To tak jak ja - też to dla mnie zupełnie nową materia i jak czytam te posty, to jestem lekko przerażona, co przede mną. Ale chyba damy radęCześć! Wow, ile informacji i totalnie niezrozumiałych obliczeń, słów itd. Ja jestem zupełnie nieobeznana w temacie ciążowym, ale ginekolog potwierdziła mi dzisiaj 7 tydzień, serce bije i mam nadzieję, że jakoś to będzie
reklama
No tak wiem bo miałam to samo. Nawet tabletek nie mogłam utrzymać i dostałam hydroxyzyne ale też nie pomogłotak tak, musze uważać zeby sie nie odwodnić ale co wypije tez ładuje w
dzwoneczek8811
Fanka BB :)
słabo, od rana mnie mdli zreszta w nocy jak sie budzilam tez mnie mdlilo, nie moge spac od kilku dni, budze sie pare razy w nocy i juz mnie kręciDzień dobry
Jak się czujecie mamusie?? Ja dziś cała noc miałam taka zgage że myślałam że zacznę zaraz ogniem dmuchać...dziś wizyta także trzymajcie kciuki
Pięknie napisałaś. Moja mama też przy obu ciążach strasznie przeżywała a że to wcześnie pierwsza( chociaż miałam 25 lat) że jak my sobie poradzimy itd.jak dziecko przyszło na świat oczywiście oslychalam się o diecie mamy karmiacej.nawet potrafiła mi przyjeżdżać po pracy i mówić że jak nie będę mieć ugotowane i posprzątane to mi dziecko zabiorą.Ja po cc obolała pierwsze dziecko a ona jeszcze mnie stresowała wszystkim. Z drugim oczywiście mówiła że za szybko że nie wolno tak małej różnicy w cc bo ona wie lepiej jak lekarz. Nic w jej przytykach się nie zmieniło więc mam to gdzieś. Nie przyjeżdża do mnie i mam spokój choć ostatnio się dowiedziałam od Hej koleżanki z pracy że często mi się dziećmi zajmujeo 3 ciąży nie wiem kiedy powiem pewnie jak będzie widaćEch... Rodzina.
Z radością poszliśmy z informacją do teściów o pierwszej ciąży, już po ślubie. Wyszłam, że łzami w oczach. Usłyszałam od teściowej, że z dupą nie ma żartów... Jeszcze przez naście lat słyszałam inne gorzkie słowa i ciągłą krytykę.. . Przy kolejnych ciążach wypadało powiedzieć, reakcja nie była lepsza. W ostatniej dowiedzieli się od rodziny, chociaż sami widzieli wcześniej brzuch, ale bez komentarza. Najmłodszego słodziaka teściowie przyszli zobaczyć po miesiącu! Ale męża kuzyna dziecko na drugi dzień... Tak, że ten tego...
Komentarze w rodzinie też nienajlepsze. Jak to piąte dziecko? I pytania. Czy planujemy jeszcze? Przy dziewczynkach powiedziałam. My się dopiero rozkręcamy.
Z resztą w pracy to samo. Cóż.
Ludzie liczą nam dzieci jak jesteśmy razem na mieście. Typu w przychodni byłam z trójką. Babka zobaczyła i mówi. O przedszkole! Na to syn radośnie mówi. Jeszcze mamy starszego brata! Dodam, że byłam w ciąży z piątym maluchem.
Jak wychodzimy na lody czy rowery to też sensacja 6 rowerów + słodziak w przyczepce.
Generalnie idzie przywyknąć. Ciężko jednak, bo jestem... nieśmiała. Dlatego cieszę się, że niedługo zrobi się chłodniej i nie będę robiła sensacji w kolejnej ciąży.
Generalnie w naszych rodzinach standard to 0 lub 1 dziecko. Góra 2. Moja siostra nie ma dzieci, jej wybór, nie krytykuje jej. Za to ona potrafi powiedzieć, że wizyta u nas (mieliśmy wtedy dwoje dzieci) to najlepszy środek antykoncepcyjny. Miło.
