reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

I widzisz, zrobili Ci cesarkę pomimo, że dziecko było w kanale rodnym.. A mi mówili, że za późno.. Widzieli jak się męczę, wiedzieli, że mogę nie urodzić. To woleli wypychać mi ją a teraz miesiąc po porodzie okazuje się, że są tego poważne skutki. Podczas porodu został zerwany mięsień szyjny MOS u małej i teraz czeka nas roczna rehabilitacja. A zerwany mięsień MOS ( mostkowo-obojczykowo-sutkowy) ma wiele powikłań...
Co za .....uje 🤬 Ale myślę kochana, że dzięki rehabilitacji maleńka szybko dojdzie do siebie, ważne że jest już zdiagnozowana. Trzymam mocno kciuki za was dziewczyny 😘

reklama
I widzisz, zrobili Ci cesarkę pomimo, że dziecko było w kanale rodnym.. A mi mówili, że za późno.. Widzieli jak się męczę, wiedzieli, że mogę nie urodzić. To woleli wypychać mi ją a teraz miesiąc po porodzie okazuje się, że są tego poważne skutki. Podczas porodu został zerwany mięsień szyjny MOS u małej i teraz czeka nas roczna rehabilitacja. A zerwany mięsień MOS ( mostkowo-obojczykowo-sutkowy) ma wiele powikłań...
Co za .....uje 🤬 Ale myślę kochana, że dzięki rehabilitacji maleńka szybko dojdzie do siebie, ważne że jest już zdiagnozowana. Trzymam mocno kciuki za was dziewczyny

Co za .....uje 🤬 Ale myślę kochana, że dzięki rehabilitacji maleńka szybko dojdzie do siebie, ważne że jest już zdiagnozowana. Trzymam mocno kciuki za was dziewczyny 😘
Tez mam taką nadzieję 😊 dziękuję 😘 Teraz nie ma co myśleć przez co to się stało tylko skupić się na leczeniu i rehabilitacji 🙂

Kupiłam to mydełko galasowe ( w Kauflandzie było), wyprałam dzisiejsze ubranka z kupki i kuźwa wszystko się sprało ręcznie 😍 Nawet plamy niedoprane z kupki zeszły ręcznie, a myślałam, że te plamy z wypranych ubranek nie zejdą tak łatwo, a tu wszystko zeszło całkowicie ❤️ Aż miałam ochotę wszystkie ubranka z plam wyprać 😂

Dziewczyny te które karmią piersią, czy Wasze dzieci też mają takie dni/wieczory, że ciągle potrzebują piersi i ciągle szukają a gdy już tą pierś dostaną to chwilę pojedzą i potem wypluwają, znów szukają i tak w kółko i przy tym się strasznie denerwują?
Moja Nelka wczoraj tak miała ( wcześniej też się zdarzało), była już zmęczona i śpiąca ale co chwilę jak się ją nosiło na rękach to szukała pomimo, że jadła chwilę temu. Dawaliśmy jej smoczek to łapczywie go chwytała i ciumkala ale po chwili wyokiwala i znów tak szukała, że aż wyginala się do tyłu w literkę C. I tak co chwilę. Zasypiała z smoczkiem na kilka minut po czym nagle jej się przypomniało i nerwy. Musiałam ją co jakiś czas przystawiać do cycka, by się na chwilę uspokoiła, ale potem znów denerwowanie przy cycku. W końcu po 3 h zasnęła i w nocy już było ok.

Dziewczyny te które karmią piersią, czy Wasze dzieci też mają takie dni/wieczory, że ciągle potrzebują piersi i ciągle szukają a gdy już tą pierś dostaną to chwilę pojedzą i potem wypluwają, znów szukają i tak w kółko i przy tym się strasznie denerwują?
Moja Nelka wczoraj tak miała ( wcześniej też się zdarzało), była już zmęczona i śpiąca ale co chwilę jak się ją nosiło na rękach to szukała pomimo, że jadła chwilę temu. Dawaliśmy jej smoczek to łapczywie go chwytała i ciumkala ale po chwili wyokiwala i znów tak szukała, że aż wyginala się do tyłu w literkę C. I tak co chwilę. Zasypiała z smoczkiem na kilka minut po czym nagle jej się przypomniało i nerwy. Musiałam ją co jakiś czas przystawiać do cycka, by się na chwilę uspokoiła, ale potem znów denerwowanie przy cycku. W końcu po 3 h zasnęła i w nocy już było ok.

U nas jest tak cały czas, są momenty ze pięknie pije z piersi, a są momenty ze pręży się właśnie w literę C i ryk niemożliwy przy tym jest. Teraz moja mloda ma okres ze wgl by nie spala. I to nawet zaczyna mieć miejsce w nocy.

Kiedy u nas bywało podobnie trzymałam mała przy cycku, w ogóle nie piła tylko zasypiała z otwarta buzka a sutek musiał być w pobliżu. Czekałam aż zapadnie w głębszy sen i odkładałam do kołyski.

Co prawda nie karmie piersią, a odciagnietym mlekiem, ale moja ma to samo od kilku dni. Potem jeszcze jej się ulewa i nie schodziłyby z rąk, chyba kolejny skok rozwojowy 😩 ma 6 i pół tygodnia

reklama
Do góry