reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A u mnie jest bez mdłości większych. Zdarza się, ze jest mi niedobrze ale bez przesady. Jestem za to mega śpiąca 😭 Drzemek na dzis = 3. Laski jakie polecacie aktywności fizyczne w ciąży? 🧐

reklama
A u mnie jest bez mdłości większych. Zdarza się, ze jest mi niedobrze ale bez przesady. Jestem za to mega śpiąca 😭 Drzemek na dzis = 3. Laski jakie polecacie aktywności fizyczne w ciąży? 🧐
ja mam podobnie z sennością i do tego tak bolące piersi, że założenie stanika to mordęga. Mdłości póki co nie mam, mam nadzieję, że tak jak w poprzednich ciążach mnie nie dopadną.

Cześć! Chciałabym do Was dołączyć, aplikacja pokazuje mi dziś 7tc+4. Byłam już u gina kiedy zrobiłam 4 testy i każdy pozytywny, w dodatku było to na 5 dni przed spodziewana miesiączka. Ostatnia miesiączka 5.06. 7 lipca USG wykazało ciążę 4-5 tydzień, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę mam na początku sierpnia, mam nadziej, że będzie biło [emoji3590]

Cześć! Chciałabym do Was dołączyć, aplikacja pokazuje mi dziś 7tc+4. Byłam już u gina kiedy zrobiłam 4 testy i każdy pozytywny, w dodatku było to na 5 dni przed spodziewana miesiączka. Ostatnia miesiączka 5.06. 7 lipca USG wykazało ciążę 4-5 tydzień, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę mam na początku sierpnia, mam nadziej, że będzie biło [emoji3590]
Hej hej 😁 witamy 😘😘 napewno będzie już serduszko także tylko trzeba czekać do wizyty 😁
U mnie miesiączka 8.06 😀 ale z racji tego ze owu było w 19dc ciąża jest młodsza o tydzień ☺️ Ja czekam i liczę ze serduszko będzie biło w poniedziałek ❤️

Hej hej [emoji16] witamy [emoji8][emoji8] napewno będzie już serduszko także tylko trzeba czekać do wizyty [emoji16]
U mnie miesiączka 8.06 [emoji3] ale z racji tego ze owu było w 19dc ciąża jest młodsza o tydzień [emoji3526] Ja czekam i liczę ze serduszko będzie biło w poniedziałek [emoji3590]
U mnie owulacja była bardzo wcześnie, bo już 12dc, potwierdzona przez lekarza [emoji3526]

Ja ćwiczę jogę dla ciężarnych i jestem zadowolona. Po pierwsze pomaga mi się odstresować jak zaczynam panikować, a po drugie mam problemy z kręgosłupem, które już dają o sobie znać, więc odrobina rozciągania dobrze mi robi. Ale ćwiczyłam już jogę przed ciążą.

Jak rozmawiałam z lekarzem to mówił, że aktywność jest wskazana ale taka która nie będzie powodowała przemęczenia. Z tego co wiem lepiej odstawić też ćwiczenia na mięśnie brzucha, ale to chyba dlatego, że później łatwiej o rozstęp mięśnia prostego brzucha.

To ja też dołączę [emoji846]7 tydzień 7 dzień dwa dni temu robione usg serduszko bije [emoji7]nie mam za dużo objawów czuję się dobrze , a jak się czuję za dobrze to się martwię heh taka logika [emoji846]
A ja mam takie mdłości że wstając z łóżka już wiem, że będzie źle. Żeby się ich pozbyć zmuszam się do zjedzenia np kanapki i jak ręką odjął.

Ja dzis rano wstalam znowu czarne myśli, samopoczucie extra, wyspana. Od razu jedna mysl w glowie. I tak mi na sniadanie zapachniały plateczki kukurydziane. I wiecie co? To byl blad 😂 wszystko wrocilo ze zdwojoną siłą. Ale znowu od paru dni zauwazylam ze bardzie od rana do poludnia tak sie zle czuje a popoludniami lepiej 😊

Witam wszystkie nowe zatestowane 😜

Ktoras z dziewczyn pisala ze zauwazyla mniejsza aktywnosc na forum. Zgadzam sie że to wina tych mdlosci i ogolnego rozbicia. Mi tez momentami sie nic nie chce. A w domu mam taki balagan. Normalnie to bym sluchawki z muzyka zalozyla i w godzine obleciala caly dom. A tak to mi sie nic nie chce aby bym lezala, bo wtedy tez mniejsze mdlosci sa 🤭

reklama
I mi przypisała 1x luteinę 1x duphaston 1x acard 2x 2 tabletki magnezu w tym witamina no i nospa w razie wu... Mi dopiero za miesiąc kazała przyjść na wizytę ale się zastanawiam czy wcześniej do kogoś innego skoczyć na usg żeby sprawdzić czy aby nie rośnie....
Racja, idź idź. mi lekarz w poprzedniej ciąży przekładał pierwszą wizytę tak ,aż wylądowałam u niego dopiero w 9 tyg ciąży i było za późno. Ciąża obumarła w ok 7+4. Do teraz myślę że popełniłam błąd nie idąc do innego. Może dostałabym leki i miałabym dziecko. Teraz mam innego lekarza. Wiecie co mi mówił przez telefon ten poprzedni? bo ja że boli itd a on ,, brzuch w ciąży boli,, i ,, jak ma być ciąża to będzie,, ,, nie lubię robić usg,, Lekarz niby super z polecenia a mnie przekreślił.

Do góry