reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

U nas jest tak cały czas, są momenty ze pięknie pije z piersi, a są momenty ze pręży się właśnie w literę C i ryk niemożliwy przy tym jest. Teraz moja mloda ma okres ze wgl by nie spala. I to nawet zaczyna mieć miejsce w nocy.
Moja tak ma jak przeciągnie i nie śpi 3-4 h tak jak wczoraj i dzisiaj. Dzisiaj też tak robiła, ale już nie tak długo i w końcu zasnęła. Bo nie spała od 14:30 do 19, bo mieliśmy gości i dodatkowo dzisiaj moja Nelka ma miesiąc, więc domowa sesja zdjęciowa zrobiona 😀🥰
Kiedy u nas bywało podobnie trzymałam mała przy cycku, w ogóle nie piła tylko zasypiała z otwarta buzka a sutek musiał być w pobliżu. Czekałam aż zapadnie w głębszy sen i odkładałam do kołyski.
To moja też często zasypia przy piersi i to mi akurat pasuje, bo jest to słodkie i w sumie jak puści pierś to powoli ja wyciągam i leżę chwilę przy niej a potem odchodzę.
Ja wgl śpię na łóżku z małą. Narzeczony w salonie na kanapie śpi 😜 Ale to dlatego, że my się karmimy na leżąco, bo tak się nauczyłyśmy w szpitalu ( tam spała ze mną codziennie w łóżku) a do 3 tyg po porodzie nie umiałam jeszcze siedzieć przez blizny w kroczu, więc łatwiej mi było w domu karmić na leżąco, więc w nocy też musiałam ją mieć przy sobie i z nią spać, bo łóżka nie mamy szerokiego 200x140 więc we trójkę byśmy się nie zmieścili. Ale planujemy trochę przemeblować pokój i w końcu dostawić łóżeczko małej do naszego łóżka, byśmy mogli z narzeczonym razem spać w końcu 😁
Co prawda nie karmie piersią, a odciagnietym mlekiem, ale moja ma to samo od kilku dni. Potem jeszcze jej się ulewa i nie schodziłyby z rąk, chyba kolejny skok rozwojowy 😩 ma 6 i pół tygodnia
No moja to też uwielbia się nosić i powoli zaczyna być nieodkładalna 🙉 na rękach może spać godzinami jak się chodzi, jak usiądę to już nie pasuje 😅 poleżeć nie polezy w łóżeczku, żebym mogła iść coś zrobić na chwilę bo po chwili marudzenie 😅 A jak jest wyspana, nakarmiona i przebrana to może leżeć i rozglądać się i usmiechac, ale tylko jak się z nią rozmawia, jest się przy niej. Sama czasem też polezy jak ja zainteresuje coś, ale większość to lubi się nosic 😁

reklama
Masz rację, trzeba korzystać z tego, bo ten czas na kangurowania minie 😞 Ja tylko jak mogę i mała potrzebuje to na pół leżąco siadam z nią na kanapie i tak sobie śpi na mnie brzuszek do brzuszka, ale normalnie przez ubranie i potrafi tak spać 2h a ja sobie serial oglądam 😀 Ona ogólnie bardzo lubi się przytulać tak brzuszkiem do mnie, bo zawsze gdy ja odbijam to ona mi zasypia 😅 A jak ja odłożę to pobudka. Wgl jest taka, że niestety sama w łóżku nie zaśnie, trzeba nosić 😅 Przy cycku nie raz zasypia, np. dzisiaj w nocy, pobudka 1:30, dałam jej cycka, ja oczywiście zawsze lekko przysypiam i ona zasnęła 😅 A zawsze jest tak, że po karmieniu wstajemy na odbijanie, potem zmiana pieluchy i usypianie, a tu mi odpuściła pierwsza pobudkę 😂
U mnie malutka też lubi spać na moim brzuchu

Mia zasypia 19-20. Później pobudka około północy. Poźniej 4-5 i śpimy do 9

Matko jedyna zazdroszczę! U nas coś zaczynają się problemy. Malutka ładnie w dzień dziś spała i nagle chlusła przez sen i był płacz. Dobrze że łóżeczko jest podniesione na książkach bo tak nie chce myśleć co by mogło być. Tak tylko posprzątać trzeba było.

U nas jest tak cały czas, są momenty ze pięknie pije z piersi, a są momenty ze pręży się właśnie w literę C i ryk niemożliwy przy tym jest. Teraz moja mloda ma okres ze wgl by nie spala. I to nawet zaczyna mieć miejsce w nocy.
My pijemy z butelki ale teraz też mamy dni że nie chcemy spac 😳 dlatego mało się odzywałam i nie zaglądałam do was bo mamy okres noszenia na rękach i w dzień spimy na rękach chwile i budzimy się i tk cały dzień 😳

my z M wkoncu wpadliśmy w rytm żeby przetrwać ten skok u małego to pół h wcześniej karmimy niż wypada dzięki temu mały nie wypada w trans płaczu, dzisiaj w chuście 6h, kąpiel i tak przesypia. max pół h płaczu uff oby tak do końca 12 tc😁🤪
dzisiaj ja tylko karmiłam resztę robił M
mówię Wam mam tak obfity okres że koszmar co 1h kubeczek oprożniam ☹️ nospy max, ibupromy max i termofor i poszły w obrót 😞.
załamka nigdy nie miałam ani tak obfituje miesiączek ani bolesnych ledwo dzisiaj żyje 🥶🥲

my z M wkoncu wpadliśmy w rytm żeby przetrwać ten skok u małego to pół h wcześniej karmimy niż wypada dzięki temu mały nie wypada w trans płaczu, dzisiaj w chuście 6h, kąpiel i tak przesypia. max pół h płaczu uff oby tak do końca 12 tc😁🤪
dzisiaj ja tylko karmiłam resztę robił M
mówię Wam mam tak obfity okres że koszmar co 1h kubeczek oprożniam ☹️ nospy max, ibupromy max i termofor i poszły w obrót 😞.
załamka nigdy nie miałam ani tak obfituje miesiączek ani bolesnych ledwo dzisiaj żyje 🥶🥲

Wspolczuje. Ja znow mam mocne krwawienia ale z odbytu. Zadzwoniłam o teleporade. Zobaczymy co będzie. Mloda mi w nocy praktycznie nie spala. Masakra.

reklama
Do góry