reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Miałam duży dylemat czy zacząć się starać o drugiego maluszka, bardzo chciałam mieć zawsze dwójkę i marzę o tym, żeby się udało i żeby było wszystko dobrze, ale boję się powtórki z pierwszego porodu, gdzie cięcie musieli robić natychmiast i mój stan był bardzo poważny. Potem tylko usłyszałam, że w kolejnej ciąży ten problem może pojawić się dużo wcześniej A nie jak wtedy czyli w 40 tygodniu.
Mamy te same obawy. Też bardzo długo się zastanawiałam, konsultowałam. Potem był czas że namawiałam narzeczonego Ale nie chciał, bo powiedział że nie da rady mi w niczym pomóc przy obecnej pracy. Ale jak miesiąc temu ta ciąża była dla nas zaskoczeniem to bardzo się ucieszył. Postanowiliśmy że się postaramy. Też bardzo się boję powtórki z tego co może być. Ale teraz już wiem na co mam zwracać uwagę. U mnie też cesarska była na to i teraz. Z kolei jedni mówią że na pewno się pojawi inni że 85% szans, A jeszcze te dziewczyny które miały zespół HELLP w pierwszej ciąży i zaszły w drugą nie miały żadnych objawów i ciąża zakonczyła się dobrze. Miejmy nadzieję, że w naszych przypadkach będzie równie dobrze :)

Masz rację ten pierwszy to miał takie przypadki jak ja częściej, Ale jest z dużego miasta. A u mnie tutaj przyjmuje tylko w poniedziałki. Z kolei ta pani ginekolog ktora mama na miejscu w razie jakichkolwiek powikłań musiała by konsultować mój przypadek z lekarzami z patologii ciąży. Sama się do tego przyznała. I teraz pytanie do kogo iść i czy ta w porę może się zorientować. Tak myślę dac jej szansę i powiedzieć to o czym mówił poprzedni ginekolog z którym się kontakowalam.
Czy pani dr ma nazwisko dwuczłonowe ?

Ja dziś byłam na USG, oto mój mały kropek, ma aż 2,5mm, serduszko już bije 😍

Załączniki

• IMG_20200709_194353_BURST1.jpg
    IMG_20200709_194353_BURST1.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 76
Hej ciężaróweczki 😁 ja dziś miałam totalny zgon o godz 16.00 😬 myslalam ze mam goraczke i totalny bezwlad kończyn 🤦‍♀️ ogolnie czuje sie jak bym miala jakiegos wirusa 😏 temp 36.00 wiec choroba zadna
A tak z innej mańki, myślałyście o imionach? Wiem ze za wczesnie ale niektorzy maja juz przed ciaza zaplanowane 😁 u nas wybierac bedzie mąż, teraz jego kolej 🤦‍♀️

Hej ciężaróweczki 😁 ja dziś miałam totalny zgon o godz 16.00 😬 myslalam ze mam goraczke i totalny bezwlad kończyn 🤦‍♀️ ogolnie czuje sie jak bym miala jakiegos wirusa 😏 temp 36.00 wiec choroba zadna
A tak z innej mańki, myślałyście o imionach? Wiem ze za wczesnie ale niektorzy maja juz przed ciaza zaplanowane 😁 u nas wybierac bedzie mąż, teraz jego kolej 🤦‍♀️
Właśnie ja też dziś w pracy tak się czułam jakbym miała gorączkę raz zimno raz ciepło i duszno ale to może ta dzisiejsza pogoda.. Ale przeszlo🤣 mi się marzy Wiktoria dla dziewczynki A dla chłopca Igor😍

reklama
Do góry