reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Pięknie, w ogóle wszystkie imiona jakie tu czytam są nie takie popularne.
Anastazja można mówić Nastka.
U mnie też teściowa coś tam marudziła ze Amelie jej się nie podoba, ale mnie to wkurza i od razu mówię ze w sprawie imienia decydujemy tylko my.
U mnie pierwsza córka ma na imię Nadja i też mruczeli a potem już wszyscy się przyzwyczaili.
Amelia również ładne imię :-) właśnie mojej teściowej imię które wybraliśmy się podoba, moja mama to by chciała abyśmy dali Matylda. Dla mnie szorstkie imię

reklama
Pięknie, w ogóle wszystkie imiona jakie tu czytam są nie takie popularne.
Anastazja można mówić Nastka.
U mnie też teściowa coś tam marudziła ze Amelie jej się nie podoba, ale mnie to wkurza i od razu mówię ze w sprawie imienia decydujemy tylko my.
U mnie pierwsza córka ma na imię Nadja i też mruczeli a potem już wszyscy się przyzwyczaili.
Popieram u mnie też wielkie oburzenie było bo co to za stare i brzydkie imię Sara ale w nosie miałam ich gadanie bo to moja i męża decyzja grunt że nam się podoba 😁 teraz nawet nikt nie komentuje 😊 to My rodzice decydujemy a nie rodzina znajomi 😉

A ja was zapytam, też dziewczyny macie bezsenne noce? Ja już powoli zapominam o tym ze przespalam cala noc bo mala kopie, lub budze sie w strachu, dziś sobie uświadomiłam o porodzie sprawę i się wystraszyłam ( pierwsze dziecko )

Dziewczyny. Wraz ze studentami psychologii chcemy stworzyć/udostępnić narzędzia, dzięki którym każda z mam z brzuszkiem i w połogu będzie mogła zadbać o swoje emocje. Dlatego też przygotowałam całkowicie anonimową ankietę, której wypełnienie zajmuje średnio 10 minut. (jeśli udostępnisz w niej login, nikt poza mną go nie pozna)

Dlaczego to robimy? Od marca coraz więcej dziewczyn z forum zgłasza się do mnie z różnymi sytuacjami kryzysowymi ( dziękuję za zaufanie). I już wiadomo, że w sytuacji pandemii warto zadbać o samopoczucie i zdrowie psychiczne. A zależy mi ( a właściwie całej grupie, z którą pracuję), żebyś czas ciąży i połogu przeżyła możliwie jak najspokojniej.

Bardzo proszę wypełnij ankietę (nawet, jeśli czujesz się ok). Pomożesz innym mamom. Jeśli masz jakieś pytania, bądź wątpliwości - napisz do mnie. Ostatnią dużą BB ankietę wypełniło prawie 1000 osób. Liczę, że tym razem będzie podobnie. Bo w BB dziewczynach jest siła i sa najlepsze - w ciągu pierwszych 10 minut dostałam 17 ankiet :) Ogromnie dziękuję każdej z was za pomoc. Zdjęcie dla przykucia uwagi
ciaza_lozko1.jpg

A ja was zapytam, też dziewczyny macie bezsenne noce? Ja już powoli zapominam o tym ze przespalam cala noc bo mala kopie, lub budze sie w strachu, dziś sobie uświadomiłam o porodzie sprawę i się wystraszyłam ( pierwsze dziecko )
Ja mam całkiem przestawione chodzę spać koło 21:30w nocy się budzę prawie codziennie nie śpię tak z 2-3h i potem usypia m do jakiejś 7-8godziny.
Stres i niepokój cały czas, mala kopie, kompletnie nie mogę spać na plecach.
U mnie ta ciąża jest wielka niespodzianka już nieplanowana, po wcześniejszych wielu niepowodzeniach, ciągle mam stracha żeby urodzić w terminie, nie wczesniaka,
Poród też się boję, czekam na termin omówienia cesarki.

Ja mam całkiem przestawione chodzę spać koło 21:30w nocy się budzę prawie codziennie nie śpię tak z 2-3h i potem usypia m do jakiejś 7-8godziny.
Stres i niepokój cały czas, mala kopie, kompletnie nie mogę spać na plecach.
U mnie ta ciąża jest wielka niespodzianka już nieplanowana, po wcześniejszych wielu niepowodzeniach, ciągle mam stracha żeby urodzić w terminie, nie wczesniaka,
Poród też się boję, czekam na termin omówienia cesarki.
Tak samo sie boje i tylko modlę się by była w terminie

Tez mam problem ze spaniem od wczesnej ciąży, pobudka w nocy i 2- 3 h przerwy z niewiadomo jakiego powodu ale w szóstym miesiącu trochę lepiej, nadal się budzę po kilka razy w nocy do toalety ale dosyć szybko udaje mi się usnąć. Jakoś udało mi się przesunąć godzinę pójścia spać. A najlepsze z tego wszystkiego są te rady żeby teraz się wyspać bo później z dzieckiem to się nie da😤. Jak ostatnio kuzynka mi tak poradziła to jej powiedziałam, że to tak jak ja bym komuś poradziła żeby poszedł do toalety załatwić swoje potrzeby na cały miesiąc 😅bo ile można 😉

Tez mam problem ze spaniem od wczesnej ciąży, pobudka w nocy i 2- 3 h przerwy z niewiadomo jakiego powodu ale w szóstym miesiącu trochę lepiej, nadal się budzę po kilka razy w nocy do toalety ale dosyć szybko udaje mi się usnąć. Jakoś udało mi się przesunąć godzinę pójścia spać. A najlepsze z tego wszystkiego są te rady żeby teraz się wyspać bo później z dzieckiem to się nie da😤. Jak ostatnio kuzynka mi tak poradziła to jej powiedziałam, że to tak jak ja bym komuś poradziła żeby poszedł do toalety załatwić swoje potrzeby na cały miesiąc 😅bo ile można 😉

Dokładnie 😂 albo weź tu zaśnij jak dziecko wpycha Ci w boli swoje nóżki bądź rączki, ze czasem z bolu idzie się wykręcić jak uderzy 😂
Dziś w nocy od 2 do 4 nie spalam bo oczywiście dziecko aktywne 😂

Dokładnie 😂 albo weź tu zaśnij jak dziecko wpycha Ci w boli swoje nóżki bądź rączki, ze czasem z bolu idzie się wykręcić jak uderzy 😂
Dziś w nocy od 2 do 4 nie spalam bo oczywiście dziecko aktywne 😂
A w dodatku wszyscy wkolo smacznie spią😂 a jak masz ułożone łożysko? Bo ja mam na przedniej ścianie i chyba dzięki temu mój maluszek jest bardziej delikatny i z tym póki co nie mam problemu 😉 ale bezsenność rozumiem doskonale😅

reklama
A w dodatku wszyscy wkolo smacznie spią😂 a jak masz ułożone łożysko? Bo ja mam na przedniej ścianie i chyba dzięki temu mój maluszek jest bardziej delikatny i z tym póki co nie mam problemu 😉 ale bezsenność rozumiem doskonale😅
Też na przedniej ścianie i o delikatności nie ma mowy. Obecnie upodobała sobie lewy bok i jak na nim leżę to mi pcha tam chyba nogę na potęgę i mnie kopie 😂 teraz też wojuje. Czasem owszem łożysko tłumi ruchy ale wystarczy się położyć i cały brzuch chodzi 😂

Do góry