reklama
Ardiankaa
Zaciekawiona BB
ja mam podobnie z sennością i do tego tak bolące piersi, że założenie stanika to mordęga. Mdłości póki co nie mam, mam nadzieję, że tak jak w poprzednich ciążach mnie nie dopadną.A u mnie jest bez mdłości większych. Zdarza się, ze jest mi niedobrze ale bez przesady. Jestem za to mega śpiąca Drzemek na dzis = 3. Laski jakie polecacie aktywności fizyczne w ciąży?
Cześć! Chciałabym do Was dołączyć, aplikacja pokazuje mi dziś 7tc+4. Byłam już u gina kiedy zrobiłam 4 testy i każdy pozytywny, w dodatku było to na 5 dni przed spodziewana miesiączka. Ostatnia miesiączka 5.06. 7 lipca USG wykazało ciążę 4-5 tydzień, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę mam na początku sierpnia, mam nadziej, że będzie biło [emoji3590]
Invicta
Fanka BB :)
Hej hej witamy napewno będzie już serduszko także tylko trzeba czekać do wizytyCześć! Chciałabym do Was dołączyć, aplikacja pokazuje mi dziś 7tc+4. Byłam już u gina kiedy zrobiłam 4 testy i każdy pozytywny, w dodatku było to na 5 dni przed spodziewana miesiączka. Ostatnia miesiączka 5.06. 7 lipca USG wykazało ciążę 4-5 tydzień, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę mam na początku sierpnia, mam nadziej, że będzie biło [emoji3590]
U mnie miesiączka 8.06 ale z racji tego ze owu było w 19dc ciąża jest młodsza o tydzień Ja czekam i liczę ze serduszko będzie biło w poniedziałek
U mnie owulacja była bardzo wcześnie, bo już 12dc, potwierdzona przez lekarza [emoji3526]Hej hej [emoji16] witamy [emoji8][emoji8] napewno będzie już serduszko także tylko trzeba czekać do wizyty [emoji16]
U mnie miesiączka 8.06 [emoji3] ale z racji tego ze owu było w 19dc ciąża jest młodsza o tydzień [emoji3526] Ja czekam i liczę ze serduszko będzie biło w poniedziałek [emoji3590]
Niedobrana
Aktywna w BB
A u mnie jest bez mdłości większych. Zdarza się, ze jest mi niedobrze ale bez przesady. Jestem za to mega śpiąca Drzemek na dzis = 3. Laski jakie polecacie aktywności fizyczne w ciąży?
Ja ćwiczę jogę dla ciężarnych i jestem zadowolona. Po pierwsze pomaga mi się odstresować jak zaczynam panikować, a po drugie mam problemy z kręgosłupem, które już dają o sobie znać, więc odrobina rozciągania dobrze mi robi. Ale ćwiczyłam już jogę przed ciążą.
Jak rozmawiałam z lekarzem to mówił, że aktywność jest wskazana ale taka która nie będzie powodowała przemęczenia. Z tego co wiem lepiej odstawić też ćwiczenia na mięśnie brzucha, ale to chyba dlatego, że później łatwiej o rozstęp mięśnia prostego brzucha.
A ja mam takie mdłości że wstając z łóżka już wiem, że będzie źle. Żeby się ich pozbyć zmuszam się do zjedzenia np kanapki i jak ręką odjął.To ja też dołączę [emoji846]7 tydzień 7 dzień dwa dni temu robione usg serduszko bije [emoji7]nie mam za dużo objawów czuję się dobrze , a jak się czuję za dobrze to się martwię heh taka logika [emoji846]
Marvelka89
Fanka BB :)
Ja dzis rano wstalam znowu czarne myśli, samopoczucie extra, wyspana. Od razu jedna mysl w glowie. I tak mi na sniadanie zapachniały plateczki kukurydziane. I wiecie co? To byl blad wszystko wrocilo ze zdwojoną siłą. Ale znowu od paru dni zauwazylam ze bardzie od rana do poludnia tak sie zle czuje a popoludniami lepiej
Witam wszystkie nowe zatestowane
Ktoras z dziewczyn pisala ze zauwazyla mniejsza aktywnosc na forum. Zgadzam sie że to wina tych mdlosci i ogolnego rozbicia. Mi tez momentami sie nic nie chce. A w domu mam taki balagan. Normalnie to bym sluchawki z muzyka zalozyla i w godzine obleciala caly dom. A tak to mi sie nic nie chce aby bym lezala, bo wtedy tez mniejsze mdlosci sa
Witam wszystkie nowe zatestowane
Ktoras z dziewczyn pisala ze zauwazyla mniejsza aktywnosc na forum. Zgadzam sie że to wina tych mdlosci i ogolnego rozbicia. Mi tez momentami sie nic nie chce. A w domu mam taki balagan. Normalnie to bym sluchawki z muzyka zalozyla i w godzine obleciala caly dom. A tak to mi sie nic nie chce aby bym lezala, bo wtedy tez mniejsze mdlosci sa
reklama
Poziomka1982
Zaangażowana w BB
Racja, idź idź. mi lekarz w poprzedniej ciąży przekładał pierwszą wizytę tak ,aż wylądowałam u niego dopiero w 9 tyg ciąży i było za późno. Ciąża obumarła w ok 7+4. Do teraz myślę że popełniłam błąd nie idąc do innego. Może dostałabym leki i miałabym dziecko. Teraz mam innego lekarza. Wiecie co mi mówił przez telefon ten poprzedni? bo ja że boli itd a on ,, brzuch w ciąży boli,, i ,, jak ma być ciąża to będzie,, ,, nie lubię robić usg,, Lekarz niby super z polecenia a mnie przekreślił.I mi przypisała 1x luteinę 1x duphaston 1x acard 2x 2 tabletki magnezu w tym witamina no i nospa w razie wu... Mi dopiero za miesiąc kazała przyjść na wizytę ale się zastanawiam czy wcześniej do kogoś innego skoczyć na usg żeby sprawdzić czy aby nie rośnie....