Nadja_n
Fanka BB :)
Sorry teraz doczytałam że 3*2A jaka dawkę magnezu Ci zlecił?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sorry teraz doczytałam że 3*2A jaka dawkę magnezu Ci zlecił?
Ja tam u Ciebie? Jesteś dalej w szpitalu?Mi zwiększono do 3x2. Dziękujemy. Mam nadzieję ze szybko wyjdziemy
Tak juz uspokoiło się i wychodzę do domu :-)Ja tam u Ciebie? Jesteś dalej w szpitalu?
Jak twardnienia się coś uspokoiły?
a próbowałaś trzymać ręce na brzuchu?Dziewczyny dziękuję za odp odnośnie położnej. Mam jeszcze jedno pytanie, czy któraś z was słabo odczuwa ruchy? U mnie 25 tc i 3 dni. Poprzednia ciąża 10lat temu i do samego końca syna czułam tylko po wieczornej kąpieli( nie wiem jak wtedy miałam łożysko). Teraz córeczkę zdarza mi się czuć,ale też nie za często i delikatnie. Trochę panikuję,bo łożysko z tyłu to powinnam chyba mocno czuć? Brzuch mam od początku duży, szybko mi wywaliło, może przez to? Chyba też ja z tych mało czujących, bo poprzedniej ciąży skurczy też nie czułam,a okazało się podczas badania,że tam już 4,5cm rozwarcia
Każdy ma inne odczucia i próg bólu a bobasy podobno różny tryb dnia, a może Twój maluszek buszuje w nocy jak śpisz a w dzień odsypia albo ma jeszcze sporo miejsca. Jeśli na usg wszystko w porządku to bym się nie przejmowała jak inni czują. Mój maluszek tez jest delikatny, a jak się przyłoży rękę do brzucha to jeszcze bardziej grzeczniutki i trzeba się naczekać aż da jakiś znak.Dziewczyny dziękuję za odp odnośnie położnej. Mam jeszcze jedno pytanie, czy któraś z was słabo odczuwa ruchy? U mnie 25 tc i 3 dni. Poprzednia ciąża 10lat temu i do samego końca syna czułam tylko po wieczornej kąpieli( nie wiem jak wtedy miałam łożysko). Teraz córeczkę zdarza mi się czuć,ale też nie za często i delikatnie. Trochę panikuję,bo łożysko z tyłu to powinnam chyba mocno czuć? Brzuch mam od początku duży, szybko mi wywaliło, może przez to? Chyba też ja z tych mało czujących, bo poprzedniej ciąży skurczy też nie czułam,a okazało się podczas badania,że tam już 4,5cm rozwarcia
Dziewczyny, mam wyniki glukozy: na czczo 83, po 1 godz. 173 i po 2 godz. 147,9. Czy taki wynik jest ok?
Bardziej zaniepokoiły mnie wyniki moczu. Mam w nim ślady białka i bardzo dużo erytrocytów - 3,377 a norma to 30,7 Wczoraj jadłam buraki, więc może one coś fałszują te wyniki.
Trochę się zmartwiłam
Glukoza w porządku jest a co do moczu to może powtórz badanie bo zdarzają się błędy ja jutro idę na test obciążenia glukozą w końcu dziś ostatni dzień kwarantanny i w końcu do ludzi wyjdęDziewczyny, mam wyniki glukozy: na czczo 83, po 1 godz. 173 i po 2 godz. 147,9. Czy taki wynik jest ok?
Bardziej zaniepokoiły mnie wyniki moczu. Mam w nim ślady białka i bardzo dużo erytrocytów - 3,377 a norma to 30,7 Wczoraj jadłam buraki, więc może one coś fałszują te wyniki.
Trochę się zmartwiłam