reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mam nadzieję że zostanę tu dłużej i chociaż swoje troski będę mogła tutaj wylać by się nie męczyć psychicznie samej [emoji8]
Kochana jesteśmy tutaj i będziemy wspierać [emoji846] mąż maruda niech spada na drzewo. A jak z pierwszym dzieckiem? Ma dobry kontakt? Opiekuje się?

reklama
Łooooo ranyyy, ile tu nowych wiadomości a i nowych dziewczyn! Jestem w tyle 😅 trochę udało mi się nadrobić czytanie Waszych wiadomości i tak:
-ja mam 2 dzieci (jedno 10 lat, drugie 4) obie ciąże zakończone cesarkim cięciem
-u mnie objawy ciąży są koszmarne, mega nudności 🤢, zmęczenie jak po tygodniu pracy w kamieniołomach, niesamowita zgaga, wstręt do jedzenia
-dzisiaj w końcu miałam wizytę już u mojego lekarza prowadzącego (ostatnim razem byłam tylko u lekarza zastępczego sprawdzić czy ciąża nie jest pozamaciczna lub wrośnięta w bliznę po CC), mam założoną książeczkę ciąży i słyszałam bicie serduszka mojej malutkiej fasolki 😍😍😍 z gorszych wiadomości, lekarz zauważył infekcję, więc zaczynam tydzień z globulkami😑 i TSH delikatnie powyżej normy, więc prawdopodobnie całą ciąże będę na lekach na niedoczynność tarczycy 😑
-mąż, który obraża się na żonę bo ta jest w ciąży, powinien dostać kopa w dupe (no chyba że żona jest w ciąży z kimś innym🤣) a tak serio, to na prawdę zastanawiam się, dlaczego kobiety tkwią w związku z kimś, na kogo nie mogą liczyć w tak ważnych chwilach w życiu 🤔

Kochana jesteśmy tutaj i będziemy wspierać [emoji846] mąż maruda niech spada na drzewo. A jak z pierwszym dzieckiem? Ma dobry kontakt? Opiekuje się?
Odkąd mała się pojawiła to nie widzi świata poza nią. Zrobi dla niej wszystko. Jest w niej zakochana tak jak może być zakochany ojciec w córce. Opiekuje się bawi zapewnia wszystko co potrzebne. Po prostu taki typ 🙄

Łooooo ranyyy, ile tu nowych wiadomości a i nowych dziewczyn! Jestem w tyle 😅 trochę udało mi się nadrobić czytanie Waszych wiadomości i tak:
-ja mam 2 dzieci (jedno 10 lat, drugie 4) obie ciąże zakończone cesarkim cięciem
-u mnie objawy ciąży są koszmarne, mega nudności 🤢, zmęczenie jak po tygodniu pracy w kamieniołomach, niesamowita zgaga, wstręt do jedzenia
-dzisiaj w końcu miałam wizytę już u mojego lekarza prowadzącego (ostatnim razem byłam tylko u lekarza zastępczego sprawdzić czy ciąża nie jest pozamaciczna lub wrośnięta w bliznę po CC), mam założoną książeczkę ciąży i słyszałam bicie serduszka mojej malutkiej fasolki 😍😍😍 z gorszych wiadomości, lekarz zauważył infekcję, więc zaczynam tydzień z globulkami😑 i TSH delikatnie powyżej normy, więc prawdopodobnie całą ciąże będę na lekach na niedoczynność tarczycy 😑
-mąż, który obraża się na żonę bo ta jest w ciąży, powinien dostać kopa w dupe (no chyba że żona jest w ciąży z kimś innym🤣) a tak serio, to na prawdę zastanawiam się, dlaczego kobiety tkwią w związku z kimś, na kogo nie mogą liczyć w tak ważnych chwilach w życiu 🤔
Odpowiem dlaczego tkwię. Poza kwestia ciąży mogę liczyć na niego w każdej nawet najgorszej sytuacji. Nigdy mnie nie zawiódł (oprócz zachowania się w czasie mojej ciąży). Ma swoje wady i zalety, ale to jak każdy. Akceptuje je a on akceptuje mnie. Po prostu sytuacja zaskoczyła nas oboje. On musi to przetrawić, a ja szybciej zaakceptować stan rzeczy😉

Czyli powoli rośnie więc dobre wieści z samego rana😘

Przyrost całkiem adekwatny jak na ten tydzień ciąży 😁. Więcej bety nie robię, za 2 tygodnie mam wizytę u lekarza.
Liczę na L4 bo w ostatniej straconej ciąży dosłownie jechałam z pracy do szpitala. Potem musiałam leżeć, poźniej jeszcze leżałam w szpitalu a i tak urodziłam w 23tc 😔. A na koniec w pracy i tak mi podziękowano.
Teraz zdrowie malucha ponad wszystko.

Dzień dobry wszystkim :)
Wczoraj powiedziałam mojemu partnerowi o ciąży. Jego reakcja mnie zaskoczyła - mimo, że tego nie planowaliśmy, ucieszył się chyba bardziej niż ja. I już w nocy zaplanował zmianę mieszkania i samochodu, a od 3 nie spaliśmy tylko czytaliśmy o rozwoju dziecka :D😂
A ja zaraz idę zrobić drugą betę, pierwsza była w poniedziałek. Oby wszystko było dobrze ☺

Dzień dobry wszystkim :)
Wczoraj powiedziałam mojemu partnerowi o ciąży. Jego reakcja mnie zaskoczyła - mimo, że tego nie planowaliśmy, ucieszył się chyba bardziej niż ja. I już w nocy zaplanował zmianę mieszkania i samochodu, a od 3 nie spaliśmy tylko czytaliśmy o rozwoju dziecka :D😂
A ja zaraz idę zrobić drugą betę, pierwsza była w poniedziałek. Oby wszystko było dobrze ☺
Widzę, że nie tylko z mojego taki wariat 😁
Mój już chce auto zmieniać, jutro mamy się rozejrzeć 🙉 i on już by poleciał po wyprawkę od razu 🤣
Wszystkie z Was są po ślubie? Czy znajdzie się jakaś mama w takiej jak my sytuacji, że bez ślubu dzieci itd?

reklama
Widzę, że nie tylko z mojego taki wariat 😁
Mój już chce auto zmieniać, jutro mamy się rozejrzeć 🙉 i on już by poleciał po wyprawkę od razu 🤣
Wszystkie z Was są po ślubie? Czy znajdzie się jakaś mama w takiej jak my sytuacji, że bez ślubu dzieci itd?
My jesteśmy bez ślubu, nawet zaręczeni nie jesteśmy. Ale teraz pewnie samo się potoczy do przodu jakoś szybciej.

Do góry