwo co... ostatnio ich golenie zajęło mi chyba z 15 min 🙈 Muszę robić to jedną ręką. Przez ten brzuch nie dosięgam. A wyższą strefę ogarniam z lusterkiem 🤣 Nie jest to nawet skomplikowane, tylko zastanawiam się... czy golić się tam do cc? Zalecenia są takie, żeby nie golić się 7 dni przed cc. No, ale jakoś tak głupio pójść nieogolona. Sama już nie wiem..

A jak czujecie te czkawki? Moja chyba nigdy nie miała... My nie robimy pokoju dla dziecka, będzie spała z nami w sypialni i tu mam dodatkową komodę na jej rzeczy a resztę gdzieś się po domu upchnie. Jak podrośnie to dopiero jej umeblujemy jakiś pokój i już. Nasz szpital otworzył się wczoraj na porody rodzinne :) bardzo jestem szczęśliwa z tego powodu, mój partner na początku nie bardzo chciał brać w tym udział, dopiero jak mu koledzy powiedzieli że było to ich największe przeżycie to się przekonał :) we wtorek mam usg i już się nie mogę doczekać bo może wreszcie mała odsłoni buzię i będę miała ładne zdjęcie 3d a to już 33 tydzień będzie i do tej pory zawsze, za każdym razem rękami się zasłaniała :/
Ja czuję czkawkę jak takie rytmiczne drżenie, jakby maluch cały się wstrząsał raz po raz, nawet co sekundę 😊

reklama
No właśnie mam też taki sam problem. Nogi golę ledwo co... ostatnio ich golenie zajęło mi chyba z 15 min 🙈 Muszę robić to jedną ręką. Przez ten brzuch nie dosięgam. A wyższą strefę ogarniam z lusterkiem 🤣 Nie jest to nawet skomplikowane, tylko zastanawiam się... czy golić się tam do cc? Zalecenia są takie, żeby nie golić się 7 dni przed cc. No, ale jakoś tak głupio pójść nieogolona. Sama już nie wiem..
Jak w szpitalu będą potrzebować żebyś była wydepilowana to zrobią to w 5 sekund😉 nie ma co się martwić tym, że nie daje się rady😉

Do góry