reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Do koleżanki ktora tez ma zastrzyki z heparyny 🤷‍♀️ zapomnialam ktora z was 🤦‍♀️ i nie mogę znaleźć... Jak wbijasz igłę prostopadle do fałdu? Czy na skos? Ja mam neoparin i nie wiem czy wszystkie sie tak samo robi? Jestem zielona... Jutro do apteki podejdę niech mi wytłumaczą bo nie wiem czy dzis dobrze zrobiłam...
Heparyne w postaci fraxiparine, clexane, neoparin podajemy prodopadle do fałdu skóry najlepiej w okolicy pępka. Nazwa nie zmienia sposobu podawania leku. Istnieje możliwość podania w ramię, ale jeśli jest ktoś kto pomoże. Natomiast w brzuch samodzielnie najłatwiej

reklama
Że co? Przecież on chyba uczestniczył w powstaniu nowego członka rodziny? To o co jest obrażony?
On nie chce drugiego dziecka. Miało być jedno i koniec. Wyszło inaczej. Co dla mnie też jest niespodzianka. Przez jego podejście bałam się i jemu powiedzieć. Chodziłam jak struta. A jak mu powiedziałam i widziałam jego minę zbitego psa to czułam się przez to oczywiście niepotrzebnie winna. Jakbym zrobiła coś okropnego

Ja też nauczona doświadczeniem czekam do 12 tyg. Nawet dzieci nic nie wiedzą. Tylko ja i mąż
Oj dzieciom tez nie powiem, pamietam jak dzis jak corka płakała i do mnie sie nie odzywała chyba z tydzień. Czułam sie taka winna, a przeciez to niw byla niczyja wina... Wkoncu z nia porozmawialam jak już sama do siebie doszłam i w jakims stopniu zrozumialam. Tylko ze na 11 latkę to było za dużo...

On nie chce drugiego dziecka. Miało być jedno i koniec. Wyszło inaczej. Co dla mnie też jest niespodzianka. Przez jego podejście bałam się i jemu powiedzieć. Chodziłam jak struta. A jak mu powiedziałam i widziałam jego minę zbitego psa to czułam się przez to oczywiście niepotrzebnie winna. Jakbym zrobiła coś okropnego
Do tego na szczęście potrzeba dwojga. Nie masz co czuć się winna. Poprostu będzie owoc miłości😉

Aż to łobuz 🙄. Faceci to jednak tępe osoby... A co nie chciał dziecka ? Oni myślą że to tylko nasza sprawka. Przeciez nie wstrzyknęła sobie jego spermy do pochwy... Sorki ale czasami nie moge z tego gatunku...
Nie chciał. Chciał tylko jedno. A ja wredna niedobra nieposłuszna zaszłam... To że się udało w moim przypadku to cud. Tak jak i przy pierwszej ciąży. Gdyby nie moje samozaparcie monitoringi branie leków doustnych potem podskórnych i udało się mimo to naturalnie to nie miał by nawet jednego dziecka. Drugie wyszło też naturalnie. Ale radości z jego strony ani nie było przy pierwszym ani pewnie nie będzie przy drugim (o ile oczywiście wszystko będzie dobrze.)

Heparyne w postaci fraxiparine, clexane, neoparin podajemy prodopadle do fałdu skóry najlepiej w okolicy pępka. Nazwa nie zmienia sposobu podawania leku. Istnieje możliwość podania w ramię, ale jeśli jest ktoś kto pomoże. Natomiast w brzuch samodzielnie najłatwiej
To niby nie bylo takie trudne 😁 tylko zastanawialam się czy prawidolowo. Jezlei tak prostopadle... To dam rade tyle wytrzymac,😜

Oj dzieciom tez nie powiem, pamietam jak dzis jak corka płakała i do mnie sie nie odzywała chyba z tydzień. Czułam sie taka winna, a przeciez to niw byla niczyja wina... Wkoncu z nia porozmawialam jak już sama do siebie doszłam i w jakims stopniu zrozumialam. Tylko ze na 11 latkę to było za dużo...
Myślę, że dla nas to było straszne przeżycie i duże obciążenie. Dzieciom ciężko wytłumaczyć całą tą sytuację. Dlatego uważam ,że nie ma co się wychylać skoro sama jestem pełna strachu i niepewności czy tym razem będzie ok😘

Do tego na szczęście potrzeba dwojga. Nie masz co czuć się winna. Poprostu będzie owoc miłości😉
Nie jestem małolata. A dorosla kobieta, która potrafi zadbać o siebie. Chodzę na badania, do lekarzy i wszędzie gdzie trzeba. Jemu nic nie mówię. I tak dla mnie to stes jak to wszystko wyjdzie. Jak byłam sama z pierwsza ciąża tak pewnie tu będzie to samo

To niby nie bylo takie trudne 😁 tylko zastanawialam się czy prawidolowo. Jezlei tak prostopadle... To dam rade tyle wytrzymac,😜
Z doświadczenia wiem że neoparin ma lepiej ścięta igłę która lekko wchodzi w skórę. Gorzej jest z fraxiparine. Osobiście nigdy nie brałam, ale całe mnóstwo podawałam😏

reklama
Nie jestem małolata. A dorosla kobieta, która potrafi zadbać o siebie. Chodzę na badania, do lekarzy i wszędzie gdzie trzeba. Jemu nic nie mówię. I tak dla mnie to stes jak to wszystko wyjdzie. Jak byłam sama z pierwsza ciąża tak pewnie tu będzie to samo
Kobiety mają moc i wiele zniosą. Dasz radę z jego fochami czy bez💪😘

Do góry