reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Racja, idź idź. mi lekarz w poprzedniej ciąży przekładał pierwszą wizytę tak ,aż wylądowałam u niego dopiero w 9 tyg ciąży i było za późno. Ciąża obumarła w ok 7+4. Do teraz myślę że popełniłam błąd nie idąc do innego. Może dostałabym leki i miałabym dziecko. Teraz mam innego lekarza. Wiecie co mi mówił przez telefon ten poprzedni? bo ja że boli itd a on ,, brzuch w ciąży boli,, i ,, jak ma być ciąża to będzie,, ,, nie lubię robić usg,, Lekarz niby super z polecenia a mnie przekreślił.
Mi tez kazal za miesiac przyjsc a juz postanowilam ze pojde wczesniej i bede chciala usg. Normalnie tylko po recwpte bym poszla ale mu powiem ze po 3 stratach bede spokojniejsza😊

reklama
Racja, idź idź. mi lekarz w poprzedniej ciąży przekładał pierwszą wizytę tak ,aż wylądowałam u niego dopiero w 9 tyg ciąży i było za późno. Ciąża obumarła w ok 7+4. Do teraz myślę że popełniłam błąd nie idąc do innego. Może dostałabym leki i miałabym dziecko. Teraz mam innego lekarza. Wiecie co mi mówił przez telefon ten poprzedni? bo ja że boli itd a on ,, brzuch w ciąży boli,, i ,, jak ma być ciąża to będzie,, ,, nie lubię robić usg,, Lekarz niby super z polecenia a mnie przekreślił.
Właśnie też wcześniej dwa razy poroniłam więc teraz mam stracha i wolę dmuchać na zimno... A co do Twojego na szczęście byłego gina to brak słów mało jest lekarzy z powołania którzy dbają o swoje pacjentki na szczęście moja gin to super babka...

A ja mam takie mdłości że wstając z łóżka już wiem, że będzie źle. Żeby się ich pozbyć zmuszam się do zjedzenia np kanapki i jak ręką odjął.
A ja właśnie miałam mdłości i wymiotowałam ale delikatnie jak wstawałam do pracy , teraz mam wolne i śpię trochę dłużej wstaje i jest w porządku trochę mnie mdli ale tak delikatnie, piersi mam powiększone i pojawiły się żyły niebieskie. Zgaga mi dokucza a tak to ok wszystko.

Cześć! Chciałabym do Was dołączyć, aplikacja pokazuje mi dziś 7tc+4. Byłam już u gina kiedy zrobiłam 4 testy i każdy pozytywny, w dodatku było to na 5 dni przed spodziewana miesiączka. Ostatnia miesiączka 5.06. 7 lipca USG wykazało ciążę 4-5 tydzień, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę mam na początku sierpnia, mam nadziej, że będzie biło [emoji3590]

Cześć! Chciałabym do Was dołączyć, aplikacja pokazuje mi dziś 7tc+4. Byłam już u gina kiedy zrobiłam 4 testy i każdy pozytywny, w dodatku było to na 5 dni przed spodziewana miesiączka. Ostatnia miesiączka 5.06. 7 lipca USG wykazało ciążę 4-5 tydzień, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę mam na początku sierpnia, mam nadziej, że będzie biło [emoji3590]
Chyba mamy ten sam termin porodu u mnie ostatnia@ 4 czerwca i też tydzień 7 i 4 dzień 😉 a na pewno na wizycie już zobaczysz sporą fasolkę z serduszkiem 😍

Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie kawę w ciąży ? Jestem ogromnym smakoszem kawy .. i piłam jej codziennie po 3-4. Teraz staram się pic jedna dwie na tydzień . Jakie macie doświadczenia z piciem kawy w ciąży ? ( czy aby ona fasolce nie szkodzi )?

Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie kawę w ciąży ? Jestem ogromnym smakoszem kawy .. i piłam jej codziennie po 3-4. Teraz staram się pic jedna dwie na tydzień . Jakie macie doświadczenia z piciem kawy w ciąży ? ( czy aby ona fasolce nie szkodzi )?
Wszystko w nadmiarze szkodzi, ale jak Ty pijesz jedna, dwie na tydzień to zdecydowanie nie. Kiedyś lekarz, aż się rozesmial jak mu powiedziałam że w 1 trymestrze nie piłam kawy. Takze my kobiety lubimy szukać dziury w całym.

1-2 filiżanki dziennie spokojnie dozwolone tak samo jak biala herbata :) tak jak pisze @Robaczek_w wszystko w nadmiarze szkodzi, ale nie dajmy sie zwariować :) nie wolno napewno surowych jaj i surowego miesa, No i wiadomo używek, a tak to spokojnie :) nawet ser pleśniowy możesz jak jest z mleka pasteryzowanego :))

1-2 filiżanki dziennie spokojnie dozwolone tak samo jak biala herbata :) tak jak pisze @Robaczek_w wszystko w nadmiarze szkodzi, ale nie dajmy sie zwariować :) nie wolno napewno surowych jaj i surowego miesa, No i wiadomo używek, a tak to spokojnie :) nawet ser pleśniowy możesz jak jest z mleka pasteryzowanego :))
Dzięki dziewczyny , w pierwszej ciąży miałam wstręt do kawy , teraz wręcz przeciwnie .. Dlatego wolałam się upewnić 🤪❤️

Dzięki dziewczyny , w pierwszej ciąży miałam wstręt do kawy , teraz wręcz przeciwnie .. Dlatego wolałam się upewnić 🤪❤️
Jak bylam w poprzedniej ciazy w szpitalu i mialam slabe cisnienie, wogóle czulam się jak idź stąd i nie wracaj 🤷‍♀️ to mi pielegniarka osobiscie kawę przyniosła 😅 żebym jakoś na nogi stanęła 😊
Jak dziewczyny piszą z głową mozna wszystko 😊

reklama
Ja piję kawę jedna dziennie ale znowu mnie od wczoraj odrzuca normalnie mi śmierdzi i jest paskudna więc nie pije

Do góry