Mi też pediatra mówila że woda nie jest konieczna. Jeśli lubi i chce pić to ok, może pić bez ograniczeń a jeśli nie chce to nie musi.A mi ostatnio pediatra mówił, że woda przy rozszerzanie diety i kp nie jest konieczna, bo wszystkie te zupki, musy, papki, owoce itd mają w sobie dużo wody. Co lekarz to inna historia :/
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
To fakt bez wody nie zrobisz prawie żadnego musu dla dziecka a już w ogóle jak patrzyłam na te kupne one w porównaniu do takich swoich robionych są bardzo rzadkie.A mi ostatnio pediatra mówił, że woda przy rozszerzanie diety i kp nie jest konieczna, bo wszystkie te zupki, musy, papki, owoce itd mają w sobie dużo wody. Co lekarz to inna historia :/
Osobiście daje wodę ale nie kontroluje ile tego wypija ale u nas teraz nie ma problemów z wypróżnianiem.
Ostatnia edycja:
Niedługo mama
Mamy zęby i to dwa, dolne jedynki zwracam honor jednak jest przydatna w poszukiwaniach zębów
Niedługo mama
U nas o 5 pobudka ale przemyt do łóżka, żeby tatuś pospał jeszcze trochę bo do pracy wstawał za pół godziny ale od 6 już życie i w ogóle znowu ma takie poranne drzemki, przed 8 poszedł a ja razem z nim I wstaliśmy po 9 ja to nie wiem od czego zależą te jego drzemki, raz sa a raz ich nie ma ja ogólnie weszłam już w rytm wstawania tak jak do pracy około 5 i chodzenia spać o 22 więc i tak jestem wyspanaU nas dziś lux- młody wstał o 5:30 więc nareszcie się wyspałam Co do kupek to wiem że dorosłym pomaga popicie surowego jabłka wodą ale nie wiem czy u niemowląt można to stosować.
E
ecza
Gość
Super...u nas tez jak wychodziły dolne to dwa na razMamy zęby i to dwa, dolne jedynki zwracam honor jednak jest przydatna w poszukiwaniach zębów
Teraz czekam i czekam na te górne....dziąsła wyglądają purpurowo...i są strasznie rozpulchnione a zębów nie widać
Mi tez pediatra mówił że kupki może do 10 dni nie byc i to też nie przeszkadza. Ale lepiej skonsultować się z pediatra bo jak więcej je to teoretycznie ta kupka powinna byćA dokucza jej brak tej kupki?Bo do tyg podobno to w porządku jak nie ma....ale ja w sumie też bym panikowała
U nas to samoSuper...u nas tez jak wychodziły dolne to dwa na raz
Teraz czekam i czekam na te górne....dziąsła wyglądają purpurowo...i są strasznie rozpulchnione a zębów nie widać
I u nas pierwszy ząb wyszedł jak mały skończył 5 mies, kolejny dokładnie po miesiącu no i liczyłam na to że trzeci pojawi się po skonczonym 7 miesiącu a tu cisza..U nas to samo
Figola3
nie ważne jaką drogę wybierzesz - wszystko i tak się ułoży, raz jest lepiej, raz gorzej, po prostu życieChciałabym drugie nie powiem, ale nie wiem ile czasu się będę teraz o drugie starać, i czy starczy nam pieniędzy skoro wszystko do góry idzie jak szalone. No nie mam z kim zostawić małej i niestety przez pewnie dobre 10 lat nie będę mieć opieki bo teściowa jeszcze tyle pewnie będzie pracować. Domyślam się że pewnie w żłobku ciągle będą choroby i inne rzeczy, ale z drugiej strony mój mąż nie jest typem żeby zmienił pracę. Chyba że faktycznie by sytuacja go zmusiła. Może zmusi
reklama
to chyba dietetyk musi się wypowiedzieć mi wydaje mi się że zależy co się podaje dziecku może jak musy ale jak naleśnika z owocami całymi albo serem albo makaron Szpinak itd w sensie blw to chyba nie bardzo bez wody to chyba stąd się bierze aczkolwiek uważam że woda to większość naszego organizmu więc dobrze u dziecka wyrobić ten nawykA mi ostatnio pediatra mówił, że woda przy rozszerzanie diety i kp nie jest konieczna, bo wszystkie te zupki, musy, papki, owoce itd mają w sobie dużo wody. Co lekarz to inna historia :/