reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
a zobacz czy w książeczce masz? u nas jest. ale nie idę, pójdziemy dopiero na kolejne szczepienie
Tak w książeczce jest, kiedyś nawet zagadnęłam panią pielęgniarkę czy będzie to mówiła że nie , a że ostatnio obeszliśmy 3 lekarzy pediatrów i alergologow I został przebadany to w sumie to mi beż różnicy i bez potrzeby nie idę do przychodni 😉
no tak jest z tymi godzinami. pracuje w pełnym wymiarze i nie ma mnie w domu 7-17, a mała o 19 idzie spać. będzie coraz większa i te godziny spania będą się zmieniać. a ostatnio mówiłam meżowi, że zostałabym w domu dłużej jakbyśmy mieli skądś przypływ gotówki co miesiąc...może jakis spadek, albo 6 w lotto...;)
No właśnie ja też bym tak pracowała do 17 i przeraża mnie to że tylko dwie godzinki z dzieckiem, no ale jak trzeba to nie ma wyjścia 😉

A teraz idę robić sernik bo niestety sam się nie zrobi:)

Aaa i @karoo-kp robiłam ciasto na pierogi wg przepisu i muszę przyznać , że pracowało się na nim bardzo fajnie, elastyczne, fajnie się kleiło...a smak ocenię jutro:)Dzięki:)
Ja smak też baardzo lubię, mięciutkie i pyszne. Mam nadzieję, że Tobie też posmakuje 😘
Znajdź konkretnego lekarza z konkretnym planem na leczenie i pójdzie szybciej niż Ci się wydaje. Waznyy jest dobry lekarz który dobrze Cię przeprowadzi przez to . Swego czasu co miesiąc po 3 razy w miesiącu byłam u ginekologa na monitoringu cyklu i tak przez prawie rok😉
Ja też, identycznie trzy razy w miesiącu i brałam hormony na wywołanie owulacji, u mnie udało się w drugim cyklu i jest Marcysia.

ja też kiedyś byłam. teraz to w weekend lubimy z mężem posiedzieć dłużej, do 2.00, 3.00. ale w tygodniu jak mam byc na obrotach to nie ma bata, muszę sie wyspać bo jestem nie do życia
Ja codziennie minimum do północy nie śpię, a częściej do 2 mniej więcej. Czasami ze zmęczenia padam. Ale u mnie to bezsenność.

mąż jak robił studia zaocznie to mówił, że jedna z jego koleżanek jest opiekunką w żłobku i opowiadała: rano, rodzice przyprowadzają dzieci to uśmiech, miłe słowo, dzień mija i na koniec dziecko dopiero przebrane, wypielęgnowane oddają z uśmiechem:( smutne, ale w każdym żłobku znajdzie się taka opiekunka...oby nie w grupach naszych dzieci
Masakra. I szczerze to jest powód, dla którego nie chcę żłobka.

moje dziecię o 3.45 się obudziło ale chwilę tułania i zasnął co lepsze i siebie nie u nas😂
także nie ma tragedii
od rana wszędzie wchodził na taboret, na drabinę, na pufę 😱 i pokazuje już charakterek jak czegoś nie może dosięgnąć albo mu coś zabiorę bo nie może się tym bawić np M zostawił klucze a ja odrazu widziałam je w oku zakrwawionym 🥶 jak mu zabrałam o rany jaki płacz 😭 i tak że wszystkim 🙄u Was też tak czy tylko ja mam takiego 😈?
no i najważniejsze czy ustępujecie?
U nas też jest płacz jak coś jej zabiorę albo ją od czegoś odciągnę ale nie ustępuje bo z reguły naprawdę tych rzeczy nie powinna trzymać lub może coś jej się stać jak mocno płacze to pocieszam i zagaduje i szybko zapomina 🙂

Ja smak też baardzo lubię, mięciutkie i pyszne. Mam nadzieję, że Tobie też posmakuje 😘

Ja też, identycznie trzy razy w miesiącu i brałam hormony na wywołanie owulacji, u mnie udało się w drugim cyklu i jest Marcysia.

Ja codziennie minimum do północy nie śpię, a częściej do 2 mniej więcej. Czasami ze zmęczenia padam. Ale u mnie to bezsenność.

Masakra. I szczerze to jest powód, dla którego nie chcę żłobka.

Oesu, ale jestem zmęczona.
Od rana zasuwam, przede mną jeszcze ciasta, to najgorsze. A jutro rano do upieczenia mięso i ugotować barszczyk
U mnie też końca nie widać 😅

Ja to chyba nigdy nie mam takiego stanu ,że mogę powiedzieć że mam wszystko porobione 🤭poprostu w pewnym momencie odpuszczam robienie czegokolwiek i tyle😅😉

Oesu, ale jestem zmęczona.
Od rana zasuwam, przede mną jeszcze ciasta, to najgorsze. A jutro rano do upieczenia mięso i ugotować barszczyk
Ja też dzisiaj padam więc wiem co czujesz 🤪 dwa ciasta narazie zrobione no i gora domu ogarnięta jutro tylko dół podłogi pomyc i poodkurzać i jeszcze dwa ciasta zrobić i mięsa popiec i potem już rzeczy typowo wigilijne rybki itd. Mam mame i męża więc o jutrzejszy dzień jestem spokojna 🙂 w ogóle tak usiadłam z pół godziny temu z herbatą spojrzałam na choinkę i 2 metrowego bałwana na tarasie i Julkę śmigająca do bombek i stwierdziłam że jestem szczęściarą i że to będą najlepsze święta w moim życiu 🥰

Dziewczyny i Chłopcy Kochani!
Igo, Nelko, Nastko, Marcysiu, Julio, Maju, Lili, Haniu, Bastianku, Tomku, Staszku, Jasiu, Antosiu, Bartku, Remku, Tymku
Życzę Wam zdrowia, zdrowia, zdrowia, wesołych Rodziców i ciekawych zabaw z babciami w święta.
Melania

P. S. - Mama mi ubrała takie idiotyczne rajstopy, w których się nie da wstawać.
Dziękujemy 🥰i cudnie Cie mama ubrała 🥰 Wam również wszystkiego co najlepsze w te Święta

reklama
Do góry