reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Też na przedniej ścianie i o delikatności nie ma mowy. Obecnie upodobała sobie lewy bok i jak na nim leżę to mi pcha tam chyba nogę na potęgę i mnie kopie 😂 teraz też wojuje. Czasem owszem łożysko tłumi ruchy ale wystarczy się położyć i cały brzuch chodzi 😂
Mnie po pecharzu i na, dole kopie nawet🙉nie da się ani chwili na placach polezec🙈🙈🙈u mnie łożysko w 22tc się podniosło, bo w 20tc było nisko-schodzące, a teraz 24tc i w piątek wizyta zobaczymy.

reklama
Mnie po pecharzu i na, dole kopie nawet🙉nie da się ani chwili na placach polezec🙈🙈🙈u mnie łożysko w 22tc się podniosło, bo w 20tc było nisko-schodzące, a teraz 24tc i w piątek wizyta zobaczymy.
Ja właśnie w środę wizyta i 27tc, az się boję po tych wynikach krwi i moczu co będzie. No i już muszę umówić się na ten zastrzyki z przeciwciałami aby zdążyć dostać go.

A jak Wam w Polsce liczą z usg czy z miesiączki termin porodu?
U mnie dziecko większe z usg bo też mam krótkie cykle i szybko owulacje, od początku o 3-4dni większe z usg.

A w dodatku wszyscy wkolo smacznie spią😂 a jak masz ułożone łożysko? Bo ja mam na przedniej ścianie i chyba dzięki temu mój maluszek jest bardziej delikatny i z tym póki co nie mam problemu 😉 ale bezsenność rozumiem doskonale😅

Mój synuś też jeszcze porusza się jakoś delikatnie (dość często i intensywnie, ale bezboleśnie) 😁 i też mam łożysko na przedniej ściania😁
Ale faktycznie - ze snem również miewam kłopoty 😐

Też na przedniej ścianie i o delikatności nie ma mowy. Obecnie upodobała sobie lewy bok i jak na nim leżę to mi pcha tam chyba nogę na potęgę i mnie kopie 😂 teraz też wojuje. Czasem owszem łożysko tłumi ruchy ale wystarczy się położyć i cały brzuch chodzi 😂
[/QUOTE
Mojna plecach najbardziej szaleje😂teraz był na spacerze i ukołysany chyba śpi😅

Dziewczyny a kupujecie rożki, kokony, łóżko dostawcze? Ja mam na oku dwa rożki, No i dzisiaj wahałam się ale chciałam kupić Chicco Next2me i Chicco baby Hug 4w1 i teraz pytanie, czy to będzie przydatne

Ja mialam łóżeczko dostawne drewniane przy pierwszej córce i teraz będę z niego korzystać, to jest super ułatwienie jeśli chcesz karmić piersią. Natomiast wtedy monitor oddechu jest nieprzydatny, bo on wyłapuje też ruchy z łóżka rodziców. Kokona nie miałam i raczej by mi się nie przydał, miałam dwa różki i też były nieprzydatne, bo córka bardzo nie lubiła być skrępowana/przykryta (do dzisiaj tak ma). Na szczęście to były takie miękkie rozki, po rozpięciu rzepów był z nich kocyk i z tej opcji korzystałam na spacerach 😉

W pierwszych miesiącach życia powinno się unikać wszelkich warkoczy, oslonek na szczebelki itp. dziecko się jeszcze nie kręci, żeby się uderzyć a zmniejsza się przepływ powietrza oraz zwiększa ryzyko SIDS.

Ja mialam łóżeczko dostawne drewniane przy pierwszej córce i teraz będę z niego korzystać, to jest super ułatwienie jeśli chcesz karmić piersią. Natomiast wtedy monitor oddechu jest nieprzydatny, bo on wyłapuje też ruchy z łóżka rodziców. Kokona nie miałam i raczej by mi się nie przydał, miałam dwa różki i też były nieprzydatne, bo córka bardzo nie lubiła być skrępowana/przykryta (do dzisiaj tak ma). Na szczęście to były takie miękkie rozki, po rozpięciu rzepów był z nich kocyk i z tej opcji korzystałam na spacerach 😉

W pierwszych miesiącach życia powinno się unikać wszelkich warkoczy, oslonek na szczebelki itp. dziecko się jeszcze nie kręci, żeby się uderzyć a zmniejsza się przepływ powietrza oraz zwiększa ryzyko SIDS.

Dokładnie, ostatnio brałam udział w warsztatach bezpieczny maluch i ochraniacz itd kupie jak dziecko faktycznie będzie ruchliwe. Mam zamiar właśnie tylko kupić tak jak tam zalecali śpiworki dla dziecka. I na chwile obecna będzie tylko w łóżeczku same prześcieradełko. A z tym rożkiem tez tak slyszalam milion historii, ale z życia wzięte - niestety szwagier z szwagierka zafundowali bez rożka dziecku wadę postawy ( w sumie od noszenia) że obecnie musi być rehabilitowane.

reklama
Do góry