reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie do zapłodnienia doszło 28 czerwca ( wiem bo mąż akurat wrócił z delegacji ) 😀 OM 14 czerwca , dlatego ciąża jest młodsza i muszę czekać do tego 5tego ... , napisz jutro jak u Ciebie po wizycie 😘
U mnie do zapłodnienia doszło 1lipca😄. W środę na wizycie będą miała 6+1. Na pierwszej był tylko pęcherzyk

reklama
U mnie do zapłodnienia doszło 28 czerwca ( wiem bo mąż akurat wrócił z delegacji ) 😀 OM 14 czerwca , dlatego ciąża jest młodsza i muszę czekać do tego 5tego ... , napisz jutro jak u Ciebie po wizycie 😘

A to nie jest tak że gdybyś przy OM zaszła 28 to byłoby akurat? Bo z tego co pamiętam to owulację liczy się ok. 2 tyg po OM i tak samo tygodnie ciąży. Dlatego jak masz młodszą ciążę to musiało dojść do zapłodnienia trochę później. (nie do stosunku, tego nie kwestionuję ;) )

A to nie jest tak że gdybyś przy OM zaszła 28 to byłoby akurat? Bo z tego co pamiętam to owulację liczy się ok. 2 tyg po OM i tak samo tygodnie ciąży. Dlatego jak masz młodszą ciążę to musiało dojść do zapłodnienia trochę później. (nie do stosunku, tego nie kwestionuję ;) )
Być może owulacja się przesunęła ..... , mam krótkie cykle 24-26 ... , nie stresuje się na zapas co ma być to będzie

Ja miałam różowy kilka dni temu. Nie wypada teraz Tobie termin miesiączki? Mi tak wypadało. Byłam u lekarza i wszystko jest ok
Dzisiaj jest 5+5 według Usg i dnia zapłodnienia, więc raczej nie. Ale mi się miesiączka zatrzymała i w czerwcu wogóle nie miałam, a ostatnia miesiączka 20 maj. Do zapłodnienia na 100% doszło 1lipca, bo 2tyg po tym test wyszedł pozytywny, wcześniej 4 negatywne

Być może owulacja się przesunęła ..... , mam krótkie cykle 24-26 ... , nie stresuje się na zapas co ma być to będzie

Jasne, nie chodziło mi o to, że coś jest nie tak. Po prostu przy zapłodnieniu 28 ciąża nie byłaby młodsza, ale wszystko mogło sie przesunąć i to całkiem normalne.
Skoro lekarz mówił, że wszystko ok to tak jest i nie ma co się martwić :)

reklama
Dziewczyny jakie badanie robiłyście po 1 wizycie? Ja mam tylko mocz, morfologia, cukier i tsh. Zastanawiam się czy ze względu na ten różowy śluz nie zrobić progesteronu?

Do góry