reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mam pytanie do dziewczyn które ważą trochę więcej niż 50kg 😛 pilnujcie trochę diety? Ja zawsze miałam skłonność do tycia, mam lekką nadwagę, przy ponad 175cm ważyłam niedawno 76kg, niby się nie objadam niczym a tu na ostatniej wizycie 81kg... 😭😭😭 Jak to możliwe? Tak się boje ze się roztyje w ciąży, nie chodzi mi o wygląd tylko o problemy z tym związane typu cukrzyca, ciśnienie, cięższy poród... Odmawiacie sobie jakiegoś jedzenia mimo że macie ochotę? Nie pytam o jakieś ćwiczenia bo wiem że większość z was ma dzieci a wtedy ciężko z wygospodarowaniem czasu na takie cuda.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn które ważą trochę więcej niż 50kg 😛 pilnujcie trochę diety? Ja zawsze miałam skłonność do tycia, mam lekką nadwagę, przy ponad 175cm ważyłam niedawno 76kg, niby się nie objadam niczym a tu na ostatniej wizycie 81kg... 😭😭😭 Jak to możliwe? Tak się boje ze się roztyje w ciąży, nie chodzi mi o wygląd tylko o problemy z tym związane typu cukrzyca, ciśnienie, cięższy poród... Odmawiacie sobie jakiegoś jedzenia mimo że macie ochotę? Nie pytam o jakieś ćwiczenia bo wiem że większość z was ma dzieci a wtedy ciężko z wygospodarowaniem czasu na takie cuda.

Mysle że częściowo mamy na to wpływ pilnując żeby nie szaleć z zachciankami, natomiast w przypadku niektórych z nas pewnie spora rolę odegrają tutaj hormony i chyba nie do końca jesteśmy w stanie przewidzieć w która stronę pójdziemy z wagą. Ja mam tendencje do tycia, a od momentu ważenia się w 1 tygodniu ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam że w niej jestem, do teraz schudłam 10 kg. Z tym że na początku wynikało to faktycznie z diety, teraz pilnuje co jem ale też bez przesady bo generalnie na mało rzeczy mam ochotę. Niestety jestem zmuszona jeść regularnie bo w 10tc wykryto u mnie cukrzycę ciążową (która jak moja diabetolog mówi nie bardzo z jej obserwacji jest związana z masą ciała, bo ma przewagę pacjentek w normie wagowej). Dlatego nie przejmuj się wagą jakoś super bardzo, nie ma co popadać w skrajności ale myślę że nie ma co przecenia swojego wpływu na wagę docelową, bo wystarczy trochę hormonów i dostaniemy 5kg wody w pakiecie 🤦‍♀️

Ja ważę w chwili obecnej 61kg a zaczęłam ciąże z wagą 58.600 nie odmawiam sobie niczego jem tylko w miejszych ilościach w 1 ciąży przybrałam 22kg w drugiej 27 amalo co jadłam także nie wiem od czego to zależne ja mam problemy z ciśnieniem z cukrem ale tak jak mówię i tak mam dietę cukrzycowa.

Ja ważę w chwili obecnej 61kg a zaczęłam ciąże z wagą 58.600 nie odmawiam sobie niczego jem tylko w miejszych ilościach w 1 ciąży przybrałam 22kg w drugiej 27 amalo co jadłam także nie wiem od czego to zależne ja mam problemy z ciśnieniem z cukrem ale tak jak mówię i tak mam dietę cukrzycowa.
Czy to Ty czasem nie pisałaś ze masz mała nadwagę? 🤔 ktoś na M tak pisał 😄 61 kg to jaka nadwaga?
Ja w pierwszej ciąży 29kg, w drugiej 20kg.

reklama
Do góry