reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Racja, idź idź. mi lekarz w poprzedniej ciąży przekładał pierwszą wizytę tak ,aż wylądowałam u niego dopiero w 9 tyg ciąży i było za późno. Ciąża obumarła w ok 7+4. Do teraz myślę że popełniłam błąd nie idąc do innego. Może dostałabym leki i miałabym dziecko. Teraz mam innego lekarza. Wiecie co mi mówił przez telefon ten poprzedni? bo ja że boli itd a on ,, brzuch w ciąży boli,, i ,, jak ma być ciąża to będzie,, ,, nie lubię robić usg,, Lekarz niby super z polecenia a mnie przekreślił.
Mi tez kazal za miesiac przyjsc a juz postanowilam ze pojde wczesniej i bede chciala usg. Normalnie tylko po recwpte bym poszla ale mu powiem ze po 3 stratach bede spokojniejsza😊

reklama
Racja, idź idź. mi lekarz w poprzedniej ciąży przekładał pierwszą wizytę tak ,aż wylądowałam u niego dopiero w 9 tyg ciąży i było za późno. Ciąża obumarła w ok 7+4. Do teraz myślę że popełniłam błąd nie idąc do innego. Może dostałabym leki i miałabym dziecko. Teraz mam innego lekarza. Wiecie co mi mówił przez telefon ten poprzedni? bo ja że boli itd a on ,, brzuch w ciąży boli,, i ,, jak ma być ciąża to będzie,, ,, nie lubię robić usg,, Lekarz niby super z polecenia a mnie przekreślił.
Właśnie też wcześniej dwa razy poroniłam więc teraz mam stracha i wolę dmuchać na zimno... A co do Twojego na szczęście byłego gina to brak słów mało jest lekarzy z powołania którzy dbają o swoje pacjentki na szczęście moja gin to super babka...

A ja mam takie mdłości że wstając z łóżka już wiem, że będzie źle. Żeby się ich pozbyć zmuszam się do zjedzenia np kanapki i jak ręką odjął.
A ja właśnie miałam mdłości i wymiotowałam ale delikatnie jak wstawałam do pracy , teraz mam wolne i śpię trochę dłużej wstaje i jest w porządku trochę mnie mdli ale tak delikatnie, piersi mam powiększone i pojawiły się żyły niebieskie. Zgaga mi dokucza a tak to ok wszystko.

Cześć! Chciałabym do Was dołączyć, aplikacja pokazuje mi dziś 7tc+4. Byłam już u gina kiedy zrobiłam 4 testy i każdy pozytywny, w dodatku było to na 5 dni przed spodziewana miesiączka. Ostatnia miesiączka 5.06. 7 lipca USG wykazało ciążę 4-5 tydzień, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę mam na początku sierpnia, mam nadziej, że będzie biło [emoji3590]

Cześć! Chciałabym do Was dołączyć, aplikacja pokazuje mi dziś 7tc+4. Byłam już u gina kiedy zrobiłam 4 testy i każdy pozytywny, w dodatku było to na 5 dni przed spodziewana miesiączka. Ostatnia miesiączka 5.06. 7 lipca USG wykazało ciążę 4-5 tydzień, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę mam na początku sierpnia, mam nadziej, że będzie biło [emoji3590]
Chyba mamy ten sam termin porodu u mnie ostatnia@ 4 czerwca i też tydzień 7 i 4 dzień 😉 a na pewno na wizycie już zobaczysz sporą fasolkę z serduszkiem 😍

Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie kawę w ciąży ? Jestem ogromnym smakoszem kawy .. i piłam jej codziennie po 3-4. Teraz staram się pic jedna dwie na tydzień . Jakie macie doświadczenia z piciem kawy w ciąży ? ( czy aby ona fasolce nie szkodzi )?

Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie kawę w ciąży ? Jestem ogromnym smakoszem kawy .. i piłam jej codziennie po 3-4. Teraz staram się pic jedna dwie na tydzień . Jakie macie doświadczenia z piciem kawy w ciąży ? ( czy aby ona fasolce nie szkodzi )?
Wszystko w nadmiarze szkodzi, ale jak Ty pijesz jedna, dwie na tydzień to zdecydowanie nie. Kiedyś lekarz, aż się rozesmial jak mu powiedziałam że w 1 trymestrze nie piłam kawy. Takze my kobiety lubimy szukać dziury w całym.

1-2 filiżanki dziennie spokojnie dozwolone tak samo jak biala herbata :) tak jak pisze @Robaczek_w wszystko w nadmiarze szkodzi, ale nie dajmy sie zwariować :) nie wolno napewno surowych jaj i surowego miesa, No i wiadomo używek, a tak to spokojnie :) nawet ser pleśniowy możesz jak jest z mleka pasteryzowanego :))

1-2 filiżanki dziennie spokojnie dozwolone tak samo jak biala herbata :) tak jak pisze @Robaczek_w wszystko w nadmiarze szkodzi, ale nie dajmy sie zwariować :) nie wolno napewno surowych jaj i surowego miesa, No i wiadomo używek, a tak to spokojnie :) nawet ser pleśniowy możesz jak jest z mleka pasteryzowanego :))
Dzięki dziewczyny , w pierwszej ciąży miałam wstręt do kawy , teraz wręcz przeciwnie .. Dlatego wolałam się upewnić 🤪❤️

Dzięki dziewczyny , w pierwszej ciąży miałam wstręt do kawy , teraz wręcz przeciwnie .. Dlatego wolałam się upewnić 🤪❤️
Jak bylam w poprzedniej ciazy w szpitalu i mialam slabe cisnienie, wogóle czulam się jak idź stąd i nie wracaj 🤷‍♀️ to mi pielegniarka osobiscie kawę przyniosła 😅 żebym jakoś na nogi stanęła 😊
Jak dziewczyny piszą z głową mozna wszystko 😊

reklama
Ja piję kawę jedna dziennie ale znowu mnie od wczoraj odrzuca normalnie mi śmierdzi i jest paskudna więc nie pije

Do góry