reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny a jeżeli chodzi o prenatalne to i krew i usg robicie w jednym dniu? Czy np krew tydzień wcześniej żeby na usg już wyniki były?

reklama
Dzień dobry mamy.
Ja wizytuje w środę ale u nie dopiero będzie 9+1wg usg (patrząc na ostatnie usg). Myślę o tych prenatalnych czy nie iść na własną rękę bo mój gin w okolicach 13tc bada wszystkie narządy wew itd dlatego nie kieruje na prenatalne Jak nie widzi wskazań ale np nie poda mi płci :) powie dopiero jak będzie pewien na 100..
Wpisują coś do karty ciąży na prenatalnych??

Nie wiem co ze mną się dzieje ale w tej ciąży jestem królową kuchni...dziś ogarnęłam już 3 daniowy obiad [emoji123][emoji123] A naszło mnie jeszcze na ptysie z mięsiem A do tego sernik na zimno [emoji3059][emoji3059][emoji2356][emoji2356] czy to też jakaś wrozba na płeć?? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji1787]

Dzień dobry mamy.
Ja wizytuje w środę ale u nie dopiero będzie 9+1wg usg (patrząc na ostatnie usg). Myślę o tych prenatalnych czy nie iść na własną rękę bo mój gin w okolicach 13tc bada wszystkie narządy wew itd dlatego nie kieruje na prenatalne Jak nie widzi wskazań ale np nie poda mi płci :) powie dopiero jak będzie pewien na 100..
Wpisują coś do karty ciąży na prenatalnych??

Nie wiem co ze mną się dzieje ale w tej ciąży jestem królową kuchni...dziś ogarnęłam już 3 daniowy obiad [emoji123][emoji123] A naszło mnie jeszcze na ptysie z mięsiem A do tego sernik na zimno [emoji3059][emoji3059][emoji2356][emoji2356] czy to też jakaś wrozba na płeć?? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji1787]
A propos tej wróżby - ja dziś zjadłam 10 cukierków, a następnie jajko niespodziankę popiłam colą 🙊👨‍👩‍👧?

Badania genetyczne trzeba wykonać tak, żeby dziecko nie było większe niż jakoś 8,5 cm. Ja miałam robione je tydzień temu, czyli jakoś 12+5 i wtedy dzidzia miała jakieś 6,5 cm

A myślicie że USG genetycznie w 13+3 to nie za późno? Tak mi doktor termin ustaliła.
nie jest za pozno jezeli nie masz rozbieżności miedzy terminem z usg a om ale mysle, ze skoro lekarz tak wyliczył to nie masz rozbieżności :) do 14tc mozna robic, ja w tej i poprzedniej ciazy słyszałam, ze najlepiej miedzy 12 a 13 tc robic a nawet bliżej 13 bo łatwiej wyliczyc wszystko bo maluch większy. A od 14 sie juz nie sprawdzi bo za duzy maluch z tego co kojarze. Ale do 13+6 mozna :)

na ktora masz? Ja sie umówilam dopiero na 18:20 zeby pojechać z mężem po pracy ale wydaje mi sie, ze nadal nie beda wpuszczac osob tow wiec wejdę sama :(
Nie uwierzysz ale ja na 18:15 😁😂😀 właśnie ja tez chciałabym z mężem ale u mnie jest kategoryczny zakaz... w szpitalu tez rodzi się samemu... a jeżeli chodzi o odwiedziny to trzeba się wcześniej umówić jak się maluszek urodzi... i wizyta trwa wtedy 1 godz tylko... ten wirus wszytsko pokrzyżował...

Ja mam na 19[emoji3526], u mnie mąż był na USG 4 sierpnia i prawie się popłakał [emoji16]
Nie uwierzysz ale ja na 18:15 [emoji16][emoji23][emoji3] właśnie ja tez chciałabym z mężem ale u mnie jest kategoryczny zakaz... w szpitalu tez rodzi się samemu... a jeżeli chodzi o odwiedziny to trzeba się wcześniej umówić jak się maluszek urodzi... i wizyta trwa wtedy 1 godz tylko... ten wirus wszytsko pokrzyżował...

reklama
Nie uwierzysz ale ja na 18:15 😁😂😀 właśnie ja tez chciałabym z mężem ale u mnie jest kategoryczny zakaz... w szpitalu tez rodzi się samemu... a jeżeli chodzi o odwiedziny to trzeba się wcześniej umówić jak się maluszek urodzi... i wizyta trwa wtedy 1 godz tylko... ten wirus wszytsko pokrzyżował...
ale numer to bedziemy miały badanie w tym samym czasie :) u nas na wizyty tez nie mozna z osobami towarzyszącymi, co do porodu jeszcze sie nie orientowalam bo badania mam w prv gabinecie. Ale ten szpital w ktorym wstępnie planowałam jest w Szczecinie szpitalem pierwszej referencyjności dla kobiet zarażonych korona i zastanawiam sie czy to dobry wybór :(

Do góry