reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dokładnie, ta historia mnie przeraziła. Jak dobrze, że nie słyszałam takich rzeczy będąc w ciąży.... Niestety myślę, że takich dramatów będzie więcej🤬
Powiem jedno...wqurwia mnie to ,że banda zakompleksionych chłopów decyduje za kobiety i lekarzy!
A tą Gondek to jakbym spotkała to bym chyba normalnie spluła...żeby kobieta takie rzeczy drugiej kobiecie robiła!!Tylko dzięki niej moje dziecko nie ma na imię tak jak ona!!
Nie wyobrażam sobie nosić w sobie dziecka chorego które wiadomo ,że po urodzeniu niebawem umrze...czuć jego ruchy i wiedzieć ,że chwila porodu może być chwilą śmierci tego maleństwa!
A pomoc dla dzieci niepełnosprawnych jest śmiechu warta!Każą rodzić a później martwcie się sami!
Wsparcie dla takich rodzin jest praktycznie zerowe...gdyby nie fundacje itp to aż serce się kraja co te rodziny mają robić.
Jeżeli kobieta i mężczyzna są świadomi , że dziecko będzie chore i decydują się na takie dziecko to wiedzą co ich czeka i są gotowi na takie życie !
A nie od górnie masz rodzić i już!
Niech jeden z drugim na parę dni zamieszka z taką rodziną...zobaczą co to za życie!
Chory kraj...chore ceny...

reklama
Ja też się boję tego, że mała nie zaśnie u nikogo tylko u mnie. Bo tylko ja ją usypiam. Wiem jakie kołysanie lubi na rękach, jak ją bujać itp. U N zaśnie tylko jak jest meeega zmęczona, wręcz padnięta.

A to u mnie jest tak, że mała jak jest u N albo kogoś innego na rękach to tylko patrzy na mnie, cieszy się na mój widok, ciągle się uśmiecha do mnie a jak zaczynam do niej mówić to piszczy i się cieszy 🥰 Ale jak N wróci z pracy to też się mega cieszy na jego widok, ciągle się uśmiecha do niego i wgl 😁 Także do nas obu, ale jednak bardziej do mnie 😁

U mnie to samo, ja też się nie poddaje i ciupam zdjęcia co sekundę, mówię do niej, śmieje się do niej, rozśmieszam ją aż mam pełno fajnych zdj. A potem siedzę i usuwam te nieudane 😅

Oj, nie tylko Twój. Moja dopiero zaczyna pełzać do przodu 😜

A po co do fryzjera? Dopiero wloski jej rosną i niech ma długie ( jeśli Mary chce by miała długie). Ma dopiero 8 miesięcy, więc bez przesady 😜
Ja Neli zapuszczam, żeby miała piękne i długie włosy 🙂

Taaa, my to samo ćwiczymy i też tego nie lubi, od razu płacze albo się przewraca i wyrywa 😞 Ale muszę częściej z nią ćwiczyć...

Słuchajcie, u nas odkąd zmiana czasu to ranne wstawanie to masakra... We wtorek i środę wstała o 5:50 a dzisiaj wstała 5:30 😩 Wzięłam ją na ręce o 6 by uspac i zasnela 6:20 i spałyśmy do 7:30, więc tyle dobrze. Ale jak ona będzie mi się tak codziennie budzić to masakra..
Haha przecież to był żarcik o tym fryzjerze🤣🤣😜

Wczoraj przeprowadziliśmy rozmowę na ten temat. Mąż doszedł do wniosku że najwyżej będziemy żyć trochę skromniej, ale woli abyśmy starali się o drugie i żebym została w domu. Jeżeli dłużej nic nie będzie wychodzić to wtedy pójdę do pracy i skończymy ten temat.

Edit : chociaż przy dzisiejszym prawie to aż strach zachodzić w ciążę bo jak widać można z tego nie wyjść żywym.
możesz też zacząć szukać pracy jeśli ty masz chęć iść do pracy, wiadomo, że to trochę trwa, szczególnie w mniejszej miejscowości - a nuż coś wpadnie i tak ci się spodoba, że na dziecko już nie będzie chęci:)
ale tak prawdę mówiąc to mężczyźni mają lepiej, nie mają przerwy w pracy, nie chodzą na l4 jak dziecko chore...no właśnie dlaczego to nie oni są na l4, to niesprawiedliwe :( jeszcze dużo musi się u nas zmienić

możesz też zacząć szukać pracy jeśli ty masz chęć iść do pracy, wiadomo, że to trochę trwa, szczególnie w mniejszej miejscowości - a nuż coś wpadnie i tak ci się spodoba, że na dziecko już nie będzie chęci:)
ale tak prawdę mówiąc to mężczyźni mają lepiej, nie mają przerwy w pracy, nie chodzą na l4 jak dziecko chore...no właśnie dlaczego to nie oni są na l4, to niesprawiedliwe :( jeszcze dużo musi się u nas zmienić
Popieram Cię. A nie chce być w pracy w kratkę. Ja ogółem będę najpierw gdzieś dorywczo szukać pracy lub na popołudniówki by mnie urządzało bo wtedy ktoś zawsze jest kto by został

Dziś z mężem mieliśmy prawie zawał. Anastazja przed wizytą u lekarza tak zaczęła krzyczeć i prężyć że w pewnym momencie odlatywała. Próbowała zrobić kupę i odpływała. Później przez godzinę stękała aż do wizyty. U Pani doktor cudowne ozdrowienie. Dostała dicopeg na odblokowanie którego jej nie dałam bo po powrocie się tak załatwiła że było nieźle czuć. 😂 I nagle jak nowonarodzona. Ale co nas dziś nastraszyła to nasze

a ja to się zastanawiam jak to jest z tym podcinaniem włosów jak się zapuszcza mi teraz fryzjerka jak byłam powiedziała że jak chce zapuszczać swoje choć mam do łopatek to co 3 ms trzeba podcinać @Mary2094 jak to jest?

dziewczyny, zostawiłam 1tyś zł w sklepie z ceramiką bolesławiecką🙈 na szczęście 3/4 kwoty to nie moje, ale jak tam mi się wszystko podoba...a teraz mają nowe wzory, jakie piękne😍
w życiu nie słyszałam 🤔 a przeczytałam bolszewicką😂😂😂
ja ostatnio zamówiłam Lubiana Boss turkus o takie😍 500 zł więc już długo nie kupię😕

Załączniki

• Zrzut ekranu 2021-11-4 o 20.29.59.png
    Zrzut ekranu 2021-11-4 o 20.29.59.png
    77,9 KB · Wyświetleń: 50
nic tylko życzyć wam dużo zdrówka🥰
Dzięki, nie jest najgorzej. Z Dobrusią ok, ma zaczerwienione uszko prawdopodobnie od kataru, ale nic się już nie dzieje. Marcelina dostała antybiotyk do oka, jeszcze ma spuchnięte oczy, ale już nie ropieją, a ja z anginą też dostałam antybiotyk i co prawda jestem osłabiona, ale już trochę lepiej się czuję. Zaczęlam brać już wieczorem, żeby szybciej zaczęło działać bo u mnie te anginowe sprawy to galopujące są.

Powiem jedno...wqurwia mnie to ,że banda zakompleksionych chłopów decyduje za kobiety i lekarzy!
A tą Gondek to jakbym spotkała to bym chyba normalnie spluła...żeby kobieta takie rzeczy drugiej kobiecie robiła!!Tylko dzięki niej moje dziecko nie ma na imię tak jak ona!!
Nie wyobrażam sobie nosić w sobie dziecka chorego które wiadomo ,że po urodzeniu niebawem umrze...czuć jego ruchy i wiedzieć ,że chwila porodu może być chwilą śmierci tego maleństwa!
A pomoc dla dzieci niepełnosprawnych jest śmiechu warta!Każą rodzić a później martwcie się sami!
Wsparcie dla takich rodzin jest praktycznie zerowe...gdyby nie fundacje itp to aż serce się kraja co te rodziny mają robić.
Jeżeli kobieta i mężczyzna są świadomi , że dziecko będzie chore i decydują się na takie dziecko to wiedzą co ich czeka i są gotowi na takie życie !
A nie od górnie masz rodzić i już!
Niech jeden z drugim na parę dni zamieszka z taką rodziną...zobaczą co to za życie!
Chory kraj...chore ceny...
Mnie to też wkurza, z bezsilności wyć mi się chce. Ja ogólnie jestem za pełnym prawem wyboru do 12 tygodnia. Sama nie wiem, czy bym się zdecydowała na aborcję, bo nie byłam w takiej sytuacji, ale nie potrafię zrozumieć, dlaczego nie mogę mieć wyboru (no, czwartego dziecka nie planuję więc może mniej dla mnie, a bardziej z myślą o moich dziewczynach. Zresztą Jagoda moje stanowisko w sprawie aborcji zna).
I mamy teraz powód spadków dzietności. Wiedząc jak jest w Polsce kobiety po prostu nie chcą rodzić - a zważywszy na to, że sporej części nie stać na aborcję w Czechach, Niemczech czy Austrii, to podziemie aborcyjne będzie kwitło i będą ofiary okaleczeń, bez możliwości zajścia w ciążę w przyszłości, przy założeniu, że w ogóle taka kobieta przeżyje. Ehhh, ciężki temat bardzo. Kiedyś się wdałam w dyskusję z jedną babką zygotarianką, która zadała mi pytanie, jakbym się czuła, gdyby moja matka dokonała aborcji 🤦🤦 nie no, odpadłam. Nie wiem, jakbym się czuła, pewnie wcale bym się nie czuła 🙈🙈
Tej Godek nie rozumiem, co za potężnie spaczony umysł, nie kumam...
Dziś z mężem mieliśmy prawie zawał. Anastazja przed wizytą u lekarza tak zaczęła krzyczeć i prężyć że w pewnym momencie odlatywała. Próbowała zrobić kupę i odpływała. Później przez godzinę stękała aż do wizyty. U Pani doktor cudowne ozdrowienie. Dostała dicopeg na odblokowanie którego jej nie dałam bo po powrocie się tak załatwiła że było nieźle czuć. 😂 I nagle jak nowonarodzona. Ale co nas dziś nastraszyła to nasze
Aż mi się słabo zrobiło od tego opisu o odpływaniu, zawał murowany 😱😱 dobrze, że udało jej się w końcu załatwić.

a ja to się zastanawiam jak to jest z tym podcinaniem włosów jak się zapuszcza mi teraz fryzjerka jak byłam powiedziała że jak chce zapuszczać swoje choć mam do łopatek to co 3 ms trzeba podcinać @Mary2094 jak to jest?
Nie trzeba podcinać co trzy miesiące jeśli Ci się nie rozdwajają i nie niszczą, ale jednak u większości się rozdwajają. A jak włos się rozdwaja, to to idzie w górę, woęc włos jest delikatny i się kruszy, czyli jest wrażenie, że rośnie "wolniej" albo nawet i wcale. De facto samo podcinanie na tempo rośnięcia włosów wpływu nie ma poza usuwaniem zniszczeń z końcówek. Także większość podcina co około 3 miesiące, ale niektórzy co pół roku. Moja kumpela ma przepiękne włosy, kompletnie jej się nie niszczą i podcina raz na 6-9 miesięcy 🙈🙈 a ja zazdroszczę. Latam co trzy miesiące, choć ostatnio przyszłam po trzech i fryzjerka chciała mnie wykopać, bo nic się z nimi nie działo poza tym, że urosły. No to chociaż tył mi mocno wycieniowała.

reklama
Stymulowany jest szybszy porost włosów. To jak z trawnikiem, im częściej tniesz, tym szybciej rośnie 😊

Do góry