reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziękuje za tak dużo informacji ❤️
Moja kluska w 7 tygodniu wazy już ponad 4,5 kg, więc spokojnie łapie się do noszenia 😀
Tez myślałam o chuście, ale jakoś mam opory przez noszeniem dziecka na samym wiązaniu 😱
zastanawiało mnie, czy muszę jakoś z miarką sprawdzić wymiary kluski, żeby dobrze dopasować to nosidło 😂🤦🏼‍♀️ Mam nadzieje, że mała polubi, bo coraz częściej trzeba ją nosić z uwagi na wieczorne humory, kołki? Ciężko powiedzieć co jej jest... nie płacze non stop, na rękach się uspokaja, ale m to taki Ping pong, bo po paru minutach drzemki na rękach jest wrzask jakby ją ze skory obdzierali, może tak biedna przechodzi kolkę
nic nie mierzyłam. wzięłam od uwagę masę ciała, stwierdziłam że jak przesunę ten panel i rozstaw będzie za duży to zwrócę i już. u nas kolki nakarmiłam już rzadko po zmianie mleka ale na skok więc małe się uśmiecha za chwilę płacze pół dnia ☹️ teraz małego noszę i przesypia mi dosyć głębokim snem ciężko go obudzić wręcz sobie pochrapuje😆.
ale wkladam też go sposobem jak już w łóżeczku podsypia albo na rękach. jak mocno płacze to wcześniej zakladam chuste i górę zawiozuje jak trochę się uspokoi.
no trzeba sposoby znaleźć.🤪

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was tak ma albo miała przy poprzednich porodach. jestem po cc (12.02) nie karmie kp od ms, miałam już okres 2 tyg temu a teraz kuźwa znowu mi się zaczął to jest jakieś nie normalne 😡? dodam że połóg miałam bardzo skąpy byłam u gina na koniec połogu stwierdził że wszystko super 👍 dal skierowanie usg do oceny narządu i blizny ale mam dopiero 6.05. hmm nie wiem już sama co robić czy nie jechać do szpitala?

Dziewczyny czy któraś z Was tak ma albo miała przy poprzednich porodach. jestem po cc (12.02) nie karmie kp od ms, miałam już okres 2 tyg temu a teraz kuźwa znowu mi się zaczął to jest jakieś nie normalne 😡? dodam że połóg miałam bardzo skąpy byłam u gina na koniec połogu stwierdził że wszystko super 👍 dal skierowanie usg do oceny narządu i blizny ale mam dopiero 6.05. hmm nie wiem już sama co robić czy nie jechać do szpitala?
Hmmm może to się jeszcze ureguluje. Ja tez mam dzisiaj zagwozdke właśnie z krwawieniem, we wtorek będzie 6 tygodni po por odzie. Sytuacja podobna jak u Ciebie, już prawie nie karmie piersią. Tydzień temu byłam u ginekologa wszystko super, odchody pologowe miałam już takie żółte a od wczoraj takie znowu brązowawe i tez nie wiem czy to normalne. 😅i jakiś taki guzek czuje w jednej piersi czy to jakiś zastój mleka? Próbowałam rozmasowac i małego przystawilam ale nie pomogło.

Kochana bardzo Ci współczuję tego porodu, masakra 😳 U mnie przy partych poród przestał postępować i ja traciłam siły więc na szczęście zrobili mi cesarkę na cito, mimo że dziecko też w kanale rodnym, więc zaoszczędzono mi tych cierpień i mały 10 pkt dostał a ja błyskawicznie doszłam do siebie. To widać zależy wszystko od opieki, ja miałam świetną ekipę na szczęście. Możesz się jedynie pocieszyć, że się tak skończyło, bo mogli być dużo gorzej przez to zaniedbanie personelu 🤨
I widzisz, zrobili Ci cesarkę pomimo, że dziecko było w kanale rodnym.. A mi mówili, że za późno.. Widzieli jak się męczę, wiedzieli, że mogę nie urodzić. To woleli wypychać mi ją a teraz miesiąc po porodzie okazuje się, że są tego poważne skutki. Podczas porodu został zerwany mięsień szyjny MOS u małej i teraz czeka nas roczna rehabilitacja. A zerwany mięsień MOS ( mostkowo-obojczykowo-sutkowy) ma wiele powikłań...

