reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja po porodzie w sumie schudłam tak po pół roku. Potem jak siedziałam z małym w domu i też brakowało mi wyjścia do ludzi i do pracy to jadłam, wstawalam w nocy i jadłam. Zawsze byłam w granicach 55-60 kg. A po tym czasie waga pokazała 70kg dla mnie to już było za dużo. Ale dałam sobie szansę i kiedy młody poszedł do przedszkola stwierdziłam że to czas aby zadbać o siebie teraz waże 52 kg i moje samopoczucie jest o wiele lepsze. A przede wszystkim jestem bardziej świadoma siebie i swojego organizmu :)
Jak udało Ci się tak ładnie schudnąć?

reklama
Mam pytanie do Was palilyscie przed ciąża lub na początku nieświadome że jesteście w ciąży? Nie zlinczujcie mnie proszę bo i tak mam wyrzuty sumienia. Bo mimo dwóch kresek potrafię tylko ograniczyć ilość mam nadzieję że Jan najszybciej się zatne i nie zapalę, tak jak było w poprzedniej ciąży....
😭😭
Nigdy nie paliłam😉

Jestem w podobnej sytuacji i wadze😥😥😥
Tez mało nie ważę przy 164cm 72 kg. 🤦‍♀️
Mam pytanie do Was palilyscie przed ciąża lub na początku nieświadome że jesteście w ciąży? Nie zlinczujcie mnie proszę bo i tak mam wyrzuty sumienia. Bo mimo dwóch kresek potrafię tylko ograniczyć ilość mam nadzieję że Jan najszybciej się zatne i nie zapalę, tak jak było w poprzedniej ciąży....
😭😭
Kochana ja cie rozumiem mimo 3 poronień nadal popalam... Umnie na stres najlepiej jest zapalic fajeczke 🙄. Tez mam wyrzuty. Choc powiem ze coraz mniej mi sie chce bo mi wszystko w gardle stoi... I jak zapale to po chwili gasze bo mi tak juz nie smakuje 🤮 mam nadzieje ze bede wrecz po nich haftowac... Napewno znajdzie sie ktos kto nas zrówna z ziemia...

Jestem ciekawa ktora z was juz ma dzieciątko w domu a może dwójeczkę już czy wiecej i kolejne w drodze [emoji16] ja mam parkę Amelka 11 lat i Filpek 7. Spore już te mije dzieci. Mój M pracuje za granicą. Choć dosyć często jest w domku. Od ciąży z synkiem nie pracuje, jednak uwazam ze praca w domu przy dzieciach to praca na 3 etaty... Momentami bylo mi źle z tym ze nie moge wrócić do pracy poza domem. Dlatego zdecydowalismy sie na trzecie. Argumentów za było mnóstwo, myślę że jestem stworzona do tej roli [emoji16]. Jak u was opowiedzcie cos o sobie [emoji8]
Czterolatek na pokładzie. Nie myśleliśmy wcześniej o dziecku bo mój Antek to super ultra hajnid [emoji846] spać w nocy zaczął dopiero niedawno. Do półtora roku nie odkładany, poprawiło się dopiero jak poszedł do żłobka. Teraz nadal jest wymagającym dzieckiem, nie pobawi się sam nawet 5 minut... Wszystko z mamą, a najlepiej z mamą i tatą.. ale jak przespał pierwsza noc w całości tuż po czwartych urodzinach to pomyśleliśmy że czas na drugie [emoji6] mam nadzieję że drugie będzie trochę mniej wymagające bo z dwójką już będzie trudniej. Chociaż w sumie niech będzie drugi hajnid byleby zdrowy. To najważniejsze [emoji3590]

Jestem ciekawa ktora z was juz ma dzieciątko w domu a może dwójeczkę już czy wiecej i kolejne w drodze 😁 ja mam parkę Amelka 11 lat i Filpek 7. Spore już te mije dzieci. Mój M pracuje za granicą. Choć dosyć często jest w domku. Od ciąży z synkiem nie pracuje, jednak uwazam ze praca w domu przy dzieciach to praca na 3 etaty... Momentami bylo mi źle z tym ze nie moge wrócić do pracy poza domem. Dlatego zdecydowalismy sie na trzecie. Argumentów za było mnóstwo, myślę że jestem stworzona do tej roli 😁. Jak u was opowiedzcie cos o sobie 😘
To moja pierwsza ciąża. 2lata odbudowywalam swój organizm i swoje zdrowie dla tej ciąży i w końcu kiedy dostałam zielone światło udało się za 2 cyklem 😉 mój mąż jest na miejscu i jesteśmy w trakcie budowy. Na razie mamy średnie warunki mieszkaniowe bo pomieszkujemy u rodziców a przeprowadzkę planujemy dopiero na 2022 ale Coz dawniej ludzie mieli gromadkę dzieci w jednym pokoju i też dali radę 😂 ale jak już będziemy na swoim to od żyjemy.

To moja pierwsza ciąża. 2lata odbudowywalam swój organizm i swoje zdrowie dla tej ciąży i w końcu kiedy dostałam zielone światło udało się za 2 cyklem 😉 mój mąż jest na miejscu i jesteśmy w trakcie budowy. Na razie mamy średnie warunki mieszkaniowe bo pomieszkujemy u rodziców a przeprowadzkę planujemy dopiero na 2022 ale Coz dawniej ludzie mieli gromadkę dzieci w jednym pokoju i też dali radę 😂 ale jak już będziemy na swoim to od żyjemy.
Tzn za 1

Jak udało Ci się tak ładnie schudnąć?
Trwało to 1,5 roku. Sama działałam, ograniczałam ilości jedzenia, bywało że ograniczałam słodycze na miesiąc do 0. A ja bez słodkiego żyć nie umiem :) jak maly poszedł do przedszkola to zaczęłam biegać kilka razy w tygodniu. Staram się jeść normalnie, tak jak.zawsze i to co gotuje rodzinie. Tyle że co 3 h, dużo wody, nie słodze, kawę tylko czarną. Od czasu do czasu jakieś słodkości i tylko swojego wypieku :) no i przede wszystkim jak schudłam 2 kg to utrzymywałam tak przez dłuższy czas np miesiąc i potem znów 2 kolejne. Przez co nie mam efektu jo-jo i czasem mogę sobie pozwolić na szaleństwo :)

reklama
Do góry