reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny a jeżeli chodzi o prenatalne to i krew i usg robicie w jednym dniu? Czy np krew tydzień wcześniej żeby na usg już wyniki były?

reklama
Dzień dobry mamy.
Ja wizytuje w środę ale u nie dopiero będzie 9+1wg usg (patrząc na ostatnie usg). Myślę o tych prenatalnych czy nie iść na własną rękę bo mój gin w okolicach 13tc bada wszystkie narządy wew itd dlatego nie kieruje na prenatalne Jak nie widzi wskazań ale np nie poda mi płci :) powie dopiero jak będzie pewien na 100..
Wpisują coś do karty ciąży na prenatalnych??

Nie wiem co ze mną się dzieje ale w tej ciąży jestem królową kuchni...dziś ogarnęłam już 3 daniowy obiad [emoji123][emoji123] A naszło mnie jeszcze na ptysie z mięsiem A do tego sernik na zimno [emoji3059][emoji3059][emoji2356][emoji2356] czy to też jakaś wrozba na płeć?? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji1787]

Dzień dobry mamy.
Ja wizytuje w środę ale u nie dopiero będzie 9+1wg usg (patrząc na ostatnie usg). Myślę o tych prenatalnych czy nie iść na własną rękę bo mój gin w okolicach 13tc bada wszystkie narządy wew itd dlatego nie kieruje na prenatalne Jak nie widzi wskazań ale np nie poda mi płci :) powie dopiero jak będzie pewien na 100..
Wpisują coś do karty ciąży na prenatalnych??

Nie wiem co ze mną się dzieje ale w tej ciąży jestem królową kuchni...dziś ogarnęłam już 3 daniowy obiad [emoji123][emoji123] A naszło mnie jeszcze na ptysie z mięsiem A do tego sernik na zimno [emoji3059][emoji3059][emoji2356][emoji2356] czy to też jakaś wrozba na płeć?? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji1787]
A propos tej wróżby - ja dziś zjadłam 10 cukierków, a następnie jajko niespodziankę popiłam colą 🙊👨‍👩‍👧?

Badania genetyczne trzeba wykonać tak, żeby dziecko nie było większe niż jakoś 8,5 cm. Ja miałam robione je tydzień temu, czyli jakoś 12+5 i wtedy dzidzia miała jakieś 6,5 cm

A myślicie że USG genetycznie w 13+3 to nie za późno? Tak mi doktor termin ustaliła.
nie jest za pozno jezeli nie masz rozbieżności miedzy terminem z usg a om ale mysle, ze skoro lekarz tak wyliczył to nie masz rozbieżności :) do 14tc mozna robic, ja w tej i poprzedniej ciazy słyszałam, ze najlepiej miedzy 12 a 13 tc robic a nawet bliżej 13 bo łatwiej wyliczyc wszystko bo maluch większy. A od 14 sie juz nie sprawdzi bo za duzy maluch z tego co kojarze. Ale do 13+6 mozna :)

na ktora masz? Ja sie umówilam dopiero na 18:20 zeby pojechać z mężem po pracy ale wydaje mi sie, ze nadal nie beda wpuszczac osob tow wiec wejdę sama :(
Nie uwierzysz ale ja na 18:15 😁😂😀 właśnie ja tez chciałabym z mężem ale u mnie jest kategoryczny zakaz... w szpitalu tez rodzi się samemu... a jeżeli chodzi o odwiedziny to trzeba się wcześniej umówić jak się maluszek urodzi... i wizyta trwa wtedy 1 godz tylko... ten wirus wszytsko pokrzyżował...

Ja mam na 19[emoji3526], u mnie mąż był na USG 4 sierpnia i prawie się popłakał [emoji16]
Nie uwierzysz ale ja na 18:15 [emoji16][emoji23][emoji3] właśnie ja tez chciałabym z mężem ale u mnie jest kategoryczny zakaz... w szpitalu tez rodzi się samemu... a jeżeli chodzi o odwiedziny to trzeba się wcześniej umówić jak się maluszek urodzi... i wizyta trwa wtedy 1 godz tylko... ten wirus wszytsko pokrzyżował...

reklama
Nie uwierzysz ale ja na 18:15 😁😂😀 właśnie ja tez chciałabym z mężem ale u mnie jest kategoryczny zakaz... w szpitalu tez rodzi się samemu... a jeżeli chodzi o odwiedziny to trzeba się wcześniej umówić jak się maluszek urodzi... i wizyta trwa wtedy 1 godz tylko... ten wirus wszytsko pokrzyżował...
ale numer to bedziemy miały badanie w tym samym czasie :) u nas na wizyty tez nie mozna z osobami towarzyszącymi, co do porodu jeszcze sie nie orientowalam bo badania mam w prv gabinecie. Ale ten szpital w ktorym wstępnie planowałam jest w Szczecinie szpitalem pierwszej referencyjności dla kobiet zarażonych korona i zastanawiam sie czy to dobry wybór :(

Do góry