reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziś byłam u swojej endokrynolog i powiedziała, żeby koniecznie suplementować jod. Ja miałam delikatnie zawyżone TSH przed ciążą (ok.2.3) a prawidłowe na moment zajścia jest ok 1.2. (Potem w ciąży rośnie i spokojnie może dojść do 2.5.)
Niemniej jednak jod powinna suplementować każda z nas, tak jak kwas foliowy.
Nie jestem wielką fanką leków i witamin, zawsze biorę coś jeśli muszę, ale o tym jodzie chciałam Wam napisać, bo wiele z nas ma niedobory, a tego się niestety nie bada :/ najlepiej zapytajcie swoich lekarzy prowadzących o ten temat, chociaż z tego co czytam w większości tych bomb witaminowych dla ciężarnych jest on zawarty. Ale jeśli któraś z Was ich nie łyka (ja jeszcze nie, tylko kwas), to może warto się zainteresować 😉
ja biore symvital mama i on juz ma w swoim składzie jod

Dziewczyny, zrobiłam dziś pierwszą betę i wyszła 17555. To moja pierwsza ciąża, więc wolę zapytać Was - czy to prawda, że na takim etapie (6 tc) beta nie musi się już podwajać w ciągu 48h? Oczywiście pójdę w czwartek drugi raz, ale chciałabym wiedzieć, czego się spodziewać. Usg dopiero 11.08.

Przy wartościach od 1.200 - 6.000 może się podwajać co 3/4 dni.

Czy któraś z Was ma plamienia o brązowym zabarwieniu? U mnie 9 tydzień. Nie biorę żadnych leków na podtrzymanie, dzwoniłam dziś do lekarza i powiedział że często tak się zdarza i żeby się nie przejmować, jeżeli będzie trwało to dłuższy czas to będzie trzeba zrobić USG. Mimo to i tak się zamartwiam..

Tak. Ja tak mam 18 dzień. Ponoć przez krwiaka, jednak na ostatnim USG krwiaka nie było a nadal plamie. :wink:
Dużo nas tu na forum z takimi plamieniami. Ważne, żeby nie była żywa krew.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry ;)
Jak się czujecie mamusie?? Ja dziś cała noc miałam taka zgage że myślałam że zacznę zaraz ogniem dmuchać...dziś wizyta także trzymajcie kciuki ;)
Ja od 4.15 na nogach ponieważ syn stwierdził że sen jest dla słabych także to będzie długi ciężki dzień córka jutro wyjeżdża na dwa tygodnie więc troszkę luzu ja mam wizytę w piątek a w nocy też wyjeżdżamy na tydzień odpocząć także dwa dni będą pełne roboty a brak jest sił totalnie.
Trzymam kciuki za wizyte

Do góry