reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Hey Netka
Tak jak pisałam u mnie powodem jest krwiak, który jest przyczyną plamień.
Hey Netka,
Ja jestm w 5+1 tc i od wczoraj mam plamienia ciemno brazowe i bordowe. Dzis racEk praiw czarne jak smola i w knsystencji tez. Przy krwiaku jakie masz plamienia. Mieszkam w Australii i nikt mi tu nie chcenpomoc bo mowia ze USG dopiero zrobia od 6 tc. Jestem bardzo tym zmartwiona..

reklama
Hej dziewczyny ☺️ Nareszcie przyłączam się do was. Termin mam na 18.03 😍 Miałam wczoraj wizytę, ale jeszcze nic nie widać :( a to jest 5t+3d (dzisiaj). Betę we wtorek miałam 207,a w czwartek 360. Ginekolog powiedział że dopiero powyżej 1500 widać zarodek i mam przyjść za tydzień. Widzę, że nie tylko ja mam problem z plamieniem. U mnie się zaczęło kilka dni przed planowanym okresem i tak trwa do teraz. Jest tego bardzo mało, zazwyczaj rano na papierze zostaje taka jasno brązowa/różowa smuga. Dostałam duphaston, mam odpoczywać i muszę się uzbroić w cierpliwość. Miała któraś z was podobna sytuację?
Hej masz ten sam termin co ja ❤️
Przyrist w normie😊 ja mialam niec wizyte w czwartek ale lekarza cos w szpitalu zatrzymalo, wtorek albo sroda do niego jade. Sam kazal mi przyjechac bo mowil ze cos bedzie widac juz 🤔 zobaczymy 😊
A mozliwe zebys miala pozno owulacje? Beta wyglada na mlodsza ciaze 😊. Nie jestem ekspertem ale jak ja mialam okolo 3 dni przed terminem @ 75 bete, no to teraz juz pewnie mam mega duza ( o ile wszystko idzie tak jak powinno)
A ciąża ciąży nierówna 😜

Hey NetkaHey Netka,
Ja jestm w 5+1 tc i od wczoraj mam plamienia ciemno brazowe i bordowe. Dzis racEk praiw czarne jak smola i w knsystencji tez. Przy krwiaku jakie masz plamienia. Mieszkam w Australii i nikt mi tu nie chcenpomoc bo mowia ze USG dopiero zrobia od 6 tc. Jestem bardzo tym zmartwiona..
Ja bym poszła powiedzieć że jestem w 6tc 😆 Przecież miesiączke mogłaś mieć wcześniej i późno owulacje 😆

Dziewczyny odebrałam podstawowe badania to wszytsko pięknie bo beta ponad 3600 ale TSH mam za wysokie... norma to 2.5 a ja mam aż 3.5 i jestem przerażona😟 jak zacznę brać leki na niedoczynnosc tarczycy to liczę na to ze z maleństwem nic nie będzie złego 😭Prawda?
W drugiej ciąży zaczynałam od 4.5 wykryte w 10 tc zbite dopiero około 20 tc na 2. Zbadaj ft3 i ft4. I szybko włącz leki.

Dzis bylam u endo mojego, leki zwiekszone prawie 2 razy, tylko stopniowo mam zwiekszac dawkę. Te moje ft4 powyzej normy to super wynik 😊 w ciazy zapotrzebowanie na ten hormon jest wysokie dlatego musi byc w gornej granicy 😊

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry