reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Człowiek nie miał dziecka to mógł spać spokojnie a tak codziennie stresy 🥺 wczoraj uderzyła się w nogę od stołu i ma takiego siniaka na czole. Co prawda płacz trwał dosłownie sekundę ale limo widoczne. A dzisiaj podczas kąpieli zapłakała ale nie za bardzo wiedziałam dlaczego a tu podczas przebierania dotknęłam chusteczką pochwy a tam drobinka krwi musiała się dziabnąć zabawką mamy taką żabę do kąpieli. I matka ma zawał🥺 tak się boję żeby nic jej nie było, posmarowałam kremem i zobaczymy jutro.

reklama
To ja mam chyba najbardziej ugodowego męża. Bo konto mamy wspolne ale za to oszczędnościowe tylko jest na mnie. I co miesiąc większość gotówki przelewam na swoje oszczędnościowe. A na wspólnym zostawiam kasę na opłaty itd. Mąż nie ma nic przeciwko ważne żeby trochę gotówki było w domu bo on nie uwaza karty. I tylko ja ją mam i na zakupach ja za wszystko place .
Oooo i to mi się podoba, ja cały czas namawiam, aby u nas tak było z tym oszczędnościowym😂

Na mm nie mogę, jakiś składnik powoduje u niego wymioty i nie jest to bmk. Jak przejdę to od razu na krowie. I tego się trochę boję. Muszę mu najpierw zbadać mocz, ale weź to złap🤔
Są takie woreczki co się przykleja i łapie się mocz...i są dwa rodzaje dla dziewczynek i chłopczyków bo wiadomo , że inny "sprzęt":)
No chyba , że mocz na posiew no to wtedy niestety trzeba łapać:)
A czemu musisz badać mocz przed podaniem mleka krowiego???

Kochana, mi mąż potrafi wyliczać bez posiadania wspólnego konta 😳 u nas jest podział że mąż zawsze placił za czynsz, ja rachunki i zakupy, lecz odkąd jestem na macierzyńskim to zakupy przechodzą na niego, chociaż staram się chociaż z 2 razy zrobić zakupy.
na serio co on taki matematyk 🤔mój na szczęście wyznaje zasadę proporcjonalnie do zarobków więc nie mogę narzekać 😜 plus nie martwię się o czynsz, rachunki i samochód 🙃

Na mm nie mogę, jakiś składnik powoduje u niego wymioty i nie jest to bmk. Jak przejdę to od razu na krowie. I tego się trochę boję. Muszę mu najpierw zbadać mocz, ale weź to złap🤔
U chłopaka bym miała problem, bo u Nastki badam co miesiąc z racji wodonercza to już potrafię zużyć jeden woreczek (A kiedyś ile zużyłam aby złapać 😂😂). Teraz po drzemce naklejam, rozbieram pannę, daje jej bidon z wodą by jeszcze wypiła albo idziemy do łazienki i puszczam wodę, no i jest wtedy sik.

na serio co on taki matematyk 🤔mój na szczęście wyznaje zasadę proporcjonalnie do zarobków więc nie mogę narzekać 😜 plus nie martwię się o czynsz, rachunki i samochód 🙃
To długi temat. U nich to rodzinne.. Ale on wyznaje zasadę- chcesz lepsze auto- zarób sobie. Chcesz sobie coś kupić- to zarób sobie.
Wiec tak zarabiam.

Bo mam pandemiczne dziecko, tzn. rodzilam z Covidem, a potem leżałam dwa tygodnie w szpitalu i nie miałam siły na KP. Remek w tym czasie leżał na neonatologii, a ja odciągałam i tak już zostałam, bo przeciwciała itd.
wszyscy mamy pandemiczne dzieci 😜
Ty masz po covid☹️
podziwiam u mnie cesarka 1.5 ms rozkręcałam laktacje z beczkami i nic lekarz zlecił usg piersi i się okazało że cycki nie są pokarmowe ☹️ ryczałam jak bóbr 😭 zresztą dziewczyny same wiedzą bo bardzo wtedy nie podniosły na duchu 😍

Człowiek nie miał dziecka to mógł spać spokojnie a tak codziennie stresy 🥺 wczoraj uderzyła się w nogę od stołu i ma takiego siniaka na czole. Co prawda płacz trwał dosłownie sekundę ale limo widoczne. A dzisiaj podczas kąpieli zapłakała ale nie za bardzo wiedziałam dlaczego a tu podczas przebierania dotknęłam chusteczką pochwy a tam drobinka krwi musiała się dziabnąć zabawką mamy taką żabę do kąpieli. I matka ma zawał🥺 tak się boję żeby nic jej nie było, posmarowałam kremem i zobaczymy jutro.

O rany, nie dziwię się już też bym obserwowała czy tam coś leci czy nie.
Tak jak u góry na plecach u Nastki wyszły potówki pod pantsem w miejscu gumy na plecach. I tak patrzę czy to potówki, czy schodzi..

reklama
pocieszę Cię że za ms jak uderzy już nie będzie bolało tylko pobiegnie dalej u mnie tak jest 😂
oby oczywiście tak nie było 👍

Do góry