Invicta
Fanka BB :)
Ale teraz na pocZatku ciąży robi się tylko ta glukozę na czczo z krwi... nie pije się jejJa dostałam dziś skierowanie. Żeby zrobić je na kilka dni przed umówioną wizytą.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale teraz na pocZatku ciąży robi się tylko ta glukozę na czczo z krwi... nie pije się jejJa dostałam dziś skierowanie. Żeby zrobić je na kilka dni przed umówioną wizytą.
Ale teraz na pocZatku ciąży robi się tylko ta glukozę na czczo z krwi... nie pije się jej
Właśnie u mnie tak było. Także zależy od lekarza. Czy to ginekologa czy endokrynologa. Jeśli jest coś niezgodne z normą to jest robiona krzywa cukrową wcześniej.Niekoniecznie, jeżeli ginekolog widzi wskazanie, wysyła od początku na krzywą cukrową
A okiNiekoniecznie, jeżeli ginekolog widzi wskazanie, wysyła od początku na krzywą cukrową
tak tak, musze uważać zeby sie nie odwodnić ale co wypije tez ładuje wPrzez wymioty bo wypłukujesz wszystko i nie wiele ci zostaje tak mi lekarz mówił
ja biore symvital mama i on juz ma w swoim składzie jodDziś byłam u swojej endokrynolog i powiedziała, żeby koniecznie suplementować jod. Ja miałam delikatnie zawyżone TSH przed ciążą (ok.2.3) a prawidłowe na moment zajścia jest ok 1.2. (Potem w ciąży rośnie i spokojnie może dojść do 2.5.)
Niemniej jednak jod powinna suplementować każda z nas, tak jak kwas foliowy.
Nie jestem wielką fanką leków i witamin, zawsze biorę coś jeśli muszę, ale o tym jodzie chciałam Wam napisać, bo wiele z nas ma niedobory, a tego się niestety nie bada :/ najlepiej zapytajcie swoich lekarzy prowadzących o ten temat, chociaż z tego co czytam w większości tych bomb witaminowych dla ciężarnych jest on zawarty. Ale jeśli któraś z Was ich nie łyka (ja jeszcze nie, tylko kwas), to może warto się zainteresować
Dziewczyny, zrobiłam dziś pierwszą betę i wyszła 17555. To moja pierwsza ciąża, więc wolę zapytać Was - czy to prawda, że na takim etapie (6 tc) beta nie musi się już podwajać w ciągu 48h? Oczywiście pójdę w czwartek drugi raz, ale chciałabym wiedzieć, czego się spodziewać. Usg dopiero 11.08.
Czy któraś z Was ma plamienia o brązowym zabarwieniu? U mnie 9 tydzień. Nie biorę żadnych leków na podtrzymanie, dzwoniłam dziś do lekarza i powiedział że często tak się zdarza i żeby się nie przejmować, jeżeli będzie trwało to dłuższy czas to będzie trzeba zrobić USG. Mimo to i tak się zamartwiam..
Będzie dobrzeTeraz u mnie różowy śluz ... boli mnie brzuch , chyba tez się będę niedługo z Wami żegnała . Dzwoniłam do lekarza kazał przyjść jeśli ból i
Plamienie nie mina
Ja od 4.15 na nogach ponieważ syn stwierdził że sen jest dla słabych także to będzie długi ciężki dzień córka jutro wyjeżdża na dwa tygodnie więc troszkę luzu ja mam wizytę w piątek a w nocy też wyjeżdżamy na tydzień odpocząć także dwa dni będą pełne roboty a brak jest sił totalnie.Dzień dobry
Jak się czujecie mamusie?? Ja dziś cała noc miałam taka zgage że myślałam że zacznę zaraz ogniem dmuchać...dziś wizyta także trzymajcie kciuki