reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Powiem jedno...wqurwia mnie to ,że banda zakompleksionych chłopów decyduje za kobiety i lekarzy!
A tą Gondek to jakbym spotkała to bym chyba normalnie spluła...żeby kobieta takie rzeczy drugiej kobiecie robiła!!Tylko dzięki niej moje dziecko nie ma na imię tak jak ona!!
Nie wyobrażam sobie nosić w sobie dziecka chorego które wiadomo ,że po urodzeniu niebawem umrze...czuć jego ruchy i wiedzieć ,że chwila porodu może być chwilą śmierci tego maleństwa!
A pomoc dla dzieci niepełnosprawnych jest śmiechu warta!Każą rodzić a później martwcie się sami!
Wsparcie dla takich rodzin jest praktycznie zerowe...gdyby nie fundacje itp to aż serce się kraja co te rodziny mają robić.
Jeżeli kobieta i mężczyzna są świadomi , że dziecko będzie chore i decydują się na takie dziecko to wiedzą co ich czeka i są gotowi na takie życie !
A nie od górnie masz rodzić i już!
Niech jeden z drugim na parę dni zamieszka z taką rodziną...zobaczą co to za życie!
Chory kraj...chore ceny...
Właśnie moja ginekolog tak delikatnie i wymownie zarazem tłumaczyła i uświadamiała , że decydując się urodzić chore dziecko jedno z nas musiałoby się całkowicie poświęcić, np. Zrezygnować z życia zawodowego, często na zawsze, że opieka nie należy do łatwych zadań, że to trudne sytuacja i obciążenie pod względem psychicznym...
😶

wracam do domu a tu trąbią o tym co dzieje sie Polsce 🥺
dziewczyny, zostawiłam 1tyś zł w sklepie z ceramiką bolesławiecką🙈 na szczęście 3/4 kwoty to nie moje, ale jak tam mi się wszystko podoba...a teraz mają nowe wzory, jakie piękne😍
Oooo jak fajnie, że ktoś też ma takiego świra na ceramikę bolesławiecka ☺ to nasze dobro narodowe 🤗
Dziś z mężem mieliśmy prawie zawał. Anastazja przed wizytą u lekarza tak zaczęła krzyczeć i prężyć że w pewnym momencie odlatywała. Próbowała zrobić kupę i odpływała. Później przez godzinę stękała aż do wizyty. U Pani doktor cudowne ozdrowienie. Dostała dicopeg na odblokowanie którego jej nie dałam bo po powrocie się tak załatwiła że było nieźle czuć. 😂 I nagle jak nowonarodzona. Ale co nas dziś nastraszyła to nasze
Ja pierdziele, biedna Anastazja, dobrze, że już jej lżej 🙏

reklama
Tak tak, jak najbardziej wszystko że mną ok! 😊 i miałam 9 miesięcy jak zaczęłam chodzić.

W Szwajcarii urlop macierzyński trwa zależnie od kantonu 12 - 14 tygodni.
Po zakończeniu urlopu wraca się do pracy albo z niej rezygnuje a maluszki posyła do żłobków lub wynajmuje nianie.

Brawo dla Twojego męża!
Nie chciałam się zbytnio wtrącać ale szczerze czekałam, aż coś takiego napiszesz a tym bardziej, że się z tym zgodzisz.
Na pewno lepiej się poczujesz nie mając tak dużej presji 😘

Straszne to jest...
Ja będąc w ciąży bardzo to przeżywałam, płakałam dużo nad losem polskich kobiet i jednocześnie od ginekolog prowadzącej moja ciążę dostałam prawo wyboru.
😔
CZyli Ty zrezygnowalaś z pracy, w sensie zwalniają Cię ? 🤔
A jak długo planujesz być z Majką w domu? Jeśli oczywiście można zapytać 😉

Oj to jak chcesz kupić mu telefon to ja bym chyba jednak zapytała go o zdanie, jaki by chciał, niech sobie wybierze, bo jak ma się mu spodobać i służyć na co dzień to jednak niech to będzie taki tel, który by mu odpowiadał 😉
Spokojnie, jeżeli chodzi o sprzęt to mąż na mnie polega, bo jestem gadżeciarą (trochę dziwne, wiem) i specyfikację sprzętowe nie są mi straszne. 😀 Więc będzie na bank zadowolony.

reklama
Do góry