Hmmm może to się jeszcze ureguluje. Ja tez mam dzisiaj zagwozdke właśnie z krwawieniem, we wtorek będzie 6 tygodni po por odzie. Sytuacja podobna jak u Ciebie, już prawie nie karmie piersią. Tydzień temu byłam u ginekologa wszystko super, odchody pologowe miałam już takie żółte a od wczoraj takie znowu brązowawe i tez nie wiem czy to normalne. 😅i jakiś taki guzek czuje w jednej piersi czy to jakiś zastój mleka? Próbowałam rozmasowac i małego przystawilam ale nie pomogło.
u Ciebie t to spoko bo dopiero 6 tc u mnie 11 tc dziwne ☹️
Też miałam guzek okazało się nie groźna torbiel ale miałam też przewód mlekowy powiększony 🤷🏻‍♀️ ale mleka nie było prawie wcale😞. lekarz z usg powiedział że dziwne kazał robić oklady ciepłe na ten przewód i przeszło. może warto zrobić usg wiesz u każdego co innego może być, ja mam wywiad obciążony więc odrazu mi dali.

Podziwiam was dziewczyny ale z drugiej strony skarga na szpital by się przydała bo teraz musisz walczyć o sprawność córki.
Wiesz co, tyle nerwów co ja się najadłam, że na razie nie mam siły myśleć o skardze. Jeszcze czeka nas kilka badań by dopiąć całkowita diagnozę i wtedy będziemy myśleć.
My w środę jedziemy do fizjoterapeuty i ciekawe co nam powie. Byle mloda się rozluźniła po ćwiczeniach.
A to jakieś zalecenia, że do fizjo jedziecie czy tak po prostu kontrolnie?
Ojej, jaka śliczna 😍😍😍

Wszystko będzie dobrze, głęboko w to wierzę.
I Ty kochana nie dopuszczaj do siebie innej myśli,
Za jakiś czas śladu nie będzie 🙏
Dziękuję kochana 😘 Ja ciągle jestem nastawienia, że wszytko będzie dobrze, że malutka jest silna i razem damy radę aby była sprawna w 100% ❤️ A z drugiej strony normalne, że się ciągle martwię, czasem płaczę, że czemu nas to spotkało.
Dzisiaj czytałam jakie są skutki i objawy tego kreczu szyjnego i naprawdę są poważne, nie można tego zbagatelizować i trzeba dobrać odpowiednia metodę rehabilitacji, bo można ten mięsień uszkodzić jeszcze bardziej i nieodwracalnie 😢
Wstawiam link do wpisu:
@Patii26 Córuchna cudna!
Wiem, że to będzie kosztowało dużo wysiłku i sporo czasu trzeba będzie poświęcić ale zobaczysz, będzie wszystko dobrze.

Też muszę kupić to mydełko.

A widzicie, temat na czasie z tymi komuniami. My też mamy, mojego Love chrześniak. I sama nie wiem co z prezentem a to ostatni dzwonek. Niestety nie ma tu żadnej zażyłości, widujemy się raz do roku. A rodzice dziecka dzwonią tylko kiedy czegoś potrzebują 🙄 ale dziecko to dziecko.
Też nie wiem co wymyśleć a nie chcę "szaleć", oczywiście mój Love bardzo wylewny
Dziękuję 🥰

I widzisz, zrobili Ci cesarkę pomimo, że dziecko było w kanale rodnym.. A mi mówili, że za późno.. Widzieli jak się męczę, wiedzieli, że mogę nie urodzić. To woleli wypychać mi ją a teraz miesiąc po porodzie okazuje się, że są tego poważne skutki. Podczas porodu został zerwany mięsień szyjny MOS u małej i teraz czeka nas roczna rehabilitacja. A zerwany mięsień MOS ( mostkowo-obojczykowo-sutkowy) ma wiele powikłań...
naprawdę mi Was żal i trzymam kciuki 👍👍👍
będzie dobrze zobaczysz😍, nie czytaj też w necie za dużo bo każdy przypadek jest inny!

jak pisałam już wcześniej to jest dla mnie nie do pojęcia że mimo zakazu stosuje się coś takiego i każdy uważa to za normalkę. to jest nie nienormalne i ja bym mu (przepraszam za słowa) spróbowała chu....wycisnąć przez jajka - ciekawe czy bo nie bolało. 🤬🤬🤬skarga jak nic i obsmarowanie w necie ku przestrodze.

