reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Też na przedniej ścianie i o delikatności nie ma mowy. Obecnie upodobała sobie lewy bok i jak na nim leżę to mi pcha tam chyba nogę na potęgę i mnie kopie 😂 teraz też wojuje. Czasem owszem łożysko tłumi ruchy ale wystarczy się położyć i cały brzuch chodzi 😂
Mnie po pecharzu i na, dole kopie nawet🙉nie da się ani chwili na placach polezec🙈🙈🙈u mnie łożysko w 22tc się podniosło, bo w 20tc było nisko-schodzące, a teraz 24tc i w piątek wizyta zobaczymy.

reklama
Mnie po pecharzu i na, dole kopie nawet🙉nie da się ani chwili na placach polezec🙈🙈🙈u mnie łożysko w 22tc się podniosło, bo w 20tc było nisko-schodzące, a teraz 24tc i w piątek wizyta zobaczymy.
Ja właśnie w środę wizyta i 27tc, az się boję po tych wynikach krwi i moczu co będzie. No i już muszę umówić się na ten zastrzyki z przeciwciałami aby zdążyć dostać go.

A jak Wam w Polsce liczą z usg czy z miesiączki termin porodu?
U mnie dziecko większe z usg bo też mam krótkie cykle i szybko owulacje, od początku o 3-4dni większe z usg.

A w dodatku wszyscy wkolo smacznie spią😂 a jak masz ułożone łożysko? Bo ja mam na przedniej ścianie i chyba dzięki temu mój maluszek jest bardziej delikatny i z tym póki co nie mam problemu 😉 ale bezsenność rozumiem doskonale😅

Mój synuś też jeszcze porusza się jakoś delikatnie (dość często i intensywnie, ale bezboleśnie) 😁 i też mam łożysko na przedniej ściania😁
Ale faktycznie - ze snem również miewam kłopoty 😐

Też na przedniej ścianie i o delikatności nie ma mowy. Obecnie upodobała sobie lewy bok i jak na nim leżę to mi pcha tam chyba nogę na potęgę i mnie kopie 😂 teraz też wojuje. Czasem owszem łożysko tłumi ruchy ale wystarczy się położyć i cały brzuch chodzi 😂
[/QUOTE
Mojna plecach najbardziej szaleje😂teraz był na spacerze i ukołysany chyba śpi😅

Dziewczyny a kupujecie rożki, kokony, łóżko dostawcze? Ja mam na oku dwa rożki, No i dzisiaj wahałam się ale chciałam kupić Chicco Next2me i Chicco baby Hug 4w1 i teraz pytanie, czy to będzie przydatne

Ja mialam łóżeczko dostawne drewniane przy pierwszej córce i teraz będę z niego korzystać, to jest super ułatwienie jeśli chcesz karmić piersią. Natomiast wtedy monitor oddechu jest nieprzydatny, bo on wyłapuje też ruchy z łóżka rodziców. Kokona nie miałam i raczej by mi się nie przydał, miałam dwa różki i też były nieprzydatne, bo córka bardzo nie lubiła być skrępowana/przykryta (do dzisiaj tak ma). Na szczęście to były takie miękkie rozki, po rozpięciu rzepów był z nich kocyk i z tej opcji korzystałam na spacerach 😉

W pierwszych miesiącach życia powinno się unikać wszelkich warkoczy, oslonek na szczebelki itp. dziecko się jeszcze nie kręci, żeby się uderzyć a zmniejsza się przepływ powietrza oraz zwiększa ryzyko SIDS.

Ja mialam łóżeczko dostawne drewniane przy pierwszej córce i teraz będę z niego korzystać, to jest super ułatwienie jeśli chcesz karmić piersią. Natomiast wtedy monitor oddechu jest nieprzydatny, bo on wyłapuje też ruchy z łóżka rodziców. Kokona nie miałam i raczej by mi się nie przydał, miałam dwa różki i też były nieprzydatne, bo córka bardzo nie lubiła być skrępowana/przykryta (do dzisiaj tak ma). Na szczęście to były takie miękkie rozki, po rozpięciu rzepów był z nich kocyk i z tej opcji korzystałam na spacerach 😉

W pierwszych miesiącach życia powinno się unikać wszelkich warkoczy, oslonek na szczebelki itp. dziecko się jeszcze nie kręci, żeby się uderzyć a zmniejsza się przepływ powietrza oraz zwiększa ryzyko SIDS.

Dokładnie, ostatnio brałam udział w warsztatach bezpieczny maluch i ochraniacz itd kupie jak dziecko faktycznie będzie ruchliwe. Mam zamiar właśnie tylko kupić tak jak tam zalecali śpiworki dla dziecka. I na chwile obecna będzie tylko w łóżeczku same prześcieradełko. A z tym rożkiem tez tak slyszalam milion historii, ale z życia wzięte - niestety szwagier z szwagierka zafundowali bez rożka dziecku wadę postawy ( w sumie od noszenia) że obecnie musi być rehabilitowane.

reklama
Do góry