Mam pytanie do dziewczyn które ważą trochę więcej niż 50kg pilnujcie trochę diety? Ja zawsze miałam skłonność do tycia, mam lekką nadwagę, przy ponad 175cm ważyłam niedawno 76kg, niby się nie objadam niczym a tu na ostatniej wizycie 81kg... Jak to możliwe? Tak się boje ze się roztyje w ciąży, nie chodzi mi o wygląd tylko o problemy z tym związane typu cukrzyca, ciśnienie, cięższy poród... Odmawiacie sobie jakiegoś jedzenia mimo że macie ochotę? Nie pytam o jakieś ćwiczenia bo wiem że większość z was ma dzieci a wtedy ciężko z wygospodarowaniem czasu na takie cuda.
reklama
Monia83.37
Fanka BB :)
Mnie tez dzisiaj boli brzuch, twardnieje co chwile. Ale okna myłam. Jutro 8.30 prenatylneJa dzisiaj mam bóle od rana tak mnie rwie w pachwinach i brzuch mi pulsuje i taki ciepły mam dziwnie.
Mam pytanie do dziewczyn które ważą trochę więcej niż 50kg pilnujcie trochę diety? Ja zawsze miałam skłonność do tycia, mam lekką nadwagę, przy ponad 175cm ważyłam niedawno 76kg, niby się nie objadam niczym a tu na ostatniej wizycie 81kg... Jak to możliwe? Tak się boje ze się roztyje w ciąży, nie chodzi mi o wygląd tylko o problemy z tym związane typu cukrzyca, ciśnienie, cięższy poród... Odmawiacie sobie jakiegoś jedzenia mimo że macie ochotę? Nie pytam o jakieś ćwiczenia bo wiem że większość z was ma dzieci a wtedy ciężko z wygospodarowaniem czasu na takie cuda.
Mysle że częściowo mamy na to wpływ pilnując żeby nie szaleć z zachciankami, natomiast w przypadku niektórych z nas pewnie spora rolę odegrają tutaj hormony i chyba nie do końca jesteśmy w stanie przewidzieć w która stronę pójdziemy z wagą. Ja mam tendencje do tycia, a od momentu ważenia się w 1 tygodniu ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam że w niej jestem, do teraz schudłam 10 kg. Z tym że na początku wynikało to faktycznie z diety, teraz pilnuje co jem ale też bez przesady bo generalnie na mało rzeczy mam ochotę. Niestety jestem zmuszona jeść regularnie bo w 10tc wykryto u mnie cukrzycę ciążową (która jak moja diabetolog mówi nie bardzo z jej obserwacji jest związana z masą ciała, bo ma przewagę pacjentek w normie wagowej). Dlatego nie przejmuj się wagą jakoś super bardzo, nie ma co popadać w skrajności ale myślę że nie ma co przecenia swojego wpływu na wagę docelową, bo wystarczy trochę hormonów i dostaniemy 5kg wody w pakiecie
Mnie tez dzisiaj boli brzuch, twardnieje co chwile. Ale okna myłam. Jutro 8.30 prenatylne
Ja całą noc się wiercilam, tak mnie brzuch ciągnął, wzięłam o 3 nospe I troche przeszło ale dzisiaj znowu go czuję. To chyba nieuniknione, bo bobas zaczyna dynamicznie rosnąć
Olka_Monolka
Ja to samo dziś. Strasznie ciągnie brzuch i te wymioty... Nic nie zjadłam jeszczeJa całą noc się wiercilam, tak mnie brzuch ciągnął, wzięłam o 3 nospe I troche przeszło ale dzisiaj znowu go czuję. To chyba nieuniknione, bo bobas zaczyna dynamicznie rosnąć
Ja ważę w chwili obecnej 61kg a zaczęłam ciąże z wagą 58.600 nie odmawiam sobie niczego jem tylko w miejszych ilościach w 1 ciąży przybrałam 22kg w drugiej 27 amalo co jadłam także nie wiem od czego to zależne ja mam problemy z ciśnieniem z cukrem ale tak jak mówię i tak mam dietę cukrzycowa.Mam pytanie do dziewczyn które ważą trochę więcej niż 50kg pilnujcie trochę diety? Ja zawsze miałam skłonność do tycia, mam lekką nadwagę, przy ponad 175cm ważyłam niedawno 76kg, niby się nie objadam niczym a tu na ostatniej wizycie 81kg... Jak to możliwe? Tak się boje ze się roztyje w ciąży, nie chodzi mi o wygląd tylko o problemy z tym związane typu cukrzyca, ciśnienie, cięższy poród... Odmawiacie sobie jakiegoś jedzenia mimo że macie ochotę? Nie pytam o jakieś ćwiczenia bo wiem że większość z was ma dzieci a wtedy ciężko z wygospodarowaniem czasu na takie cuda.
O kochana mnie dziś brzuch też wyjątkowo daje popalic jak nigdy byle do piątku i aby wszystko było ok.Ja dzisiaj mam bóle od rana tak mnie rwie w pachwinach i brzuch mi pulsuje i taki ciepły mam dziwnie.
Hope_2807
Czy to Ty czasem nie pisałaś ze masz mała nadwagę? ktoś na M tak pisał 61 kg to jaka nadwaga?Ja ważę w chwili obecnej 61kg a zaczęłam ciąże z wagą 58.600 nie odmawiam sobie niczego jem tylko w miejszych ilościach w 1 ciąży przybrałam 22kg w drugiej 27 amalo co jadłam także nie wiem od czego to zależne ja mam problemy z ciśnieniem z cukrem ale tak jak mówię i tak mam dietę cukrzycowa.
Ja w pierwszej ciąży 29kg, w drugiej 20kg.
reklama
Nie że mam nadwagę tylko pisałyśmy o brzuszkach a mi szybko się on pokazał O nadwadze nic nie mówiłam.Czy to Ty czasem nie pisałaś ze masz mała nadwagę? ktoś na M tak pisał 61 kg to jaka nadwaga?
Ja w pierwszej ciąży 29kg, w drugiej 20kg.