Ps oczywiści nie chcę cię dołować ale koleżanka z pracy przez dwa lata próbowała pisała do nfz do izby lekarskiej itd pozwu nie zlozyla wolała wydać kasę też na rehabilitację.

naprawdę mi Was żal i trzymam kciuki 👍👍👍
będzie dobrze zobaczysz😍, nie czytaj też w necie za dużo bo każdy przypadek jest inny!

jak pisałam już wcześniej to jest dla mnie nie do pojęcia że mimo zakazu stosuje się coś takiego i każdy uważa to za normalkę. to jest nie nienormalne i ja bym mu (przepraszam za słowa) spróbowała chu....wycisnąć przez jajka - ciekawe czy bo nie bolało. 🤬🤬🤬skarga jak nic i obsmarowanie w necie ku przestrodze.

Ps oczywiści nie chcę cię dołować ale koleżanka z pracy przez dwa lata próbowała pisała do nfz do izby lekarskiej itd pozwu nie zlozyla wolała wydać kasę też na rehabilitację.
Dziękuję 😘
Będę o tym myśleć, będę dowiadywać się się co powinni zrobić w takiej sytuacji, czy to była konieczność, czy powinno zrobić cc. Zobaczymy. Najpierw muszę załatwić jak najszybciej leczenie u małej.

Podejrzewam, że ciężko wygrać że szpitalem. To jest kurestwo za przeproszeniem.

Dziękuje za tak dużo informacji ❤️
Moja kluska w 7 tygodniu wazy już ponad 4,5 kg, więc spokojnie łapie się do noszenia 😀
Tez myślałam o chuście, ale jakoś mam opory przez noszeniem dziecka na samym wiązaniu 😱
zastanawiało mnie, czy muszę jakoś z miarką sprawdzić wymiary kluski, żeby dobrze dopasować to nosidło 😂🤦🏼‍♀️ Mam nadzieje, że mała polubi, bo coraz częściej trzeba ją nosić z uwagi na wieczorne humory, kołki? Ciężko powiedzieć co jej jest... nie płacze non stop, na rękach się uspokaja, ale m to taki Ping pong, bo po paru minutach drzemki na rękach jest wrzask jakby ją ze skory obdzierali, może tak biedna przechodzi kolkę
Nie ma co się bać wiązania chustą, dziecko jak przymurowane jest 🙈😉
Żartuję, oczywiście ma jakiś niewielki zakres ruchu, ale musi być chusta dobrze dociągnięta, żeby postawa maluszka była prawidłowa.
Jeśli nie masz krwotoku, to na spokojnie, myślę, że to poporodowe szaleństwo hormonalne. Jeśli zacznie się przegięcie no to wtedy leć, a tak to po co się narażać na choróbsko!!

Guzek to dość normalne, ja miałam ponad 1,5 roku, jak przestałam karmić, to po miesiącu zniknął, ale oczywiście zrób USG na wszelki wypadek, nie ma co tego lekceważyć.

Dziewczyny jeśli chcecie się szczepić a za młode jesteście, to dzwońcie po punktach szczepień, w niektórych można zapisać się na listę rezerwową, jak ktoś się nie pojawi to dzwonią, albo można pod koniec pracy podjechać do punktu szczepień masowych i wtedy szczepią wszystkich jak leci, ze skierowaniem, bez skierowania, w każdym wieku, byle szczepionki wykorzystać.

reklama
Nie ma co się bać wiązania chustą, dziecko jak przymurowane jest 🙈😉
Żartuję, oczywiście ma jakiś niewielki zakres ruchu, ale musi być chusta dobrze dociągnięta, żeby postawa maluszka była prawidłowa.

Jeśli nie masz krwotoku, to na spokojnie, myślę, że to poporodowe szaleństwo hormonalne. Jeśli zacznie się przegięcie no to wtedy leć, a tak to po co się narażać na choróbsko!!

Guzek to dość normalne, ja miałam ponad 1,5 roku, jak przestałam karmić, to po miesiącu zniknął, ale oczywiście zrób USG na wszelki wypadek, nie ma co tego lekceważyć.

Dziewczyny jeśli chcecie się szczepić a za młode jesteście, to dzwońcie po punktach szczepień, w niektórych można zapisać się na listę rezerwową, jak ktoś się nie pojawi to dzwonią, albo można pod koniec pracy podjechać do punktu szczepień masowych i wtedy szczepią wszystkich jak leci, ze skierowaniem, bez skierowania, w każdym wieku, byle szczepionki wykorzystać.
co Ty mówisz na serio z tymi szczepieniami?
a jak się czujesz po?

Do góry