reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. Robiłam dziś kontrolne badania przed jutrzejsza wizyta i wyszły mi liczne bakterie w moczu .
Na poprzedniej wizycie wyniki były moczu ok chociaż mówiłam że mam czasem trudność z siusianiem i dostałam symural. Ale czytałam że jest niezalecany w czasie ciąży i go nie wzięłam.
Teraz się martwię że te bakterie w moczu mogą zaszkodzić mojej dzidzi.
Piła któraś z was ten symural w ciąży?
Jak sobie radzić z zapaleniem pęcherza?

Ja to nogi nawilżam ale ręce to zawsze unikałam
Smarowania, balsamowania itp. A dłonie to już w ogóle. Aż wstyd bo czasami były takie suche ze wstyd pokazać je było. Mąż dla odmiany co po chwile używa kremu do rąk i wstyd się przyznać ale ma te dłonie delikatniejsze od moich 🙈 zawsze mi powtarza „trzeba smarować” a ja „widać kto więcej robi w domu”. 😂😂😂
To tak jak u mnie. Ja z tymi balsamami na bakier. Jeszcze lubię takie co szybko się wchłaniaja i nic się do mnie nie lepi.

To tak jak u mnie. Ja z tymi balsamami na bakier. Jeszcze lubię takie co szybko się wchłaniaja i nic się do mnie nie lepi.
To ja ci mogę polecić aloes w żelu, jest bardzo wydajny a wchłania się do suchego praktycznie. To 99% aloesu więc nawilża dobrze i nie zostawia żadnej warstwy. Zawsze jakaś resztkę co zostanie na dłoniach wcieram w końcówki włosów i po jakimś czasie faktycznie przestały się kruszyć 😃

Dokładnie, dziś pierwszy raz nawet woda nie idzie. Ale wypiłam Kisiel i nawet bez problemu, może coś się ruszy
To dzisiaj jakiś pechowy dzień. Ja tak jak nie miałam problemów z nudnościami to dzisiaj nie mogę patrzeć na jedzenie. Na telekonferencji tylko się modliłam żeby nie żygnąć.

Hej dziewczyny. Robiłam dziś kontrolne badania przed jutrzejsza wizyta i wyszły mi liczne bakterie w moczu .
Na poprzedniej wizycie wyniki były moczu ok chociaż mówiłam że mam czasem trudność z siusianiem i dostałam symural. Ale czytałam że jest niezalecany w czasie ciąży i go nie wzięłam.
Teraz się martwię że te bakterie w moczu mogą zaszkodzić mojej dzidzi.
Piła któraś z was ten symural w ciąży?
Jak sobie radzić z zapaleniem pęcherza?
Ja jak tylko się dowiedziałam że jestem w ciąży to pierwsze co pytałam to o zapalenia pęcherza. I od początku biorę żurawinę w tabletkach żeby zapobiegać + dużo piję. Jak tylko czuję że coś mi się nie podoba z pęcherzem to piję jeszcze więcej i na razie pomagało.

Leku, o którym mówisz nie znam, ale jak już są jakieś bakterie to myślę, że zdecydowanie lepiej leczyć po konsultacji z lekarzem. Zakażenia dróg moczowych są dość częste w ciąży, ale ważne żeby reagować. Myślę że będzie dobrze 😘

Dziewczyny jakie macie sposoby na mdłości? Tak jak za bardzo nie miałam tak teraz męczą codziennie.
Nawet pod prysznicem potrafią złapać 😒
Pomaga mi żucie miętowe gumy ale i to tylko na chwilę bo zaraz guma traci smak i znowu mdli.
Dużo dziewczyn je migdały albo mleko pije Ale mi to nie podeszło. Ren.nie tylko żuje

reklama
Do góry