reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny i Chłopcy Kochani!
Igo, Nelko, Nastko, Marcysiu, Julio, Maju, Lili, Haniu, Bastianku, Tomku, Staszku, Jasiu, Antosiu, Bartku, Remku, Tymku
Życzę Wam zdrowia, zdrowia, zdrowia, wesołych Rodziców i ciekawych zabaw z babciami w święta.
Melania

P. S. - Mama mi ubrała takie idiotyczne rajstopy, w których się nie da wstawać.
Haha jaka kochana 😄🥰 Ale niezła pucolinka 🥰
Dziękujemy Melko, Tobie i rodzicom również życzymy dużo zdrówka oraz spokojnych i wesołych Świąt ❤️

Ps. Podziwiam, że pamiętasz prawie wszystkie imiona dzieci 😱

mąż jak robił studia zaocznie to mówił, że jedna z jego koleżanek jest opiekunką w żłobku i opowiadała: rano, rodzice przyprowadzają dzieci to uśmiech, miłe słowo, dzień mija i na koniec dziecko dopiero przebrane, wypielęgnowane oddają z uśmiechem:( smutne, ale w każdym żłobku znajdzie się taka opiekunka...oby nie w grupach naszych dzieci
skoro to mówiła to raczej sama tak nauczona
znam osobę która prowadzi żłobek (niestety nie moje województwo) i to jest ciężki kawałek chleba plus walka o dofinansowanie ledwo się coś spina a rodzice niestety mega wymagający a od siebie nic nie dają
np opowiada mi że wie które dziecko jest nie myte i porostu śmierdzi a latem to jest kosmos 🙄i jak zwracana jest uwaga to wielka obraza że dziecka codziennie myć nie trzeba. Niestety też się nasłuchałam ale z drugiej strony także co człowiek to historia myślę, że nie ma co generalizować🤷‍♀️
ja nie ale mój M od małego był w żłobku kiedyś były przy zakładach pracy tam całe dnie spędzał i żyje ma lepszy kontakt z rodzicami niż ja 🙄
wierzę żeby że wystarczy trochę szacunku do czyjejś pracy, dobroci a to procentuje może naiwnie ale tak myślę😜

U nas też jest płacz jak coś jej zabiorę albo ją od czegoś odciągnę ale nie ustępuje bo z reguły naprawdę tych rzeczy nie powinna trzymać lub może coś jej się stać jak mocno płacze to pocieszam i zagaduje i szybko zapomina 🙂
też tak robię ale potem znowu za jakiś czas łapie, rany jakie to tłumaczenie w kółko tego samego jest mega wykańczające, współczuję Wam i sobie 🥵

Ja też dzisiaj padam więc wiem co czujesz 🤪 dwa ciasta narazie zrobione no i gora domu ogarnięta jutro tylko dół podłogi pomyc i poodkurzać i jeszcze dwa ciasta zrobić i mięsa popiec i potem już rzeczy typowo wigilijne rybki itd. Mam mame i męża więc o jutrzejszy dzień jestem spokojna 🙂 w ogóle tak usiadłam z pół godziny temu z herbatą spojrzałam na choinkę i 2 metrowego bałwana na tarasie i Julkę śmigająca do bombek i stwierdziłam że jestem szczęściarą i że to będą najlepsze święta w moim życiu 🥰
😍Pięknie napisane czasem warto się zatrzymać!

PS skąd Ty masz bałwana 2 m?😱

Kurde chciałam też dzisiaj dołączyć foto i złożyć życzenia i zdjęcia okazują się za duże...muszę je zmniejszyć a sił brak🤣
Odpocznę chwilę i wezmę się za to😀
Haha ja dokładnie to samo cche zrobić ale zdjęcia za duże z sesji, a jeszcze tu nie wstawiałam 😅 więc muszę się tym zająć 😁

No to Nelka też życzy wszystkim uśmiechu na twarzy, spokojnych i wesołych Świąt w gronie rodzinnym i niech te Święta będą dla Was magiczne 🥰
DSC_7286_copy_1863x1331.jpg

DSC_7359_copy_1992x1423.jpg

DSC_7303_copy_1464x2200.jpg

No to Nelka też życzy wszystkim uśmiechu na twarzy, spokojnych i wesołych Świąt w gronie rodzinnym i niech te Święta będą dla Was magiczne 🥰
Pięknej Włoszce to we wszystkim i w każdej scenerii pięknie😍

PS nie wiem dlaczego ale 3 to moje ulubione ciekawe jak dziewczyny powiedzą😁😜

EDIT wiem czemu bo to Włoszka a ja kocham Włochy a miasteczko Madonna di Campiglio zimą jest przepiękne i te łyżwy idealny klimat😍

reklama
Do góry