reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. Robiłam dziś kontrolne badania przed jutrzejsza wizyta i wyszły mi liczne bakterie w moczu .
Na poprzedniej wizycie wyniki były moczu ok chociaż mówiłam że mam czasem trudność z siusianiem i dostałam symural. Ale czytałam że jest niezalecany w czasie ciąży i go nie wzięłam.
Teraz się martwię że te bakterie w moczu mogą zaszkodzić mojej dzidzi.
Piła któraś z was ten symural w ciąży?
Jak sobie radzić z zapaleniem pęcherza?

Ja to nogi nawilżam ale ręce to zawsze unikałam
Smarowania, balsamowania itp. A dłonie to już w ogóle. Aż wstyd bo czasami były takie suche ze wstyd pokazać je było. Mąż dla odmiany co po chwile używa kremu do rąk i wstyd się przyznać ale ma te dłonie delikatniejsze od moich 🙈 zawsze mi powtarza „trzeba smarować” a ja „widać kto więcej robi w domu”. 😂😂😂
To tak jak u mnie. Ja z tymi balsamami na bakier. Jeszcze lubię takie co szybko się wchłaniaja i nic się do mnie nie lepi.

To tak jak u mnie. Ja z tymi balsamami na bakier. Jeszcze lubię takie co szybko się wchłaniaja i nic się do mnie nie lepi.
To ja ci mogę polecić aloes w żelu, jest bardzo wydajny a wchłania się do suchego praktycznie. To 99% aloesu więc nawilża dobrze i nie zostawia żadnej warstwy. Zawsze jakaś resztkę co zostanie na dłoniach wcieram w końcówki włosów i po jakimś czasie faktycznie przestały się kruszyć 😃

Dokładnie, dziś pierwszy raz nawet woda nie idzie. Ale wypiłam Kisiel i nawet bez problemu, może coś się ruszy
To dzisiaj jakiś pechowy dzień. Ja tak jak nie miałam problemów z nudnościami to dzisiaj nie mogę patrzeć na jedzenie. Na telekonferencji tylko się modliłam żeby nie żygnąć.

Hej dziewczyny. Robiłam dziś kontrolne badania przed jutrzejsza wizyta i wyszły mi liczne bakterie w moczu .
Na poprzedniej wizycie wyniki były moczu ok chociaż mówiłam że mam czasem trudność z siusianiem i dostałam symural. Ale czytałam że jest niezalecany w czasie ciąży i go nie wzięłam.
Teraz się martwię że te bakterie w moczu mogą zaszkodzić mojej dzidzi.
Piła któraś z was ten symural w ciąży?
Jak sobie radzić z zapaleniem pęcherza?
Ja jak tylko się dowiedziałam że jestem w ciąży to pierwsze co pytałam to o zapalenia pęcherza. I od początku biorę żurawinę w tabletkach żeby zapobiegać + dużo piję. Jak tylko czuję że coś mi się nie podoba z pęcherzem to piję jeszcze więcej i na razie pomagało.

Leku, o którym mówisz nie znam, ale jak już są jakieś bakterie to myślę, że zdecydowanie lepiej leczyć po konsultacji z lekarzem. Zakażenia dróg moczowych są dość częste w ciąży, ale ważne żeby reagować. Myślę że będzie dobrze 😘

Dziewczyny jakie macie sposoby na mdłości? Tak jak za bardzo nie miałam tak teraz męczą codziennie.
Nawet pod prysznicem potrafią złapać 😒
Pomaga mi żucie miętowe gumy ale i to tylko na chwilę bo zaraz guma traci smak i znowu mdli.
Dużo dziewczyn je migdały albo mleko pije Ale mi to nie podeszło. Ren.nie tylko żuje

reklama
Do góry