reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A mi ostatnio pediatra mówił, że woda przy rozszerzanie diety i kp nie jest konieczna, bo wszystkie te zupki, musy, papki, owoce itd mają w sobie dużo wody. Co lekarz to inna historia :/
Mi też pediatra mówila że woda nie jest konieczna. Jeśli lubi i chce pić to ok, może pić bez ograniczeń a jeśli nie chce to nie musi.

reklama
A mi ostatnio pediatra mówił, że woda przy rozszerzanie diety i kp nie jest konieczna, bo wszystkie te zupki, musy, papki, owoce itd mają w sobie dużo wody. Co lekarz to inna historia :/
To fakt bez wody nie zrobisz prawie żadnego musu dla dziecka a już w ogóle jak patrzyłam na te kupne one w porównaniu do takich swoich robionych są bardzo rzadkie.
Osobiście daje wodę ale nie kontroluje ile tego wypija 😉 ale u nas teraz nie ma problemów z wypróżnianiem.

Ostatnia edycja:
U nas dziś lux- młody wstał o 5:30 więc nareszcie się wyspałam 😁 Co do kupek to wiem że dorosłym pomaga popicie surowego jabłka wodą ale nie wiem czy u niemowląt można to stosować. 🤔😆
U nas o 5 pobudka ale przemyt do łóżka, żeby tatuś pospał jeszcze trochę bo do pracy wstawał za pół godziny ale od 6 już życie i w ogóle znowu ma takie poranne drzemki, przed 8 poszedł a ja razem z nim I wstaliśmy po 9 ja to nie wiem od czego zależą te jego drzemki, raz sa a raz ich nie ma 🤷‍♀️ ja ogólnie weszłam już w rytm wstawania tak jak do pracy około 5 i chodzenia spać o 22 więc i tak jestem wyspana 😊

Chciałabym drugie nie powiem, ale nie wiem ile czasu się będę teraz o drugie starać, i czy starczy nam pieniędzy skoro wszystko do góry idzie jak szalone. No nie mam z kim zostawić małej i niestety przez pewnie dobre 10 lat nie będę mieć opieki bo teściowa jeszcze tyle pewnie będzie pracować. Domyślam się że pewnie w żłobku ciągle będą choroby i inne rzeczy, ale z drugiej strony mój mąż nie jest typem żeby zmienił pracę. Chyba że faktycznie by sytuacja go zmusiła. Może zmusi
nie ważne jaką drogę wybierzesz - wszystko i tak się ułoży, raz jest lepiej, raz gorzej, po prostu życie;)

reklama
to chyba dietetyk musi się wypowiedzieć 😜 mi wydaje mi się że zależy co się podaje dziecku może jak musy ale jak naleśnika z owocami całymi albo serem albo makaron Szpinak itd w sensie blw to chyba nie bardzo bez wody to chyba stąd się bierze aczkolwiek uważam że woda to większość naszego organizmu więc dobrze u dziecka wyrobić ten nawyk

Do góry