reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Tak ja mieszkam w Berlinie i muszę sama, szukać położnej za którą płaci kasa chorych ale jest ich tak mało że nie mam za późno się za to wzięłam bo tu trzeba szukać będąc w 2-3miesiacu ciąży a ja zaczęłam od 4 szukać i już zajęte wszystkie terminy ani jednaj nie znalazłam chetnej😱
To wiesz co to chore jest jakieś. To pod tym względem to ja mam luzik. Nikogo nie szukam tylko jadę, rodzę wracam. A przychodnia kogoś przyśle do małej. Fakt w poprzedniej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia ale i tak żadna z tych pań nie była przy porodzie bo nie miała dyżuru. Jeszcze mało tego o 19-tej zmieniły się położne a ja rodziłam od rana do 20:20.

reklama
Dziewczyny, czy macie bóle kręgosłupa lub jak sobie z nimi radzicie? Mnie dopadły właśnie, i trochę lepiej jest przy leżeniu, ale tak bolą całe. Jeszcze ciągną nogi.

Kochane a jest tu jakaś mamusia, która będzie rodzic teraz naturalnie ( próbować) po wcześniejszej cesarce?
Moja cesarka była dwa lata temu w marcu...bardzo się boje po takiej krótkiej przerwie rodzic naturalnie ale mój ginekolog innego wyjścia nie widzi.. tylko naturalnie.

Właśnie jestem w szpitalu pod obserwacją, bo zbyt często zaczął mi brzuch twardnieć.
Jejku... mi też jakiś twardy się robi. Mam takie skurcze macicy. Wizyta u lekarza dopiero za tydzień. Wczoraj na teleporadzie zalecono mi nospe i leżenie na bokach, a nie na plecach. A jakieś bóle miałaś czy tylko czułaś takie skurcze?

Jejku... mi też jakiś twardy się robi. Mam takie skurcze macicy. Wizyta u lekarza dopiero za tydzień. Wczoraj na teleporadzie zalecono mi nospe i leżenie na bokach, a nie na plecach. A jakieś bóle miałaś czy tylko czułaś takie skurcze?

Tylko takie twardnienia, ból brzucha i do tego plecy zaczęły mnie boleć.

Właśnie jestem w szpitalu pod obserwacją, bo zbyt często zaczął mi brzuch twardnieć.
Trzymaj się, na, pewno bedzie wszystko ok, też tak miałam w 1 ciąży. Jak coś dadzą Ci fenoterol, a dzidzie masz już duża w brzuszku.
Mnie też twardnieje ale szyjka długa dziś byłam na wizycie i póki co magnez daje rade, ale ja 24tc plus 1 więc niżej od Ciebie.
Aż się boję bo i dalej tym będzie więcej stawiania macicy🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
reklama
Trzymaj się, na, pewno bedzie wszystko ok, też tak miałam w 1 ciąży. Jak coś dadzą Ci fenoterol, a dzidzie masz już duża w brzuszku.
Mnie też twardnieje ale szyjka długa dziś byłam na wizycie i póki co magnez daje rade, ale ja 24tc plus 1 więc niżej od Ciebie.
Aż się boję bo i dalej tym będzie więcej stawiania macicy🤷‍♀️
Gdzie tam, dali mi scopolan w czopkach i na tym koniec.

Do góry