Hm... Dwie ciążę poroniłam. Pierwsza bliźniacza, wypisałam się że szpitala w niedzielę, żeby czekać w domu na poronienie. Następnego dnia pojechałam po wypis a tam na łóżku, które zajmowałam leży męża siostra. Okazało się, że z tym samym terminem OM. Wtedy teściowie dowiedzieli się o naszej sytuacji i zero reakcji, nic... Mało tego, zostałam poproszona o bycie chrzestną tego dziecka... (a zawsze byłam taka niedobra) Zostałam chrzestną. Interes własny rodziców był ważniejszy niż nasze uczucia, nasza strata... Taka rodzina.
Nie wiem. Może teraz wyślemy SMSa czy zdjęcie ze słodziakiem i napisem. Będę starszą siostrą! Co nasze rodziny z tym zrobią, to ich sprawa. Na pewno będą w szoku.
Nie mam już ochoty i siły wysłuchiwać głupich komentarzy. Po prostu.
Dodam, że wszystkie 7 ciąż było planowane.
Dziewczyny nie przejmujmy się tak bardzo. Innych nie zmienimy a same możemy dawać Dobry przykład.
Przy narodzinach dostajemy białą kartkę i od Nas zależy, co na niej namalujemy.
Przy wartościach od 1.200 - 6.000 może się podwajać co 3/4 dni.
Tak. Ja tak mam 18 dzień. Ponoć przez krwiaka, jednak na ostatnim USG krwiaka nie było a nadal plamie.
Dużo nas tu na forum z takimi plamieniami. Ważne, żeby nie była żywa krew.
Ja też słabo a jak tylko głowę podniosę tosłabo, od rana mnie mdli zreszta w nocy jak sie budzilam tez mnie mdlilo, nie moge spac od kilku dni, budze sie pare razy w nocy i juz mnie kręci
Cześć dziewczyny, ja dziś mam kryzys. Do tej pory zero dolegliwości... dziś za to dzień tragedia... nie.dosc że mnie mdli, brzuch mnie boli, ale nie nisko tylko jakby w okolicach żołądka to jeszcze mi serce tak kołacze że masakra... chyba się dziś wykoncze... A na dodatek zapowiada się wizyta teściowej wszystkie plagi na raz...
Prawda jestem zaKwestia indywidualna - wydaje mi się , ze każdA ma prawo wyboru ( kwestia ewentualnego wygodnictwa , chęci odpoczynku , czy tez uwarunkowania stresogenne wynikające z przejść po poronieniu , ciężka fizyczna praca ) myśle , ze społeczeństwo nie powinno oceniać powódek rychłej „ucieczki na l4” każda z nas ma wybór i niech go dokona zgodnie z własna wola
czyż nie ?
Kochane ? Slyszalyscie o czyms takim ? Tyle sie mowi o 500 plus, bonach turystycznych. Z ciekawosci rano zaczelam sZukac czy kobiety w ciazy maja jakies -nazwijmy to- dodatkowe uprawnienia. Nie oszukujmy sie , ale femibion i inne witaminki , kosztuja...
Sejm przyjął ustawę "Ciąża Plus". Co mogą zyskać kobiety w ciąży?
Program "Ciąża Plus" ma zapewnić przyszłym matkom dostęp do bezpłatnych leków. Projekt ustawy został przegłosowany w sejmie. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to darmowe leki będą dostępne już od 1 lipca 2020. Co o tym myślą lekarze? Zapytaliśmy ginekologa dr Martę Mączkę.
www.medonet.pl
reklama
Invicta
Fanka BB :)
Kochane ja już po pobraniu krwi i zobaczymy czy ostatnio to był błąd w labolatorium czy coś złego się dzieje... także trzymajcie kciuki dodam jeszcze ze dzisiaj o 7 złapały mnie mdłości i taka byłam szczęśliwa z tego powodu ze szok powiedziałam sobie ze póki bije serduszko będę walczyć